På promenad


Man måste ha någonting i varje hand när man är ute och går... 

Badtjejen



Line och jag hade det så mysigt idag i simhallen. Roligt med en mamma-dotter dag!!! :-)


Redan helg

Jaha..då var det helg igen då!! :-)

Idag efter jobbet var vi och käkade på vallonen. Det var några små knattar där så Line lekte lite på golvet med de andra. Malin, Markus och Edvin från föräldrargruppen var där och Edvin hade blivit så stor. Redan börjat på förskolan. Fick höra att ett annat par från vår grupp redan väntar sitt andra barn. Oj oj det går undan må jag säga. Många frågar hur vi ska göra men jag är helt OSUGEN på att skaffa en till. Iallafall just nu. Det får dröja! Nu vill jag njuta av Line och allt som vi kommer få vara med om. Jag vill jobba i några år så det där med att skaffa en till känns just nu väldigt långt borta!

Ikväll äter vi räkor, vitlöksbröd och lite goda ostar......

I morgon jobbar Petter. Jag och Line ska till Avesta och bada. Skoj!!!


Söta Line


Bra med fickor....

Lite gymnastik innan läggdags...

???

Är det möjligt att jag inte bloggat sen i Söndags?!?!?! Oj oj...jag som brukar vara så duktig. Ja ja även solen har sina fläckar!! Har faktiskt haft så mycket att göra att jag inte hunnit. Jobbat, firat mamma som fyllt år, varit på möte...
Får andra skylla på tidsbrist så gör jag det oxå....

Idag har vi varit och shoppat. Passade på nu när jag fick både lön och föräldrarpenning....äntligen lite mer pengar!!!!! :-) Line fick massor med nya kläder så nu klarar hon sej i höst. Det är så himla skoj att handla till henne...nästan roligare än att handla till sej själv...men bara nästan...självklart köpte jag lite till mej själv oxå!!! Köpte smink för det behövde jag verkligen!!! Så härligt att kunna unna sej lite!

  Idag har jag och Petter varit tillsammans i 4 år!!! Puss älskling....

Snabbt gick det

Line är redan på bättringsvägen. Frisknar till fort vår lilla tjej. Idag har hon ej haft feber och näsan har nästan helt slutat rinna. Skönt!!! Nu sover hon och jag hoppas att vi alla får sova lite bättre i natt...om hon vaknar så är det iallafall inte jag som behöver gå upp...ska man upp och jobba så är man förskonad...  :-)

Ikväll äts det chips framför teven..lite mys så där. Aerobicskompaniets höstprogram kör igång nu i veckan och det är tur det!!!

När man är sjuk...


....och trött är det skönt att ligga i soffan och titta på barnprogram.

LINEPLUTT är lite sjuk

Stackars Line. Vilken natt hon har haft....vaknade hela tiden och var jätte ledsen. Kände på henne i går innan jag gick och la mej och då var hon varm. Hon hade lite feber och nu är hon förskyld och jag tror även att hon känner av halsen..hon hostar lite då och då.  Jag har verkligen inte sovit mycket i natt.

Är i Skinnsberg iallafall och hälsar på. Line är ju pigg ändå...lite feber biter inte på henne. Ska strax sminka mamma lite som ska iväg på fest i kväll.


Skönt med...

Helg....för mej innebär det mer tid med Line. Ett besök i Skinnsberg i morgon och ja, inte så mycket mer. En ganska oplanerad helg helt enkelt..  

Vi ringde mäklaren idag och hörde oss för hur läget är. Några var intresserade sa hon men inget bud var lagt. Hon väntade på svar från ett par och sen nån gång nästa vecka drar väl allt igång. Känns spännande även om jag försöker att inte tänka så mycket på det!! Det blir som det blir...intalar jag mej!

Line sover nu. Jag la henne klockan 7 men för en stund sen vaknade hon, hostade och var jätte ledsen. Fick ta upp henne och vyssa henne lite sen lugnade hon ner sej så pass att jag kunde lägga henne igen. Vet inte vad det var....

Undra om Line kommer bli en dansös när hon blir stor...hon ÄLSKAR verkligen att dansa. Så fort hon hör en låt eller bara en melodi av nåt slag så svänger hon med armarna och rör på sej. Så söt!!!

Snart helg...


Redan torsdag...i morgon slutar jag redan halv ett så det är skönt! härligt med en "riktig" helg framför sej att njuta av. När man var mammaledig så var det ju helg mest hela tiden. Petter ska jobba två 12 timmars nätter så jag och Line ska ha lite egentid tillsammans. Ska bli skoj för man hinner inte riktigt med när man jobbar hela dagarna.

Hell`s kitchen tittar vi på ikväll. Så jäkla bra....älskar Gordon Ramsay...samtidigt som jag är lite skraj för han :-)


Nervöst nu...

Nu är vi igång igen med hus letandet...var på en visning idag. Ett fint hus till ett bra pris. Jätte fint kök...ja det mesta var fint...bara lite tapetbyte och slipning av ett golv. Men källaren....ja, det var mycket att fixa. Kändes lite jobbigt att se den med massa rör och skit överallt. Tur att Petter och jag är så händiga :-)
Vi får helt enkelt se hur det kommer att gå med detta hus men iallfall är vi sugna på det..till rätt pris vill säga...

Micke var barnvakt till Line och det hade gått super bra. Inte ett pip utan bara lek och bus. Hon måste vara världens lättaste unge....eller så är Micke världens bästa barnvakt?!?!


En ny arbetsvecka

En måndag är gjord! Och även den gick bra. Hade inskolning idag och även ett samtal och det känns som man är med i gemet igen. Tråkigt bara att man inte hinner träffa Line så mycket vissa dagar. Idag hann vi träffas lite i morse och sen 2, 5 timme efter att jag slutat...försöker leka med henne så mycket jag bara kan när jag kommer hem men tiden går så fort och plötsligt är det dags för henne att sova. I morgon slutar jag iallafall tidigt så då ska vi umgås mera, leka mera.....kramas mera!!!

Idag när jag kom hem hade Petter gjort en god sallad så det vara bara att hugga i....Line åt makaroner och köttbullar. Hon har blivit så duktig på att äta själv!! :-)

Nu ska jag ta en skön dusch!!!


Skoj tjejfest/födelsedagsfest


..hade vi igår... 

TACK för att ni kom och tack för presenterna!!!


Såååå mycket folk på Greenman igår. Nästan för mycket..knappt man fick plats och det gick inte direkt så jätte bra att hålla ihop. Tappade bort de flesta men jag, Carina och Annmari dansade och minglade runt.

Rätt så mättad på kroglivet nu...så det får dröja innan jag visar mej där igen!!!

Dags för jobb igen i morgon!!

Redo



För lite fest!!!

FESTHUMÖR

Helg igen! Den här jobbveckan har varit lagom lång. 2 dagar...det orkar vem som helst med! Hade 2 samtal med föräldrar igår. Det gick bra trots att jag var lite ringrostig....

Ikväll blir det fest här hemma. Ett härligt tjejgäng kommer på min och Petras fest och det ska verkligen bli super skoj! Millencolin spelar på Green man så en livad natt blir det oxå!!!

Grattis grattis till Petra som fyller år idag!!!

Första dagen är gjord!

Nu är ni väl spända på att få höra hur min första dag på jobbet var!!!  Ifall jag överlevde...knappt!

NEJDÅ...det gick så bra så bra. Bättre än vad jag väntat mej. Faktiskt roligt att vara tillbaka och det blev en lugn start eftersom vi inte hade så många barn. Hade tid att uppdatera mej om läget, lära känna lite nya barn och förbereda för samtal och inskolningar. Tänkte såklart mycket på Line och saknade henne!! Fick en kram och ett stort leende när jag kom hem så det kändes härligt!

Nu slappas det i soffan..lite trött men så nöjd att det gick så bra idag, att det KÄNDES så bra!!!

Hipp hipp hurra!!!


Idag firar vi Erik som fyller 1 år!! Grattis lillgrabben!!!

Snart snart snart

I morgon är min sista dag på min mammaledighet...FATTA SISTA!!!!!!!! 1 år och 2 månader har jag varit hemma med Line och nu är det alltså dags. Det känns mest overkligt faktiskt..men oxå roligt, skrämmande..ja, många känslor. Nu ska man testa på hur det är att jobba och samtidigt ha en liten knodd hemma som man längtar efter. Känns skönt att det där med att lämna och hämta på förskola dröjer lite...det är jag nog inte redo för!
På jobbet blir det full fart direkt med inskolningssamtal på fredag och 2 inskolningar nästa vecka. Det är bara att köra på!!!

Min och Petras födelsedagsfest är på lördag! Ska bli riktigt skoj och många av mina härliga vänner kommer.....Känns perfekt med en fest sådär innan jobb och allvar tar vid ett tag framöver.


Den bästa presenten av alla


...Att få pussas med Line. Jag har sagt till henne att det är mammas födelsedag idag och att jag då måste få MÅNGA pussar.

Annars firas min födelsedag med lite fika. Jag tycker väl inte att det är så speciellt längre att fylla år men fira lite måste man väl göra ändå...sägs det...

28 år alltså nu...

Jag får sova....äntligen!!!

I flera dagar nu har Line sovit till kl 9. Sååå härligt!!!! Petter är super nöjd och hoppas såklart att det håller i sej nu när han ska vara pappaledig..jag hoppas i tysthet att hon ska vilja gå upp kl. 6 varje morgon så han får känna på hur det är!!!!!  :-)

Snart ska vi ut på en promenad till hembygdsgården.

See ya

Måste


Åt god tårta hemma hos mamma och pappa.

Mycket onyttigt blir det nu....jag måste verkligen skärpa till mej nu när jag börjar jobba. Ska börja träna och äta bättre...hösten 08 blir en nystart...

Kan jag hålla det???????

Igår


Fick en massa gott hemma hos Annmari och Jocke!!! Senare på kvällen bastade vi och när grabbarna sen bastade så kollade jag och Annmari på en typisk tjejfilm. En skön kväll helt enkelt!!!

Idag ska vi hem till Skinnsberg. Pappsen fyller år idag!! GRATTIS GRATTIS!!!

DAGEN EFTER

Sitter och käkar chips, "Hips" som Adam säger :-),  och dricker cola. Perfekt dagen efter....känner mej lite trött men annars mår jag bra trots vin och ciderintaget igår. Jag och Annmari hade en riktigt rolig kväll igår...som alltid!!!

Stackars Line kunde inte sova igår. Det var cruising här..fullt med raggarbilar här ute som stod och burnade. Folk skrek och var allmänt störiga. Hon var så ledsen så ledsen!!! Hon är ju så lättväckt ibland tyvärr. Så vi fick ta upp henne. Senare på natten somnade hon iallafall och sov till nio.

Senare idag ska vi hem till Annmari och co på lite grillat och bastu.

Det regnar, familjen sover..jag är uttråkad!!

Favoritcafé: Café gränden i västerås
Favorittidning: Just nu har jag ingen, aftonbladet kanske...usch va tråkig jag är!!!
Bästa saken som händer i vinter: Att se Lines reaktion på snön
Favoritplagg i garderoben just nu: Oj..svårt eftersom jag typ har tröttnat på alla mina kläder, men det får bli mitt nya svarta linne
Längd: 173
Vanligaste färgen på mina kläder: Svart
I höst kommer jag att gå klädd i: I nya kläder...ska unna mej mera kläder nu i höst. :-)
Men absolut inte i: Vet ej
Jag tränar: Inget just nu men snart drar höstprogrammet igång. Body combat och boxning lutar det åt
Höger- eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: Väldigt bra
Är det nåt du absolut inte äter: Pölsa
Kläder just nu: Sköna svarta "myspysbyxor" och gult linne
Vad sa du senast: Minns inte men nåt till Petter innan han gick och vila (både han och Line sover)
Fisk eller badkruka: Mer badkruka...när jag var yngre så var jag en fisk
Spelar du nåt instrument: Nix
Morgon- eller nattmänniska: Efter att jag fått barn så är jag morgonmänniska, förut nattmänniska..har inte så mycket att välja på nu
Sparare eller slösare: Slösare, men blivit mycket duktigare på att snåla...men snåla är tråkigt
Har du några homosexuella vänner: Inga nära vänner men jag känner folk som är det
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Jag vill ha 2
Vad ska barnet/barnen heta? Line heter min dotter men om det andra barnet blir en flicka ska hon heta Mi, har inget killnamn
Bio eller promenad: Bio
Är du kittlig: Lite
Rädd för insekter? Nej inte speciellt..men fästingar är sååå äckliga
Största svaghet: Självdisciplin..börjar med en sak men håller det aldrig!
Det här är jag bra på: Denna fråga tog längst tid att svara på, att det ska vara så svårt att skriva bra saker om sej själv.. :jag hakar inte upp mej på småsaker. Jag bryr mej om saker som verkligen betyder nåt för mej och annat struntar jag i
Bästa bok? Vet inte...jag läser inte så mycket.
Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Pizza
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Har gjort det men kommer aldrig mer pierca mej igen men tatuera mej igen kommer jag nog göra
Stökigt eller välstädat? Städat
Gillar du att sjunga? Ja, speciellt när jag sitter ensam i en bil på långa vägar
Anser du att du är stark? I vissa situationer
Använder du knark? Nejdu..
Kaffe, te eller inget? Te ibland, speciellt på jobbet
Har du en besatthet? Ja, på att spela blip på datorn..hahaha
Vem är din bästa vän? Har fler än en 
Civilstånd: Sambo, förlovad

Jag är så glad!!!

Va förbi jobbet idag. Mycket att ta in nu. De har ändrat om en del och vi ska jobba mycket med miljö och hälsa vilket är nytt även om vi haft tänket ett tag. Det ska iallafall bli spännande att börja jobba igen och det kändes så bra idag när en pojke såg så glad ut när jag berättade att jag nästa vecka ska börja jobba igen....dom har saknat mej!!!!!!!!!! :-)

Ingen ångest alls faktiskt!!! Inte nu iallafall....

Ikväll äts det god mat och dricks vin med Annmari!!!!!!

Regn..

...regn regn regn... TRIST!! Man blir allt lite deprimerad när man tittar ut. Tycker att det hade kunnat vara lite fint dom sista dagarna innan jobb väntar...men men...
Känns som hösten är här!!!! :-(

Igår på förmiddagen var mamma och Exi hit och hälsade på. På eftermiddagen kom familjen Jansson. Vi hjälpte dom att framkalla en massa kort (när man inte har en duglig dator själv så....) och så käkade vi pizza. Vi satte på teletubbies så det blev lite lugnt. Ett smart knep och det lyckades ganska så bra...




Mera Sommarbilder!



Längtar tillbaka till det där fina varma vädret....

Sommarbild!


                                                 FINASTE LINE

En ny vecka

Min kollega ringde nyss så jag fick mina tider för torsdag, fredag nästa vecka. Ska även till jobbet nu på fredag för lite uppdatering. Kändes faktiskt inte alls jobbigt att bli påmind om att det snart är dags. Det går ju lite upp och ner det där men just nu, i denna stund känns det faktiskt helt okej att börja nästa vecka. Kommer nog inte gråta en skvätt som jag först trodde men mina tankar kommer nog vara mycket hos Line de första dagarna!!!! Mitt lilla hjärta....

Åt frukost på Vallonen med Camilla och Clara i morse. Sen träffade jag Lisette, Emma och Elsa en snabbis. Lisette skulle välja lite tapeter till huset så vi var med och gav lite smakråd. Tror det kommer bli jätte snyggt i deras hus! Jag längtar såååååå tills jag och Petter får ett eget hus att greja i. Kollar varje dag ifall det har kommit ut nåt men just nu finns inget för oss. Kommer säkert ut lite mer hus nu efter sommaren...hoppas jag!!!

Petter är ute på en cykeltur och Line sover. En lugn och skön stund för mej själv alltså.

Haft besök



...av Farfar, farmor och faster. Här sitter farfar Per-Åke och Line och tittar på alfons. Lines favoritprogram förutom Teletubbies.

såklart blev det dåligt väder när vi fick gäster men trots regn gick vi ut på promenad så de fick se lite av Fagersta. På kvällen åt vi tacos och tittade på bildspel med Lines bilder. Det var ett gäng så det tog ett tag.

Näst sista söndagen innan jag börjar jobba. Ni kan tro att jag har koll på dagarna!!!! GAH!!!!

I ett obevakat ögonblick


...kan mycket hända!

Ströbröd överallt...
 

Idag på förmiddagen var jag, Petter och Line till simhallen och badade. Det var nästan inge folk alls där i början så vi hade hela poolen för oss själva. Idag tyckte Line att det var skoj att bada.

Senare på dagen åkte vi till Västerås. Petter köpte ett nytt spel och jag köpte en ny topp. Behövde det inför jobbstarten... Det har inte blivit speciellt mycket kläder inhandlat under detta år som jag varit föräldrarledig. Det har inte funnits så mycket pengar till shopping så när jag och Petter börjat jobba igen båda två så är det dags för en helt ny garderob.

I morgon kommer Lines farfar, farmor och faster. De är på väg från sin semester och ska övernatta här en natt. Ska bli skoj att träffa dom.