Kompisar

37461-247
Petter & Adam tittade lite på bolibompa igår.

Bara för att jag är så jävla uttråkad.....................

Vilken svordom använder du mest: Fan, helvete

Äger du en Ipod: Nej

Vilken tid är din väckarklocka inställd på: Ingen tid alls. Vaknar tidigt ändå :(

Använder du flip flops även när det är kallt ute: Nej, då fryser jag ju

Skulle du hellre ta bilden än att själv vara med på bilden: Ja, blir aldrig nöjd med hur jag ser ut på kort

Vilken var filmen du såg senast: Spiderman 3, inte bra....

Om du vann på lotto vad var det första du skulle köpa: Massor med vanliga kläder, No more mamastuff

Har någon någonsin kallat dej lat: Säkert mamma och pappa någon gång när man inte hjälpte till hemma så mycket

Tar du någonsin tagit medicin för att somna snabbare: Nix, sömn har aldrig varit ett problem

Vilken cd ligger i din sd spelare just nu: ingen faktiskt, lyssnar endast på MTV just nu

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk: Vanlig

Har någon berättat en hemlighet för dej den här veckan: Tråkigt nog nej....

När var senast någon stötte på dej: Oj, det var länge sen..... nån på krogen

Vad åt du till middag: Har ej käkat det än

Använder du huvtröjor: Väldigt sällan. Äger kanske en bara. Inte min grej

Kan du vissla: Ja

Har du någonsin deltagit i en demonstration: Nej

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält:  Det var länge sen jag var på ett nöjesfält men förut gillade jag berg och dalbana, nu är jag lite mer tveksam till den

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Nej jag tror faktiskt inte det, men man kan ju aldrig veta

Vilket riktnummer befinner du dig i: 0223

Tittade du på tecknat när du var liten: Ja, gör det fortfarande ibland

Är du blyg inför det motsatta könet: Det beror i vilket sammanhang. Oftast inte

Vilken film kan du alla replikerna till: Inte nån film

Äger du några band T-shirts: En kiss t-shirt har jag som jag fått av min bror

När flög du senast: Förra året till Turkiet

Läser du för skojs skull: Ja, en bra bok i solen...kan inte bli bättre

Pratar du några andra språk: Engelska, ibland på mitt jobb med föräldrar som ej kan svenska. När jag är utomlands

Har du gråtit offentligt: Ja, många gånger

Har du en stationär dator eller en laptop: En laptop

Vilka gör du, önskningar eller planer: Planer

Försöker du alltid lära dig nya saker: Inte alltid men såklart det är skoj att lära sej nya saker

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Inte just nu men var för ett tag sen sugen på att göra om min fladdermus på armen

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Samtidigt som jag tycker att klart killen ska bjuda så att man får känna sej lite speciell, så tycker jag oxå att vi tjejer ska kunna bjuda lika gärna som killarna...dubbelt!!!

Kan du kasta macka: Ja, men det var länge sen

Har du någonsin varit på Jamaica: Nej

Vad har du med dig in på bion: Lite olika men oftast popcorn och dricka

Har du någonson dejtat någon av en annan ras: Nej

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringa: Jag gillar tatueringar så svar Ja

Gillar du att flyga flygplan: Att lyfta är skoj och landa...lite läskigt oxå men när man väl är uppe i luften så är det inte så himla skoj

Frågorna var många mer men nu orkar jag inte längre.........

Ja, jag är tråkig.......



Lite snyggare....

37461-246


Njuter av att vara ledig!!! Att det regnar är nästan bara bra då det känns lite lättare att vara hemma under större delar av dagen och göra nästan ingenting. Har gått upp tidigt hela veckan. Redan vid sju tiden på morgonen har jag suttit i soffan med frukost och glott på gamla avsnitt av Beverly hills. Sen har jag surfat runt på nätet och lyssnat/sneglat på "vakna med the voice". Härliga, lata mornar....

Idag ska Annmari, Jocke och Adam komma över på lite fika. KUL! Annmari och jag kommer jämföra magar...

Packade BB Väskan igår, nästan klar. Vi var till affären och köpte tidningar, lite godis, druvsocker, schampo och balsam och annat som kan vara bra att ha med sej.

11 dagar kvar till BF-Datumet idag....!!!

V.39

V.39

Spänningen stiger- nu är nästan BF- datumet nått. Försök dock inte inrikta dig alltför mycket på just BF- dagen. Bebisen kan komma tidigare men oxå senare. Bebisen väger ca 3,3 - 3,7 kilo och är 48- 50 cm lång.

Va till barnmorskan idag. Fick höra Filurens hjärtslag som låg på ca 140. Så underbart att höra hjärtat. Speciellt nu när jag inte känner av Filuren lika ofta längre. Ibland på morgonen när jag inte känt sparkar på ett tag så blir jag lite smått orolig att det är någonting fel men det är ju bara att det är trångt där inne och ont om plats.

MAMMA OCH PAPPA LÄNGTAR SÅ EFTER DEJ FILUREN!!!

 

Semester

Min första lediga dag idag! Kändes lite konstigt att inte gå till jobbet i morse men mest skönt. Hade sett fram emot en lång, skön sovmorgon men redan klockan sju var jag uppe och åt frukost. Men tjusningen är att jag när som helst kan gå och lägga mej igen. Härligt!!!

Haft en jätte bra helg som har varit ganska fullspäckad. I fredags var vi hem till Linda och Molle. Vi grillade och hade det riktigt trevligt på deras altan. I lördags åkte jag och Petter till Borlänge. Köpte bl.a ammnings-bh, ammningsinlägg, tvättlappar och tvättservetter. Sånt kul!!
I går firade jag mamma på mors dag och sen var jag hem till Carina och hälsade på. Iris har blivit så stor och är bara sååååå söt.  Hennes stora, fina bruna ögon får en att smälta.

Skulle egentligen ha träffat Carina och Iris idag men eftersom jag gjorde det igår istället har jag idag inget inbokat. Så idag ska jag städa och greja lite här hemma. Passar bra då det bara regnar idag.  Vi började lite igår och gjorde det fint på balkongen. Tvättade rent plåtväggarna och det blev sååå fint. Det hade nog inte gjorts på länge.

Endast två veckor kvar till den 10 juni.......

LEDIG..........FRI..........

Nu har jag gjort mitt för ett bra tag framöver! Känns riktigt skööööööönt! Många hejdåkramar blev det idag så visst kändes det lite vemodigt oxå! Kommer ju antagligen inte jobba nåt mer med min underbara kollega Maud så att krama om henne kändes mest jobbigt.

Hade tänkt att vila mycket nu dom här veckorna innan Filuren kommer, för det är ju det alla säger att man måste göra inför förlossningen,  men redan denna helg och veckan som kommer är fullbokad med en massa saker....Man vill ju passa på att träffa lite folk när inte arbetstiderna styr en..vila hinner jag nog ändå!!!

Ikväll ska vi hem till Linda och Molle på grillning. Ska bli skoj! Undra om Lindas mage växt mycket sen sist??!?!?!? Kanske man får känna en spark från "Pysen".

I morgon ska vi dra iväg och shoppa någonstans. Det sista innan vår efterlängtade lilla sötnos kommer....

Kommunal har fått igenom sitt avtal. Blir säkert flera tusen mer i fickan varje månad...Tror ni inte????!!!

ont...

Märks att det närmar sej. Gör ont lite varstans nu...inte så konstigt och jag har haft bra tur som klarat mej helt från smärtor tills nu. Sov jätte dåligt i natt, gick och la mej sent och ändå tog det långt tid innan jag kunde somna. Vaknade sen flera gånger under natten och morgonen. Längtar efter en hel natts sömn men det lär väl dröja länge innan man får det...

2 arbetsdagar kvar. Såååååå sköööönt!!!

Så här ser jag ut nu...

37461-245
 
Inte någon större förändring.....magen har sjunkit ner lite...(37 fullgångna veckor, V 38+ 1)
Rätt lagom tycker jag.... Liten tycker de flesta att den är!



V.38

V.38

Bebisen förbereder sej på att födas. 92 % av alla barn föds någon gång mellan vecka 38 och 42. Bebisen väger ca 3,1 kilo och är omkring 47 cm. Barnets sparkar och knuffar blir färre i takt med att barnet växer.

("På smällen, från A till Bebis" Svin bra bok)

Endast 4 arbetsdagar kvar... ! Det händer lite saker på jobbet nu. Jag ska vara borta från jobbet i 1 år, lite mer och Maud, min kollega har fått ett nytt jobb så min andra kollega Pia kommer dra ett tungt lass i höst med två helt nya kollegor. Hon tycker väl inte att det är så jätte kul direkt. Vem som får mitt vikariat vet vi inte ens och det kommer heller inte bli klart innan jag går hem på fredag så vi har varit tvungna att leta vikarier med blåslampa idag. Man tycker ju att det är sånt här som chefen ska fixa och att jag skulle bli föräldraledig var ju inte direkt någon hemlighet. Ingen framförhållning alls....Känns lite trist att lämna jobbet när ingenting är fixat!

3 veckor kvar idag.....

...eller 2,  4, eller 5...vem vet när Filuren vill ut.....???? Kanske i morgon????????

Jaha vad gjorde vi igår när det regnade????? Jo vi drog till västerås och glodde lite...och handlade lite oxå. Svårt att låta bli. Vi tog en sväng förbi BB när vi ändå var där och tänkte att snart så är vi här igen...och sen är vi tre när vi ska åka hem!!!!!! Vilken underbar känsla.....

I morgon är det måndag och min sista jobbmåndag på väldigt läääääänge. Endast 5 arbetsdagar återstår och det ska bli såååååå skönt. Men jag kommer nog även känna lite sorg på fredag när jag ska krama hejdå till alla barn och kollegor... men eftersom jag bor så nära så kommer de inte bli av med mej så lätt!!!!

Pratade med min bror idag och så fick jag prata lite med Matilda oxå. Ska bli så roligt att snart få träffa henne..längtar!!!!

Idag har vi grejat i lägenheten. Slängt en massa grejer och gått upp med lite "bra att ha saker" på vinden. Man har ju lite saker man vill ha klart innan bebisen kommer och detta var en sån grej. Jag har även tänkt att jag under de veckor jag är ledig ska baka lite...ja, ni läste rätt, sen om det smakar bra det vet jag inte...men det mesta i bakväg kan man köpa färdig smet till, lite vatten och så är det bara att röra ihop...så det borde väl även jag fixa!!!!!!
Lite mat ska jag frysa in oxå så att vi slipper laga en massa käk i början när allt vi vill göra är att gosa med bebisen....Ska även tvätta golv. Om jag orkar......Så nu vet ni vad jag ska sysslesätta mej med den närmsta tiden.....
Tur att jag har en sån underbart snäll mamma som ska komma och hjälpa mej att tvätta fönstrena så att jag iallafall slipper det!!!

vill ha sol...............

37461-244
(kusin Jonas syns inte, trummis i bandet)

Riktigt trist väder idag. Öser ner regn. Vad ska man då göra idag??????

Igår var vi ner på våryran och glodde lite. Hittade inget speciellt men kul att titta iallafall. På kvällen var vi ner till parken där min kusin Jonas och hans band "Cleanstream company" spelade. De är riktigt bra så vi stod bland mina släktingar och lyssnade en stund. Annars hör vi jävligt bra hemma oxå eftersom vi bor så nära. Enda gången det hörs musik från något annat ställe än från vår egen stereo det är på våryran. En gång per år alltså.....så är det när man bor i ett "pensionärshem"...

Vi träffade på ett par från föräldrargruppen som skulle ha fått barn den 12 maj. Hennes slempropp hade lossnat nu så det är väl bra en tidsfråga tills de får sin lilla bebis. Åh jag blir så avundsjuk.....jag vill oxå ha min lilla bebis....NU!!!!





Ledig dag

Petter jobbade några timmar idag så då var jag hem till mamma och hälsade på. Pappa var iväg och fiskade så hon var oxå själv hemma. Vi tog en promenad med Exi och sen blev det så dåligt väder så då hamnade vi framför datorn. Spelade vårat favorit spel "Bitch deluxe"...bra sätt att fördriva tiden på när det regnar.

I morgon ska jag jobba men jag slutar tidigt så det känns okej även om det hade varit skönt att vara långledig. Med mitt jobb kan man ju inte bara ta ledigt hur som helst och den här gången var det min tur att jobba.

En fika med Linda och Tessan blir det i morgon! Och sedan en tur på våryran...

Magen 36 fullgångna veckor

37461-243

V. 37

Du: Snart är det dags för förlossning och det är dags att börja ladda. Ät mycket kolhydratrik mat och vila mycket. Om du inte har packat BB-väskan är det dags att göra det nu.

Normalt ligger bebisen med huvudet neråt nu men om den inte gör det så gör man ett vändningsförsök. Fosterhinnan riskerar nu att spricka och om du känner att vattnet går ska du ringa förlossningen.
Bebisen: Är så pass stor nu att det inte finns plats att vända sej längre. Kroppen är knubbig och hjärnans aktiviteter blir mer och mer organiserade och medvetandet är väl etablerat. Ögonrörelserna är koordinerade och synen förbättras.

niomanader.se


BM- besök idag

Jag och Petter var på besök hos barnmorskan idag. Filuren har fxerat sej nu vilket känns skönt...Petter fick känna huvudet på H*N. Jag antog att läget var så för det har blivit lite lättare att andas och det trycker på lite mer nu mot urinblåsan. Hjärtslaget låg på ca 145. Fick ta lite prover och så var det vägning. Har totalt gått upp 12 kilo. Ganska normalt tror jag. Fick 2 bokade tider till men man får ju se om man hinner gå på båda....Barnmorskan vi har nu tror helt säkert på att det är en flicka vi väntar....

Lite statestik på vad folk tror:
Flicka!                                                                                         Pojke!
Mamma Mari                                                                             Pappa Petter
Mormor                                                                                       Morfar
Morbror                                                                                       Min morbror
Maud, min kollega (Har siat om att jag får en tjej)             Kristina, min andra barnmorska
Minna                                                                                          Sussie
Annika, Barnmorskan                                                              Susanne
Min moster (har spått att jag får en tjej)
Linda
Lena, min kollega

Men ingen har egentligen någon aning om vad det blir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pratade med Carina idag. Hon fyller år idag och även om vi inte pratar så ofta eller träffas så kommer jag alltid ihåg att ringa henne när hon fyller år. Vi bestämde iallafall en träff snart så det ska bli kul. Har inte träffat henne på jätte länge och hennes lilla Iris har ju redan blivit 10 månader. Man hinner inte med...


Gottegris...

Jag och Petter har precis varit ute på en promenad. Shit vilken kass kondis jag har nu....
Iallafall är det skönt att ta en promenad så man får röra lite på sej. Det blir mycket sitta i soffan och käka gott nu....

Dags för jobb i morgon. Näst sista veckan för mej. Ska bli riktigt skönt att snart slippa för nu har jag fått nog av jobb faktiskt! Nu vill jag bara slippa sätta på mej osköna kläder, gå i trosor och linne hela dagarna. Ligga i soffan och läsa, glo på meningslösa såpor på tv, ligga i sängen och röra vid magen och bara drömma mej bort... till filuren. Undra hur livet som mamma kommer bli?????????? JAG LÄNGTAR!!!!! Vem fan vill jobba nu??????

Gick ju ej så bra för Sverige igår. Varken för The ark eller Tre kronor. Hoppas det går bättre för Finland idag!!!

I morgon ska jag till barnmorskan igen....


Morgonpigg...

Gick upp klockan sju idag. Trist att inte kunna sova längre nu när det är helg...mina sovrutiner har verkligen förändrats. Vad gör man när man går upp så här tidigt? Äter frukost, kollar aftonbladet, familjeliv, bloggar och zappar bland alla barnprogram på tv. Sen då?????

Igår var jag och Petter på bio. Vi såg Beck filmen "Den svaga länken"....som alltid med Beck filmerna så var den jätte bra och Gunvald lyste som vanligt med sin charm och attityd...! Love him....

Helgen blir lugn. I kväll är det både Eurovision och hockey. Blir nog en mix av det båda. Så många dåliga bidrag på Eurovision att man inte orkar lyssna på allt.

Filuren rör på sej jätte mycket i magen, trots att det börjar bli trångt där inne. Oftast ligger han/ hon på höger sida av magen.

Nu ska jag gå och lägga mej brevid min älskade Petter som fortfarande ligger och sover.


31 dagar...

.....kvar till förlossningsdatumet!!! Snart så är vi inte längre två i denna familj! Känns så overkligt och konstigt fortfarande. Snart kommer vi få en annan person att ha ansvar för i resten av våra liv.... Det är stort!!!

Börjat känna av sammandragningar. Inga kraftiga som gör ont men det känns. I helgen ska vi packa BB- väskan. Iallafall påbörja packningen...Man vet ju aldrig när Filuren känner för att komma ut.

Igår var jag på Green man och käkade Taco buffé med kollegorna på jobbet. En liten sista grej innan jag slutar.

Har varit en riktig hormonbitch den här veckan. Iallafall så tror jag att 2 personer på mitt jobb tycker det. Har irriterat mej länge på att städerskan och kokerskan på mitt jobb tar en daglig fika på en halvtimme i rummet där våra barn sitter och leker. De dricker kaffe och käkar fikabröd, en massa smaskiga saker som får barnen att dreggla av sug...såklart....de är ju barn!!!!  Jag tycker att det är ganska självklart att man sätter sej avsides, i ett personalrum eller nåt när man ska fika men det tycker tydligen inte dessa två personer. Iallafall så sa jag till dom, efter lång tids irritation att jag inte tyckte det var lämpligt och att de kunde sitta i personalrummet istället. Så bråttom de fick...kokerskan mumlade nåt om att det var så sur stämning och gick genast iväg till personalrummet med en lika sur städerska efter sej. Jag och min kollega hade svårt att hålla oss för skratt. Jag gick sedan efter och sa åt dom att de inte behövde ta så illa upp och att jag faktiskt tänkte på barnen...Sen dess har det inte varit direkt glada miner och de hoppas väl på att jag snart ska föda så de slipper mej.

V.36

V.36

Livmodern fyller nu nästan hela bukhålan och når upp till strax under revbenen. Du känner hur livmodern "sjunker" då barnets huvud ställer in sej i bäckenöppningen och när detta sker så känns det oftast lättare att andas. Bebisen är ca 47 cm lång och väger ca 2,7 kilo. Vissa bebisar väger inte mer än så här när det föds, andra väger så mycket som 2 kilo + mer.

Nu närmar sej förlossningen med stormsteg. Känns skönt att nio månaders väntan snart är slut....Jag kommer sakna min mage för den tycker jag så mycket om men det ska bli skönt att slippa känna sej så osmidig och tung. 

 

Helgen..

37461-242

Riktigt mumsigt var det med grillat hemma hos Linda igår.

Sååååå kul att Linda och Molle ska ha barn i oktober. Jag är så glad för eran skull!!! Filuren tycker det ska bli skoj med en kompis!

37461-241

Va hem till 1 åriga Emilia idag och firade henne. Hon blev så här fin när hon käka en smarry. Helt underbart att se...Jätte roligt att träffa Minna och Rickard. Fick även träffa Theresia (en kompis till Minna) + hennes familj så det var trevligt.

Nu ska jag glo på hockey. Sverige- Finland!!!

Dikten till dej....

37461-239
Känns som en saga att du snart är här
9 månaders väntan, en magisk stund
Theo, Line vem du än här
Vi kommer älska dig varje sekund

Våra hjärtan slår hårt för dig, vi längtar och drömmer
Våra händer känner dina rörelser små
Du är livet för oss, allt annat vi glömmer
Du är gjord av stark kärlek mellan oss två

En liten dikt av mig till Filuren!!!


Helg igen..tjoho va skönt! Endast 3 veckor kvar att jobba nu. Min tjänst har kommit ut nu så vi får väl se vilka det är som söker och sen vem som får den.

Igår var jag och Lisette på vallonen och fikade. Det var roligt att ses och prata av sej lite. Va roligt det är med vänner som stöttar en och glädjs åt ens graviditet lika mycket som en själv nästan. Jag hoppas att jag blir en lika stöttande vän när någon av mina vänner ska ha barn! Men på ett sätt så kan det kännas bättre att få stöd från dem som inte själva varit gravida för från dom "erfarna mammorna" kommer ofta kommentarer som "åh, förlossningen gör sååååå ont, dina bröst kommer blöda när du ska amma och den första tiden är sååååååå jobbig". Klart att det är bra att höra att det inte bara är en dans på rosor att skaffa barn men sen räcker det. Låt mej få njuta lite....!!!!
Så jag lovar att jag mest ska tala om hur underbart det är med barn om någon sen vill veta.....vem vill veta det andra......vem har liksom missat att det gör ont att föda barn????????????

Ikväll ska jag hem till Linda och grilla lite. Ska bli skoj och mums va gott det ska bli med grillat....Bland det bästa jag vet...

I morgon ska jag på 1 års kalas. Emilia har nämligen fyllt 1 år och det måste ju firas!!!

Min stora mage

37461-237

Min mage, 34 fullgångna veckor.


37461-236

V. 35

V. 35

Har du känt hur det tickar i magen. Det är bebisen som hickar. Bebisen fortsätter att samla på sej underhudsfett och väger nu ca 2,5 kilo. 45 cm lång. Nu kan man få kontakt med bebisen genom att knuffa lite på magen, då kan man få en box tillbaka. Härifrån klarar sej bebisen jätte bra om den skulle födas, möjligen skulle en kuvös behövas.

(På smällen, från A till bebis...)

Sista dagen på ledigheten. Haft det så skönt så det känns lite trist att börja jobba i morgon. Men men thats life....
I går lagade jag och Petter god mat. Marinerade kycklingklubbor och champinjoner, sallad med fetaost, vitlöksbröd...mums!!

Underbart att det är maj nu..... 

var ut på en promenad nyss. Efter 20 minuter så var jag helt slut så det blev en kort vända. Börjar bli lite tungt nu men det är iallafall bra att röra på sej litegrann.

Petter jobbar extra idag, han jobbade i söndags oxå...så himla duktig min prins!!!!