Snö och regn

37461-168
Idag kom den första snön! Mysigt.. om det inte regnat så att allt bara blev plask. Vi var ute med barnen idag på fm och vi blev rejält blöta efter en stund. Men det var ju mest bara kul..tyckte de flesta iallafall.

Har fortfarande hosta så nu har jag börjat få ont i brösten för att jag hostat så. Börjar bli trött på det här. Hostmedicinen verkar inte hjälpa heller! Man drar ju sej för att ringa läkarn oxå men jag har väl snart inget val.

Idag ska jag se Desperate housewifes... åh vad jag älskar den serien...

Så här ser det ut nu...

37461-166

Jag fullkomligt älskar detta rum!

I går hade vi middag i fina matsalsrummet igen. Jag, Petter, Olof, Magnus, Lisette och Johannes! Vi har haft två riktigt trevliga kvällar så det kommer bli tomt idag när Olof och Magnus åker hem.



Fredag natt!

Har precis kört grabbarna till krogen. Det blir nog riktigt ös ikväll...

Hämtade möblerna i dag, köpte även en matta och en lampa till matsalsrummet. Wow va snyggt det blev!!! Jag är helnöjd verkligen. Vi invigde rummet ikväll med en god middag tillsammans med Olof och Magnus. 2 helt underbara killar. Såååå trevligt! Frukost i matsalsrummet i morgon...definitivt! Tror dessvärre att jag får avnjuta den själv för grabbarna är nog inte så pigga då...

I morgon ska jag träffa min kusin Annmari och Adam. Vi ska ta en fika och prata lite skit. 

Nu är jag jävligt trött, länge sen jag var uppe så här länge... har ju lovat att hämta från krogen oxå men jag kommer säkert slockna i soffan snart. Bäst att sätta klockan!

Marcus var bäst i idol!!!!!!!!! Erik näst bäst...Johan UT!!!!

Puss och Godnatt!

Härliga helg

37461-165
Exi myser på vår pläd. En riktig fotmodell som gärna vill bli fotad.


Nu har jag helg!!! Har tagit ledig i morgon och det känns sååååå himla skönt. Speciellt nu när börjat göra ont i ryggen när jag hostar. Har ju haft eländig rethosta sen jag var sjuk och det blir bara sämre och sämre. Verkligen trist, speciellt idag när jag såg framemot step upen. Det är ju bara en gång i veckan så det är så trist att missa. Men men ..jag vill inte ha lunginflammation.

I morgon ska vi hämta matsalsmöblerna. Yippie!!! Ska bli riktigt skoj att se hur det kommer se ut när det väl är på plats och vi har inhandlat allt annat som behövs i matsalsrummet.

I morgon kommer Petters kompisar Olof och Magnus hit till oss. De ska bo här i helgen så det blir nog fest i dagarna två. Jag själv har lovat att vara chaufför... måste ju ställa upp ibland! Så i morgon kväll blir det god mat i matsalsrummet. Inte illa..

Min vän Susanne är just nu i Afrika, (Togo) med sitt jobb. Så häftigt, vilken upplevelse! Jag hoppas och tror att hon kommer få en helt underbar resa där hon kommer få se saker hon kanske aldrig kommer få möjlighet att se igen. Ska bli så spännande att höra allt sen...



lika viktigt..det blåa bandet

37461-163


Stöd det rosa bandet..

37461-162

REDAN SÖNDAG

37461-161

SÅG FILMEN "THE GUARDIAN" IGÅR. KANON BRA VAR DEN! SPÄNNANDE, ROLIG OCH TVÅ MYCKET BRA SKÅDISAR VAR MED.

KÄKADE PÅ MONGOLISKA INNAN BION. MUMSIGT!

HÄLSADE PÅ MIN FARBRORS SAMBO OCH KUSINERNA I DERAS STUGA IDAG. EXI BLEV JÄTTE GLAD NÄR HON FICK SYN PÅ MEJ. HON HADE NOG LÄNGTAT EFTER MEJ PRECIS SOM JAG LÄNGTAT EFTER MEJ.... HOPPAS JAG IALLAFALL! VÄRLDENS GOASTE HUND.

I MORGON ÄR DET JOBB DAGS IGEN. JAG HAR SOVMORGON SÅ DET KÄNNS SKÖNT. JOBBAR MED TVÅ VIKARIER ETT TAG NU MEN DET SKA NOG BLI BRA. MEN DET SKA BLI RIKTIGT SKÖNT SEN NÄR PIA, MIN NYA KOLLEGA BÖRJAR.
 




Mat + bio : Bra Lördag

Hade riktigt trevligt igår hos Linda. Vi käkade tacopaj och glodde på idol. Hade mycket att prata om eftersom det var ett tag sen vi sågs allihopa. Mycket att skratta åt... men vi elva tiden gav vi upp efter att vi alla gäspat ett bra tag. Vi insåg att tiden som pigga alerta unga tjejer är förbi. Nu är vi i säng vid tio varje kväll...

Ikväll ska jag och Petter till Västerås. Vi ska käka någonstans, kanske mongoliska och sedan gå på bio. Ska bli mysigt!


Sköna, underbara fredag

Jag älskar den här dagen!!!

Idag tog vi farväl av min kollega som ska öppna en ny förskola. Jag tror barnen och många föräldrar tyckte att det var jobbigt. Hur det än är så är vi en stor trygghet för barnen och klart att det märks när det bytts personal ofta så som det har gjorts hos oss de sista åren. Hon fick blommor och massor med teckningar och av mej fick hon en massa leksaker som ändå bara låg och samlades på hög i förrådet.

Slutade tidigt idag. Gick hem till Petter som höll på att städa..(han är så duktig min älskling) Nu har vi storstädat hela lägenheten så det känns riktigt skönt. Vi brukar inte städa på fredagar, finns roligare saker att göra men det var liksom dags idag.

Ikväll ska jag hem till Linda. Vi är några tjejer som ska ses. Käka mat och prata skit. Ska bli kul!

Annars i helgen ska vi besöka min farbror och hans familj. Exi är nämligen där nu när mamma och pappa är borta och jag längtar så mycket efter henne, längtar efter att krama om henne.

Sen har vi inget mer inplanerat. Kanske tar en tur hem till Skinnsberg och bastar. 


Lååååång dag

Trött idag efter en lång dag. Började tidigare för att gå på en brandskyddsutbildning på brandkåren och hade sedan möte direkt efter att jag slutade. Det var skönt att komma hem sen och slå sej ner i soffan framför en av mina bästa vänner just nu..laptopen såklart. 

Brandskyddsutbildningen var bra iallafall. Vi fick släcka en liten brand med en brandsläckare och så fick vi även släcka en brand på en docka med hjälp av en filt gjord för just det. Vi fick en massa tips om hur man hanterar bränder och vad man ska tänka på. Alltid bra med såna här utbildningar så man vet vad man ska göra när de väl händer.

Tycker det är riktigt dåligt att man ska minska bemaningen på brandkåren här i fagersta. 
 
Jag tänker på min mamma och pappa som är i Finland hos min farmor och andra släktingar och hälsar på i två veckor. Det märks att min mamma inte är hemma eftersom hon annars brukar höra av sej flera gånger i veckan, ibland varje dag. Saknar det lite nu faktiskt! Men det får ni inte tala om för henne :)

Matsalsmöblerna

37461-159

Så här ser matsalsbordet och stolarna ut som vi ska hämta nästa fredag. Stolarna fanns i både brunt och svart skinn men vi valde svart eftersom det passar bättre till våra bruna tapeter. Kommer bli riktigt snyggt! Nu lär vi ha middagsbjudningar...

Har precis kommit hem efter en promenad, fika och lite shopping med Minna och lilla Emilia. Riktigt trevligt och mysigt. Vi kom in på gamla minnen som vi skrattade rejält åt. Vi gjorde många roliga och ibland knäppa saker tillsammans. Vi var ett "gäng" på fem tjejer som höll ihop ganska länge. Ibland var vi osams så som tjejer ofta är..(kan inte vara tre...syndromet) men oftast hade vi jävligt kul i hop. Vi höll oss till traditionella bus så som ringa på dörren och springa iväg, palla äpplen, smyga och glo in i fönster...(man kan se mycket roligt) plånboksbuset...plus mycket annat tok. Vi var ganska oskyldiga egentligen om man jämför med vad många barn/ ungdomar roar sej med nu och vi hade säkert roligare oxå!

På fredag redan slutar min kollega som egentligen skulle ha slutat den sista oktober. Det orsakar ju lite problem eftersom vi behöver ännu en vikarie. Jag blir lite trött måste jag ju medge för det fungerar ju inte lika bra med två vikarier som när man är ordinarie personal. Men men jag kommer gå stärkt ur det här!





Mobil-bilder

37461-158

Vilken underbar puss!

Nu när vi köpt en ny dator så fungerar USB sladden så att jag äntligen kan överföra kort från mobilen till datorn. Eftersom vår digitalkamera inte är den bästa (ska investera i en ny snart) så känns det kul att äntligen få tillgång till bilderna jag tagit med mobilen. Så nu har jag lagt in lite bilder här på bloggen som ni kan kolla på. Roligare att blogga med bilder.


Favoritkort

37461-157

Jag älskar det här kortet på Matilda och Petter. Sommaren 06

37461-156

Petter och jag. ÄLSKAR!!!

Vänner

37461-155

Min underbara vän Susanne. Inflyttningsfesten 06. Cool brud!

37461-154

Min barndomsvän Minna och hennes Söta dotter Emilia. Så glad att vi tagit upp kontakten igen.

Sommaren 06

37461-151

En fin sommarbild på Petter. På klipporna vid Hamburgö.

37461-150

En fin sommarkväll vid vattnet med mina underbara vänner.

Robson Green som Tony Hill

37461-147


Söndagsångest

37461-146 Lite bilder på snygga killar passar bra så här på söndagsförmiddagen. Då blir jag på lite bättre humör. Har nämligen lite söndagsångest idag..någon som känner igen sej? Petter har jobbat hela helgen och han klagar inte ens så som jag skulle ha gjort om jag hade varit "tvungen" att jobba extra. Han är så duktig min älskling!! Tänk om man hade sån arbetsmoral?!?

Idag ska jag luncha med två kompisar och det ska iallafall bli kul. Har inte riktigt hunnit med att umgås med mina vänner på sistone och det är inte bra!!!!
 
I går såg jag på "Mord i sinnet". Min favoritserie av alla. Jag är väldigt svag för brittiska kriminalserier och jag älskar den något speciella psykologen Tony Hill. Mer såna serier i tv tycker jag.


37461-145

Numera bloggar jag med laptop

Sitter här i vardagsrummet med vår nya laptop...känns lite lyxigt. Lite "sex in the city" känsla... ha ha ha Slipper sitta isolerad i datarummet varje gång man vill greja lite med datorn. Databordet åker snart upp på vinden och jag kommer inte sakna den direkt. Inte min snyggaste möbel.

Tog en promenad till Petters jobb för en stund sen för att hämta vår cykel som stod kvar där. Skulle cykla hem en bit men shit vilken kass kondis jag har efter denna förskylning. Blev helt slut...

Roligt med frågeställningen i aftonbladet "kan du bli minister??" som det ser ut nu så verkar iallafall det inte finnas så stora krav på dem som är det. Det verkar fifflas en hel del och det här ju bara saker som vi få veta. Det finns nog mycket mer skit under den fina fasaden. Bra att Borelius avgår..hon kan inte göra annat.

Matsalsmöbler

Känner mej lite bättre i dag. Fortfarande snorig och huvudet känns fortfarande rätt tungt men snart är jag nog pigg igen.

Har varit i Avesta idag och beställt matsalsmöbler som vi ska köpa i slutet av denna månad. Ett bord med sex skinnstolar... det kommer bli såååå snyggt! Vi har varit runt och kollat lite överallt på matsalsmöbler men haft svårt att bestämma oss men idag hittade vi iallafall det vi ville ha båda två. Jag kan knappt vänta tills jag får hem det. Känns kul att snart kunna inreda vårt matsalsrum som faktiskt är mitt favoritrum i lägenheten. Äntligen!!!! Detta kan vi nu göra tack vare Petters mormor som gav ut sitt arv medan hon fortfarande lever och mår bra. Kanske roligare för henne att kunna glädja sina anhöriga medan hon fortfarande lever och även roligare för oss. Så tack Karin!

Vi har även skaffat oss en ny dator. En laptop som jag skriver på nu..svin kul med en ny! Vår gamla dator var snart dags att skrota så vi var tvungna att investera i en ny. Nu får vi leva på nuddlar ett tag.

Idag fyller min goa vän Susanne 30 år. Stor kram till dej! Puss

Sjuk!

Förskyld
Hosta
"tung i huvudet"
trött
tack ock lov har jag inte ont i halsen längre

Mår piss helt enkelt! Ska vara hemma från jobbet resten av veckan. Jag kämpade på i början av veckan och trodde att det skulle gå över men men...vem tackar mej för att jag jobbar trots att jag egentligen inte orkar. INGEN!!! Men som läget är nu så får man ångest när man är hemma från jobbet. För sina kollegor som får jobba extra för att jag inte är där. Pissigt!!!!!!!




sjuk???

Börjat få lite ont i halsen...så började min vecka!

I går var min mamma och min morbror hit och hjälpte mej att tvätta mina fönster som jag haft såna problem med att få rena. Då känns det väldigt skönt att ha en "egen städfirma" som rycker ut vid behov. De kan ju det här med att tvätta fönster och om det är något jag hatar och som jag verkligen är kass på så är det just det. Mina fönster blev så fina så fina så nu slipper vi ha persienerna nere och skylla på stark solljus.

Ska snart tillbaks till jobbet och ha föräldrarmöte. Föräldrarna ska få lite information om genus arbetet och sedan ska vi informera lite mer allmänt vad som händer och sker.

Dubbelavsnitt av Prison break ikväll...Jag kommer sitta fastlimmad framför teven!

Liten kräftskiva

vaknade av regnet idag som smattrade mot fönstret. Jag tycker fortfarande att det är mysigt..trots regn.
 
Idag ska jag och Petter hem till min kusin Annmari, hennes kille Jocke och deras lilla goding Adam. Vi ska äta kräftor, paj och annat gott. Ska bli riktigt kul... !

Ha en bra lördag!!!


Hösten

37461-140

Trodde den här bilden var mycket större men men..det är iallafall fina löv på den!

Underbara höst. Åh vad jag älskar den...aldrig någonsin har jag njutit så mycket av hösten som jag gör just nu. Trots att det är lite mörkt på morgonen, lite grått på förmiddagen och lite regnigt och kallt på eftermiddagen så myser jag. Jag saknar inte alls sommaren som jag brukar göra, jag är väl mättad kanske. Det är så vackert!

Slutade tidigt idag...hade lite lust att åka i väg någonstans idag men bilen är på lagning så det blir inget med det. Gå ut och käka kanske...??? Fika???


Underbart med hösten:


* Mysa i soffan på kvällarna med kudde och filt
* Tända ljus
* En varm go tröja
* Sköna strumpor
* Alla bra tv-serier
* Alla löv som ger världen en färgklick
* En kall säng som sedan blir varm ;)
* Alla snygga stövlar och jackor
* Behöver ej banta inför beachen...låååååång tid kvar!
* Mysiga videokvällar i mörkret
* Alla dammfria ställen...iallafall så syns det inte lika väl!


Gnällspik

Helt slut i kroppen efter Body pump!!! Men åh va stark jag kommer bli...Kommit igång med träningen nu så det känns riktigt skönt.

Lite kaosartat på jobbet. En kollega ska sluta och börja på en annan förskola och en annan kollega ska operera foten och kommer bli borta kanske ända till jul. Jag jagar vikarier och det är inte det lättaste kan jag tala om för alla har jobb någon annanstans eller så pluggar de så att de inte kan jobba alla dagar i veckan. Lite drygt får man ju lov att säga att det är för det kommer krävas mycket utav mej nu när jag bli ensam ordinarie personal under en tid.

Visst kan man väl få klaga lite.....och jag kan tillägga att jag redan längtar till helgen!!!!


30 årsfest

Va på 30 årsfest igår i Örebro. Min vän Susanne och fyra tjejer till hade den tillsammans så det var minst sagt tjockt med folk. Skojig lokal och bra musik. Det var trevligt även om jag inte kände så många mer än det gäng som jag åkte med. Jag hoppas Suss hade det riktigt kul!!!

Slöa i soffan ska jag göra hela kvällen....