nu målar vi

MMS

nu målar vi


Packa...

Packa packa packa....känns som det aldrig tar slut...I morgon får vi iallafall nycklarna och det ska bli såååå kul att äntligen få kliva in i huset..VÅRT HUS!!!

Idag efter jobbet åkte vi till Västerås för att hämta Petters mobil, inne på lagning för fjärde gången och nu skulle Petter få en ny telefon.. vi skulle även passa på att handla julklappar och lite annat till huset....men vi fick åka hem för stackars Line spydde ner sej och golvet på Bauhaus. Antagligen magsjuka...så vi fick stå där inne, klä av Line ytterkläderna och torka golv.

Inte nog med det...när vi kommer hem och ska testa Petters NYA telefon så funkar inte kameraknappen. Helt stum...man blir ju så förbannad att man inte vet om man ska skratta eller gråta.

Just det ja..Petter kommer bli arbetslös efter nyår. Seco ska göra sej av med ytterligare folk så Petter ligger i riskzonen Känns så tråkigt, nu när vi köpt hus och allt....

Men skit i det nu....jag är så lycklig över VÅRT hus!!! tjat tjat......

Lines första riktiga dag på gulmåla..

Det gick jätte bra i morse att lämna Line. Inga tårar alls..hon var bara glad att få leka. Men visst var det med en liten klump i magen som jag gav henne en kram och gick därifrån...okej en STOR klump!!! Tänkte på henne under dagen och undrade hur hon hade det...vid tvåtiden ringde jag dit och frågade hur det hade gått. Bara bra sa dom och det kändes skönt...nu ska Line vara ledig resten av veckan..på måndag börjar hon gå enligt schema.

Idag fick vi våra nya möbler....

Annars är det mest kaos här hemma....grejer överallt och lådor står på hög...

Hemma...

igen från Finland. Kom hem tidigt i morse efter en snöig åktur från båten.
 
Haft det bra men begravningen var såklart jobbig. Det var sååå ledsamt att säga hejdå till min kära farmor... Jag försökte tänka att det var så här hon ville att det skulle sluta. Hemma i sitt kära hus och inte på nåt hem där andra var tvugna att ta hand om henne. Hon fick ett värdigt slut...och en mycket fin begravning.

Trots allt var det bra stämning i farmors lilla stuga. Vi var 13 stycken där som skulle äta, duscha och få plats men det fungerade väldigt bra även om det blev lite kaos ibland. Jag tror farmor tittade ner på oss och var glad över att vi alla var samlade där.
 


Helt underbart att träffa Line igen. Som jag längtat och tänkt på henne. Riktigt jobbigt var det i mellanåt. När jag fick höra av Petter att hon ibland gick ut i hallen när hon hörde någon i trapphuset i tron att det var jag som kom och att hon gick omkring och sa mamma så började jag gråta...
I morgon ska jag lämna Line på förskolan kl. 7 och sen ska jag till jobbet. Känns lite jobbigt redan nu att jag ska lämna henne men hon trivs jätte bra så det ska nog gå bra. Line är väldigt snorig...dagisbaciller kan inte ens Line stå emot....

2 jobbdagar sen får vi nycklarna till huset....................

nu är vi på båten. Bye bye sve

MMS

nu är vi på båten. Bye bye sverige..


varit på en kvällspromenad med

MMS

varit på en kvällspromenad med Lisette.


Bye

När Line har somnat ska jag ta en promenad, hämta tvätten och sen ska jag packa inför Finlandsresan.

Innan jag nattar Line ska jag pussa och krama henne så mycket jag bara kan och får...kommer sakna henne massor nu när jag blir borta i flera dagar...jag har lovat henne att inte åka bort från henne på länge sen och så ska jag köpa hem nån liten present till henne.

Hej då på ett tag!!!


Tack Hillevi


Line i den sköna fleecedräkten som hon fått av gammelfarmor Hillevi...

På lördag tar vi farväl av farmor..känns konstigt att hon inte finns längre men jag är glad att hon slapp lida och att hon fick vara hemma hela tiden. I sin stuga...
Nu kommer jag få träffa alla släktingar..vissa som jag inte sett på så länge...kusiner som jag aldrig träffat..tråkigt bara att det är under såna tråkiga omständigheter. 

Flyttdagen närmar sej med stormsteg...speciellt nu oxå när jag åker bort i flera dagar. Vi var upp på vinden i dag så i morgon ska vi köra bort lite "skräp" som vi samlat på oss. Längtar såååå tills vi får nycklarna, kan låsa upp och gå in i vårt nya hem.............vilken känsla!!!

Det går bra för Line på humlan. I måndags var hon ute på gården och lekte i en timme utan att Petter var med. Känns sååå skönt att det fungerar så bra även om jag är väl medveten om att det kan komma ett bakslag. Det får vi ta då isåfall.....

Line älskar ju djur...hon kan nu låta som en katt, ko, tiger och häst..... :-)

Hemma igen...

Seg söndag idag. Var så trött i morse när Line påkallade uppmärksamhet från sitt rum. Men det var bara att kliva upp och det var mysigt att se och krama henne efter att jag varit borta. Efter att hon sovit middag åkte vi hem till mamma och pappa och hälsade på.

I morgon är det jobb igen som gäller...blir en kort vecka eftersom vi åker tidigt på torsdag.
Nej nu ska jag glo på teve. "ensam mamma söker"...

nu käkas det tacos och dricks

MMS

nu käkas det tacos och dricks vin!


stockholm!!!

Skickade ett mobilinlägg men det verkar ej fungera eller så dyker det upp flera dagar senare...
iallafall så dricker vi vin och cider och har det gott....
köpt en ny topp till mej men mest kläder till Line. SÅKLART!!!

VI lyssnar på susannes musik men nu byter vi till lite bättre....mycket bättre....


okej det är okej

nu är jag och petra på väg!

MMS

nu är jag och petra på väg!


Just det ja...


...min nya frisyr vill ni väl se...

Idag var jag med Line på förskolan. Det gick jätte bra. Line trivdes och utforskade alla saker med stor glädje. Rutschkanan var skojig och deras specialgjorda trapp var spännande. Jag fick göra ett "familjelöv", med kort på våran familj och så fick jag skriva en liten berättelse om Line som hon ska ha med i sin portfolio. Tanken att Line ska börja på förskola känns inte lika skrämmande nu när jag varit där.

Klart med begravningen nu. Nästa vecka på onsdag åker vi. Begravningen är på lördag och vi åker hem igen på tisdag därpå. Låååååång vecka utan Line men det ska väl gå bra. Hon har ju sin pappa hemma....men klart att jag kommer sakna ihjäl mej efter henne. Först funderade jag på att ta henne med men det känns som att det mest skulle vara jobbigt för henne. Folk kommer vara ledsna och så missar hon många dagar av sin inskolning.

I morgon är jag ledig och jag och Petra drar till Susanne i Sthlm.

Jag kan!!!


Oj titta vad jag kan....

Här på bordet finns det mycket spännande saker...

Åh en penna!!!

Line klättrade alltså upp för stolen idag. Första gången...hon såg väldigt glad ut när hon stod på stolen.

Line har nu börjat sin inskolning på förskolan Humlan. Hon har varit där i 2 dagar, en timme varje dag och det har än så länge fungerat bra. I morgon ska jag följa med så det ska bli skoj. Roligt att se hur Line är, vad hon tycker om att göra och skoj att träffa mina gamla kollegor.

Får se när det blir begravning i Finland. Antagligen nästa helg eller helgen efter. Blir det helgen då vi ska flytta så kan jag tyvärr inte åka annars åker jag med. Känns konstigt att hon inte finns längre.


Ledsen

Min farmor har dött!!! Känns så ledsamt och jag känner ångest över att jag inte hälsat på henne på så många år. Hon var verkligen en omtänksam och varm människa.

Tänker mycket på dej Hillevi!!!

Line och jag är ute på en prom

MMS

Line och jag är ute på en promenad. Sen blir det frukost på Vallonen med vänner!


Farsdag



Många pussar till världens bästa pappa!! Min pappa Petter!

Jag älskar dej...puss Line

Grattis

...ROBIN på 14 årsdagen!!!


Haft en bra lördag. I morse tog jag och Line en promenad och efter det blev det frukost på vallonen med Lisette, Emma, Elsa (hon bara sov..) och Tessan. Vi pratade om dittan och dattan...trevligt trevligt...
Hann även med en sväng till skinnsberg idag. Bytte däck och så fikade vi lite eftersom det är farsdag i morgon....
Lines pappa firar vi i morgon!!!

Nu ska vi glo på film...

Stylad

Nyfrissad är jag nu...hur nöjd som helst! Tillbringade min morgon med att bli klippt, färgad och slingad...tillfixad helt enkelt. Jag behövde det..kände mej så tråkig! Så härligt att sitta där i stolen, bli ompysslad och läsa skvallertidningar. Frisören berättade att hon precis är i början av sin graviditet så mycket barnsnack blev det oxå. Hoppas jag kunde ge lite bra tips...

Efter jobbet lagade vi till lite gott käk och efter det blev det mys och lek med Line. Vi tittade på Pingu och Line skrattade flera gånger för det var så skoj...hon har redan humor vår lilla tjej!

Nu sover Line. Petter spelar "Metal gear" (för er som är insatta????) och jag bloggar....kan fredagskvällen blir bättre än så här...? nej...tror inte det...

3 veckor kvar tills vi får nycklarna till vårt hus................................LÄNGTAR!!!!!!!!!!!!

Torsdagkväll...

var tog denna vecka vägen??? Snart helg igen...men såklart inte mej emot!!!
Idag träffade vi Sandra, Tuva och Theo på en fika på stan. Ett tag sen vi sågs sist så det var skojsigt att träffas och prata lite. Tuva busade med Line och Theo satt nöjd brevid och tittade.
Line ligger på golvet och myser....

Matlagning pågår. Biffar,potat

MMS

Matlagning pågår. Biffar,potatis och sås står på menyn!


Sånglek

Idag efter jobbet gick jag och Line till Lindgården på sånglek. Flera veckor sen vi var där sist så det var skoj för Line att leka och springa lite. Line och Erik kramades så det var ett kärt återseende. :-)




Tjoho......

.............Petra ska med till Stockholm!!! Super skoj...trodde ett tag att jag skulle få åka själv till Susanne nästa fredag men nu blir det inte så. Ska shoppa lite julklappar och så blir det partaj med två härliga tjejer. HÄRLIGT!!!


Idag fick vi hem tapeterna, färg och tillbehören. Blev inte billigt direkt men sååå värt det. Fondväggen i vardagsrummet kommer bli grym! Åh vad jag längtar till vi får nycklarna och kan sätta igång.


Prick en vecka kvar till Line ska börja på humlan...oj oj!!!!!!

Okej dag

Gick bra att jobba idag ändå trots ångesten igår...såklart att det gjorde det, bara jag som är en fjompig mamma!!! Väl där så var det fullt upp fram till det att jag gick hem så jag hann knappt tänka på lillskruttan. Vi har haft det lite lugnare med barn det två sista veckorna, sjukdomar och höstlov men idag var alla tillbaka igen.

Line har börjat prata en massa och hon härmar oss när vi pratar...Sååååå skoj!!! Sen har hon blivit riktigt gosig av sej. Vill ofta kramas och vara nära oss. SÅÅÅÅÅÅ MYSIG!!! Det har hänt mycket med henne på kort tid. Jag säger som alltid "den bästa tiden är nu".

Tog en kvällspromenad när Line somnat...så skönt att komma ut..lyssnade på bra musik och drömde mej bort!

Ångest ikväll...


Söndag och jag har mer jobbångest än vad jag brukar ha...känns inte som jag vill gå till jobbet alls i morgon. Det är inte jobbet i sej som gör att jag känner så här utan jag vill bara vara hemma med Line...jag vill leka med HENNE i morgon, mysa och kramas..sitta och äta tillsammans med henne...prata med henne..busa!!! Snart börjar hon på förskola och det känns faktiskt lite jobbigt att allvaret drar igång nu..snart ska det hämtas, lämnas och kramas hejdå...SNYFT!!! Line kommer få det skoj, jag vet ju det men för mamma hjärtat känns det tungt. Känner alla föräldrar så?

Längtar till jul då vi får vara lediga lite mer tillsammans....



En rolig sak idag. Majas kalas!!! Roligt att träffa Maja som redan är 1 år (kan inte fatta att våra små kottar blir så stora,,,så snabbt) och prata lite med Petra och Linda.

Kalasfika

Besök på kyrkogården


Idag var jag, Line och mamma till graven och tände ljus för mormor och morfar. Det är nog väldigt vackert där nu med alla ljus.

Har varit ute nästan hela dagen. Vädret har varit kanon idag, sol och snö och lagomt kallt! Line trivs med att vara ute och hon var alldeles rödblossig om kinderna när vi kom in i värmen igen. 

Susanne kom förbi en snabbis nu på kvällen. Hon skulle vidare på en fest men ville titta in och säga hej. Vi hann prata lite grann i allafall och om två veckor kan vi prata mer...i stockholm! Ska dit då...  

på morgonpromenad i det fina v

MMS

på morgonpromenad i det fina vädret!