Bröllop nr 2 i sommar

Idag när jag kom hem från jobbet låg en inbjudan till ett bröllop innanför dörren. Sofias & Samis den 30/6. Andra bröllopet vi är bjudna på i sommar. Jag hoppas bara att Filuren ploppar ut i tid så vi kan gå. Första stora tillställning som vi isåfall går på som föräldrar. Spännande....eller bara jobbigt kanske...vi får väl se!

Bara onsdag idag. Den här veckan har känts så lång, borde vara minst fredag idag  :(
....sportlov denna vecka så det är lugnt med barn på jobbet vilket gör att tiden går lite långsammare. Skönt för de barn som får vara lediga iallafall.

I dag öppnade jag på jobbet tillsammans med en annan tjej som oxå ska ha barn i sommar, ca fem veckor efter mej. Såklart blev det mycket babysnack kvart över sex i morse när vi satt och väntade på att barnen skulle komma. "vilka grejer vi köpt, vikten, rörelserna i magen, kissnödighet, kläder, föräldrargruppen"..... lite annat är pratet som var för ett par år sen..."Helgens fester, bakfylla, partytoppar och "vad ska du dricka?"....Inte för att jag aldrig mer komma dricka eller att jag på nåt sätt blivit trist (bara liiiiite kanske) och fördömmer dom som fortfarande hänger på krogen. Jag är bara så förundrad över hur snabbt man kan förändras när man helt enkelt tar en annan väg och väljer att bilda familj. Jag som är "känd" som en riktig partybrud... mitt liv ser verkligen annorlunda ut nu. Men jag älskar bra fester, det kommer jag alltid att göra, med måtta så jag hoppas att jag fortfarande kommer bli bjudna på dom!

V. 26

37461-217

Grattis Exi på 6 årsdagen!!! Stor kram till dej gullhund!

Detta händer i v. 26 (15 veckor kvar)

Barnet rör sej mycket i magen men det blir allt trängre där inne. Barnet är ca 34 cm lång och väger ca 850 g men nu börjar din bebis att öka kraftigt i vikt. Ytterörat är klart och huden blir tjockare. Bebisen reagerar på ljud inne i kroppen men oxå på ljuden utanför.


24 veckors mage (24+1 )

37461-216
Den växer och växer.....jag älskar det!!!

Igår handlade jag lite kläder igen...mammakläder men även en "vanlig" tröja fick jag tag på. Som ni ser på bilden, det behövs! Sen är det ju inte bara magen som växer utan boobisarna blir ju inte direkt mindre...b-h storleken har ökat rejält!!! Tror ni att jag sörjer....nej inte direkt!!! Tror ni Petter sörjer....Knappast!!! Jätte nöjd med mina köp iallafall så nu klarar jag mej ett tag till. Petter och jag storhandlade mat oxå. Vi har insett att det ryker jävligt mycket mer pengar när man går till affären flera gånger i veckan än vad det gör om man tänker smart och storhandlar en gång i månaden. Så ett extra vuxenpoäng till oss för det.

Idag fikade jag med Lisette och efter det drog jag till skinnsberg med grisöron och smaskiga ben till Exi som fyller 6 år på måndag. Det är lätt att göra henne nöjd!

Ikväll ska vi självklart kolla på melodifestivalen. Uggla är ju med så det ska bli spännande att se vad han har att erbjuda schlagervärlden.

Tänker på lilla Matilda som är sjuk! Hoppas du snart kryar på dej lillstumpan!!!!

Skööööööööönt med helg!

Snart helg igen!!!

Redan torsdag..kort vecka....iallafall för mej som var sjuk måndag, tisdag! Man skulle alltid jobba tre dagar i veckan. Va mera jobbsugen man skulle vara då! I morgon har jag möte med "utvecklingsgruppen". Vi är några stycken från olika förskolor i norra området som träffas en gång i månaden och diskuterar aktuella saker. En grupp som det är riktigt skoj att få vara med i.... sen slutar jag efter lunch så snacka om kort och skön dag. I morgon efter jobbet ska jag och Petter till Västerås och handla lite. Dags att investera i lite nya mammakläder.  

Idag fick vi hem en inbjudan till den första föräldrargruppsträffen. Den 5 mars ska vi ses och det ska bli så skoj att se vilka andra som ska ha barn ungefär samtidigt. Förhoppningsvis är det iallafall någon i gruppen som man kan träffa då och då. Alltid skoj att träffa lite andra nyblivna mammor. Jag är iallafall super glad över att min underbara kusin Annmari ska ha barn igen i augusti så jag har någon att hänga med.

Hjärtljud

Va till barnmorskan igår. Tog lite prover, vägde mej och så fick vi höra Filurens hjärtljud. Det låg på ca 148 slag och det var helt normalt. Det var så häftigt! Man får vara med om såna underbara upplevelser när man är gravid!!! Men man slutar aldrig att bli förvånad över att det faktiskt finns någon där inne i magen...det är en sån konstig känsla!

Vikten ja, aldrig kul att gå upp i vikt men man är ju så illa tvungen. Totalt har jag gått upp 5 kilo. Ganska normalt så det känns skönt! Men en rejäl ökning är nog att vänta. Minst 11 kilo kommer man väl gå upp för det är vad barnet, livmodern, vattnet och allting annat väger tillsammans.

Snart ska jag till jobbet. Sovmorgon idag så det var skönt med tanke på att det är första dagen i veckan för mej... känner mej mycket piggare nu iallafall så det ska bli skönt att börja jobba igen. Inte så jävla kul att vara hemma, oavsett om man är sjuk eller inte.

v.25

Varit hemma från jobbet igår och idag. Ont i huvudet och allmänt risig. Mår bättre nu iallafall så imorgon ska jag jobba igen. Idag ska vi till barnmorskan på vårt andra besök. Ska bli skoj och jag hoppas att vi får höra Filurens hjärtljud, iallafall så har vi hört att man får göra det på andra besöket. SPÄNNANDE!!!

Idag går vi in i v. 25

32-33 cm är din bebis nu. Väger ca 700 g. Benknotorna hårdnar och bebisarna går sina egna vägar. Ingen är längre den andra lik.

Jag känner sparkar väldigt ofta nu och även Petter har fått känna dom några gånger när han har handen på magen. Ibland kan man även se hur hela magen rör på sej. Det verkar vara en riktigt livlig liten bebis vi väntar. I helgen bar vi upp möbler på vinden som stått i Filurens rum så nu är det snart dags att inreda barnrummet. Det ska bli mysigt...!





Lördag 17/2

Jag och Petter kom nyss hem från en promenad. Jätte skönt att vara ute och gå nu när det inte är så jätte kallt. Hyrde en rulle oxå till kvällen, "När mörkret faller". Hoppas den är bra! Såklart ska vi oxå glo på melodifestivalen ikväll. Det får man ju inte missa. Mitt nya pensionärsliv: Let`s dance på fredagar och melodofestivalen på lördagar. Nästan så man får skämmas!!! Lite zappning till slalomen igår blev det oxå...shit jag har blivit gammal och tråkig!!!!! Och gravid dessutom.....men livet är ju så härligt ändå!!!!!!

Idag var jag och fikade med Linda. Det var skoj! Vi har pratat länge om att vi skulle ses och idag blev det äntligen av. Får vi snart göra om!

Blivit bjudna på bröllop den 26 maj. Petters storasyster ska gifta sej. Tyvärr var vi tvugna att tacka nej. Vill inte gärna åka så långt hemifrån när man när som helst ska få barn. Känns trist för det hade varit kul att få vara med. Mycket bröllop i sommar. Det är kul men lite trist att det precis är den här sommaren när vi har så mycket annat att tänka på.

På Tisdag ska vi på vårt andra besök hos barnmorskan. Ska bli roligt för nu var det ju ett tag sen man var där och mycket har hänt sen sist. Då på inskrivningen var ju graviditeten bara ett plus på en sticka, idag är det en levande bebis som ligger och sparkar i magen på mej hela tiden. Just nu när jag skriver det här så känner jag den sparka... mysigt!


Alla hjärtans dag!!!

37461-215

Hoppas ni alla underbara får en bra Alla hjärtans dag!

Jag vill ge min familj & alla mina vänner massor med kramar! LOVE YOU ALL!!!

I dag ska jag mysa med min underbara Petter!

v. 24

Denna vecka händer:

Om ditt barn skulle födas nu så skulle den ha en liten chans att överleva. Men den skulle behöva mycket hjälp eftersom barnet är klart men omoget. Barnet lägger nu på sej ca 85 g i veckan och väger nu omkring 550 g. 30 cm lång. Barnet har utvecklat balansorgan och kan nu känna vad som är upp och ner i livmodern. Nu börjar en viktig utvecklingsfas i hjärnan. Celler som sysslar med det medvetna tänkandet börjar nu att mogna.

Hjälp vad tiden går fort. Nu är det "endast" 17 veckor kvar till den 10 juni som är det datum som det är tänkt att  "filuren" ska komma till oss. Kanske låter som långt tid för vissa men för mej känns det som väldigt snart. Lite skrämmande är det allt men samtidigt är det den dag som jag längtar mest till. Jag tycker det ska bli så spännande att se vad det är för person som har gömt sej i magen i nio månader.

Mamma och Pappa längtar efter lilla filuren!

Hänt mån- tis:

Petter har haft magsjuka. Bättre nu men inte helt frisk. Jag har klarat mej tack och lov....än så länge!!!!

Min vän Susanne har äntligen fått igång internet.... som jag saknat hennes blogg.... (Måste ses snart)

Haft klädkris och skrikit högt när allt känns spänt över magen. Bojkottar mina mammabyxor än så länge, känns som de åker ner hela tiden. Inget är bra!

Känt mycket sparkar i magen. UNDERBART

Fortsatt med mina benövningar som jag börjat med att göra hemma.

Jobbat.

Jobbat.










Helgen!

37461-214

Min söta underbara hund Exi som kan le när hon blir glad...

Vi va hem till mina föräldrar igår på mat. Min moster Inger var där oxå så det var trevligt. Vi var oxå hem till min morbror Jan- Erik på lite fika. Så det var en riktigt släktträff igår. På kvällen käkade vi räkor, vitlöksbröd, vindruvor och en massa olika goda ostar och glodde på melodifestivalen. The Ark var ju helt klart bäst!!!

Idag har vi storstädat och nu ska vi heja fram Anja Pärson...

Tessans inflyttningsfest

37461-213

Molle, Petter, Emma och Johanna


37461-212

Petra, Linda ( Molle och Petter igen)

Hade skoj på Tessans fest igår. Hon har fått det så fint i sin nya lägenhet! När jag vid halv tolv tiden lämnat av några på Green man åkte jag och "Filuren" hem och sov..Kvällens höjdpunkt!

Idag ska vi hem till mina päron på lite mat. Ska bli gott! Mammas mat är ju helt enkelt något alldeles extra...Speciellt hennes köttbullar älskar jag och det var antingen det eller köttfärsbiffar idag och det är ju sååååå mumsigt!

Inflyttningsfesten

37461-210

Micke och Lisette!! Nyförlovade och kära!!!


37461-209

Linda och Tessan

Mycket kläder...mysigt

Varit lite strul med min blogg men det kanske ni har märkt.... hoppas det går bättre med detta inlägg.

Snart ska jag iväg på step up. Kan inte riktigt hänga med som förut, är ju tvungen att göra vanliga steg när de andra hoppar på brädan. Men det går bra!

Fick en massa babykläder av min chef idag. Hur fina kläder som helst som knappt är använda, vissa plagg var helt oanvända med prislapparna på fortfarande. Så snällt av henne att tänka på mej. Jag och Petter köpte lite kläder igår, två bodys och ett par byxor och med allt som jag fick av chefen idag och det jag tidigare fått av Pia så behöver vi nästan inte köpa nåt mer. Inte i så små storlekar iallafall. Snart är vi helt redo för Filuren!!!

I morgon ska vi på inflyttningsfest hos Tessan! Ska bli skoj....

Vår kväll på O`learys

37461-208

Sandra & Jag

37461-207

Anna Book  var en av våra schlagerfavoriter!!!

Vänner

37461-205

Linda & Sandra


37461-204

Carro, Lisette & Tessan

Min mage...

37461-203

Så här rund och fin är jag om magen nu....Jag älskar min mage...mer än någonsin!!!!

Idag var det egentligen tänkt att vi skulle träffa Annmari + familj för en liten fika på vallonen men de fick ändrade planer. Adams mormor var bara tvungen att bjuda dom på mat just idag så vi hann aldrig ses. Så jag och Petter käkade lunchbuffè på kina istället. Tyckte tyvärr att utbudet inte var så bra...

I morgon kväll ska jag träffa mina underbara tjejer på O`lerys. Ska bli riktigt skoj!!! Ska bli kul att komma ut lite och glo på folk. Rätt länge sen jag var på nån krog så jag hoppas det kommer lite kul folk. Idag, fredag och allt kände jag mej faktiskt lite sugen på en kall god cider..... fyra hela månader utan alkohol....klart man blir sugen ibland...

Har berättat för barnen på jobbet att jag ska ha barn. De är såklart nyfikna på min mage och tycker det är skoj att det finns en liten bebis där inne. Den här jobbveckan har gått snabbt och utan så mycket jobbångest...Hade medarbetarsamtal med chefen i måndags och det gick riktigt bra. Hon är så nöjd med mej och det känns ju alltid kul att höra. Känner själv att jag utvecklas rätt mycket under det senaste året, just för att det varit ett ganska så turbulent år. Allt har liksom inte flytit på så bra som det brukar...Ibland är det ok att skryta....

Grattis igen till Lisette och Micke som förlovade sej i paris i söndags! Så glad för eran skull!