En valborg i stillhet...

Valborg....de flesta sitter väl med en öl, cider eller någon annan dryck i handen just nu. Att grilla är säkert oxå poppis en kväll som denna....men för mej är det lungt och skönt...lite ensamt oxå, det måste jag ju erkänna....! Petter jobbar och Line sover...fick lägga henne extra tidigt idag oxå för en låååång lång dag utan vila förvandlar Line till en retad tiger så efter många utbrott och tårar så var det natti natti!  Fattar inte varför hon envisas med att inte sova på förskolan!??!?!!?!?!?!

Satt ute på baksidan tills för en liten stund sen och läste ut min bok...så nu ska jag ta och börja med nästa.." Odjuret"...har hamnat i en "kan inte sluta läsa fas" och även fast jag har hundra andra saker jag skulle behöva göra...viktigare saker men mindre roliga så väljer jag att lägga mej i soffan, dra filten över mej och läsa.

Så de ni..det är min valborg....




Ljuvligt med "långhelg"

Tillbaks på jobbet var man idag och nu är det bara 1 dag kvar sen är det helg igen.... :-) den här veckan gick snabbare än snabbast! Men jag klagar inte...ser fram emot 3 dagar ledigt!!!
De flesta ska väl ut på galej denna helg..funderade ett tag på om jag skulle hänga på Annmari och Dea ut i morgon men nej...känner inte riktigt för det så det blir mys kväll med Line i morgon... ! Det är det enda jag vill!!!!! Jag behöver väl inte tala om vad Petter ska göra........!?

Ha en bra kväll!!!





Våran dag i bilder!!!


Vi lägger pussel...

Line älskar att titta i böcker..vi har gått i genom alla hennes böcker nu när vi varit hemma. Vissa flera gånger. Hon har koll på nästan alla djur....

Vi lyssnar på musik och Line dansar....she´s got the right moves....! Såklart med giraffen i handen.....

Lek ute på gården

Efter en fika på stan med gudmor Annmari går vi hem och Line äter Middag. I dag blev det kyckling, ris och sås...

Mys i soffan. Bolibompa och vindruvor....

Nyduschad och klar! God natt!

När jag lagt Line äter jag kyckling och sallad!!! och bloggar......

Hemskt!



Det här ser man i aftonbladet idag! Usch...man kan inte fatta att sånt här händer här....i lilla fagersta! Men det är klart...det händer överallt....
Jag hoppas de snart får fast den eller dom som gjort detta.


Jag och Line ska strax ner på stan. Fika med Annmari och så ska vi handla hem lite mat. Det blev inget mer med Lines feber som hon hade i söndags kväll...så det är skönt. I morgon är Petter ledig så då jobbar jag.....




???

Har lagt Line och tvättmaskinen är igång...frågan är vad jag ska göra nu??? Sätta mej ute och läsa min spännande bok  eller ska jag lägga mej i soffan, glo lite på tv och slumra in.....

Lite krasslig...

Är hemma med Line. Hon hade feber igår kväll när hon skulle sova, inget i morse men vi får väl se under dagen.. Så idag och i morgon är vi hemma iallafall och myser.
Första gången som jag får vara hemma och vabba...och jag kan säga att det gör mej absolut INGENTING!!!! :-) och jag förstår Petter som vill jobba så mycket som han bara kan nu!!! Men vi saknar honom här hemma....blir bara hej hej på kvällen och lite kort om varandras dag sen går jag och lägger mej...och på morgonen ska han iväg igen! Men man får vara glad över att det finns jobb och tänka på det...!!!

Nepp lek med Line blir det nu!!!

Varit på kalas

Idag var Line, jag och Tessan hem till Emma, Elsa och Jesper. För att fira Elsa som nu är 1 år!



Det var trängsel vid rutschkanan...

Näsa...

Härlig kväll!


Livet känns bara sååååå jäkla bra ibland....!!!


Va till Norberg idag på marknad. Soligt, mycket folk och många kända ansikten att prata med. Efter att jag och Line åkt karusell, tåget, gick vi hem till min moster Inger. Line sov middag och vi satt ute på altan i solen och hade det såååååååå skönt. Annmari, Dea och barnen kom oxå.

I morn ska vi hem till Elsa och fira att hon fyllt 1 år!!!

Ett litet inlägg

Sitter ute på trappen och bloggar! Så himla skönt i solen...!

Nu har jag en härlig solig helg framför mej och det känns underbart!!!

Kram på er alla


Luktat på bebis idag!

Va hem till Camilla idag och träffade hennes lilla Celine. Sååå söt och sååå liten!!! När jag höll i henne så var det med viss längtan som jag tänkte på den dagen då jag och Petter skaffar oss en liten igen. Men tro inget nu för vi ska inte ha än på ett tag...men tidigare har jag känt mej rätt så osugen på att skaffa en till men nu börjar jag se fram emot det. Att nån gång, en dag........................................
Clara och Line lekte, åt mellanmål och så var vi ut en sväng i lekparken. Så roligt att träffas och se våra småtjejer tillsammans.

Idag på jobbet åt vi lunch ute med barnen, på gården. Passade på när det var så fint väder....ja, alla jackor och mössor rök idag och jag hoppas vi slipper dom ett tag nu.

Snart helg!!! Petter ska jobba så jag och Line får hitta på nåt skoj själva. På lördag blir det iallafall norbergs marknad.

Hur kan man?

Känner mej lite ensam...Line sover och Petter jobbar kväll....! Är inte direkt van vid att vara själv så mycket. Petter har ju liksom alltid varit hemma den sista tiden. Kanon bra att han fått jobb men tomt för mej!!! Tur att det är Greys på tv ikväll...ska kura ihop mej i soffan under filten.


Idag när Line och jag var på coop och handlade blev jag väldigt illa berörd av en mamma där. Hon var där med sin son, kanske 3, 4  år. Han såg trött ut, kanske varit en hel dag på förskolan..vad vet jag men trött verkade han vara iallafall och hon verkade stressad. Han var gnällig, tjatade om något och mamman...ja hon var INTE trevlig mot sin lilla pojke. Hon sa hela tiden med sträng röst att han var så tjatig, håll truten och såna grejer. Men det värsta var dom "elaka, irriterade" blickarna hon gav honom hela tiden, det gjorde ont i hela mej! Stackars lilla pojke...tyckte så synd om honom! Jag tittade på henne och hon såg det...kanske skämdes hon, det hoppas jag verkligen! Han var ju bara en trött liten pojke herregud!!!!

Aldrig att jag skulle behandla Line så...! Aldrig att jag skulle säga hål truten till henne eller på nåt sätt få henne att känna sej kränkt!
ALDRIG!!!!!!


Nu Greys.....

Sån härlig tjej!!!!!!!!!!

Har precis lagt Line! Så go hon är och så positiv..."Nu ska du gå och sova" Line - jaaaaa! "Ska vi gå och hämta en napp? "Line - jaaaa! Vi hittar en napp, vi går upp, i trappen pekar hon på min näsa, mina ögon och säger vad det heter.... och sen på tavlorna som hon gjort som hänger i trappen..! Jag får en godnatt puss, en kram och sen lägger jag ner henne i sängen. Jag säger god natt, vi ses i morgon och hon fnissar lite. Sen skjuter jag igen dörren och det är tyst.
Snacka om underbara nattningar............ja, allt är underbart med Line....!!!! :-)

Vilken tjej!!!!!!!!!!!!!!

Va på en inspirerande föreläsning idag med Mia börjesson, handledare, coach, inspiratör! Det hon ville få fram är att man ska lära sej att tänka "jag är en livsviktig", att man i arbetet med barn är en bättre pedagog när man ser hur viktig man är för barnen och andra man möter. Att man ska se framåt i livet och inte tänka på det som hänt. Man ska fokusera på det positiva och inte älta det negativa. Hon var väldigt bra och man fick många "AHA" upplevelser!

Nu ska jag glo runt lite på facebook!!! Man är ju lite beroende...men bara liiiite!!! ;-)






Som det brukar kännas en måndag....

...Trött i skallen och magen kurrar! Väntar på att kycklingen ska bli klar i ugnen....! Och min hjärna vet jag inte riktigt vart den har varit idag. Gjorde "konstiga", "osmarta" grejer där man liksom undra om man skulle ge upp och gå hem....men jag skratta åt mej själv, det kan man bjuda på! Ibland är man bara någon annanstans..... :-)

Idag fick Line komma över till mitt jobb en timme innan jag slutade. De ringde och fråga om Petter kunde komma och jobba så jag som skulle på jobbmöte ikväll fick ta komp. Åh va synd.... ;-)! Vi gick upp till folkets hus när jag slutade, där de sålde billiga barnkläder. Fick faktiskt tag på en del...köpte kjolar och lite annat somrigt!!!

Nepp nu ska jag käka!

En promenad!




Så fint att gå på andra sidan av hembygdsgården....skulle mata fåglarna med bröd men såg inte en enda.

Som gjord att bli fotograferad!

Inget är väl ljuvligare än en solig fredag!

Skönt med helg! Och en vit helg dessutom...3 lördagar i rad har det varit partaj nu så det räcker verkligen med det ett bra tag framöver. Vi är bjudna på en 30 årsfest i morgon men Petter får gå själv....! Orkar inte, vill inte, har inte lust......
 
Hämtade ut Lines pass idag! Vilken sötnos! Inte så långt kvar nu tills vi drar till Mallis. Ska bli riktigt härligt...det blir den enda riktiga semestern vi får ihop denna sommar med tanke på att Petter ska jobba hela semestern. Vi hade ju planerat att göra så mycket i sommar, åka runt och träffa familj och släkt men nu blev det som det blev... :-(

Ha en bra fredag!!!

Fått hjälp med städningen idag...


Hon har redan rätt teknik...det bådar gott för framtiden!!! :-) Lite städhjälp är alltid skönt att få.


Idag sov Line på förskolan. 1 timme iallafall ute i vagnen...det kommer nog bli bra tillslut när hon är lite mer van att vara där. Idag var det  jag som både lämnade och hämtade henne och hon är lika glad när hon kommer dit som hon är när hon blir hämtad. Skiner som en sol! Det är så skönt att se henne efter en lång arbetsdag då man har längtat sååååå efter henne...jag nästan springer från jobbet upp till hennes förskola....

Petter trivs på sitt nya jobb. Det är ju helt annorlunda mot allt han tidigare gjort men han tycker det fungerar bra. Han har kommit hem sent de två sista kvällarna men ikväll kommer han tidigare...skönt det! Men det är bra att man får längta lite efter varandra oxå. :-)

Stor grattis kram till Elsa som blir 1 år idag!!!  :-)

Hämtade hem en tröttis idag...

Precis lagt en trött Line. Tidigare än vanligt men hon hade inte sovit på förskolan idag och var så trött så trött. Och barn som är trötta....de är VERKLIGEN trötta. Det märks på alla sätt. Mycket "nej nej" blir det och många tårar. Att hon inte vill sova där kan ju ha att göra med att vi inte har tagit med snutten dit för vi tänkte att det vore bra om hon klarade sej utan den där för lite jobbigt är det ju att släpa med den varje gång...men jag funderar nu på om jag kanske ska dela den på mitten så det blir 2 snuttefiltar...

Petter har jobbat sen i morse och slutar inte förrän sent i kväll. Måste hålla mej vaken för jag är såååååå nyfiken på hur det var på det nya jobbet. Men det blir nog föresten inte så svårt att hålla sej vaken kom jag på...DESPERATE HOUSEWIVES dubbelavsnitt i kväll....härlig tv kväll framför mej...

Nepp nu blir det pasta och pesto!!!

:-(

Jaha, påsken är över och verkligheten kommer i kapp. Usch!!! Känns inte alls bra! Vill fortsätta vara hemma, njuta av solen och gå omkring här ute i trädgården och fixa. Men icke..i morgon är det jobb som gäller och inte bara för mej, nä för Petter oxå. Såklart jätte bra men jag har ändå lite smått ångest över att Line ska gå heldagar på förskolan den här veckan. Fjantig, jag vet.....men jag tycker att det har varit så skönt att hon inte har varit på förskolan så mycket. Hemma bäst, mamma och pappa är bäst! Så är det bara...

Men men bara att gilla läget!!! Så spännande för Petter med nytt jobb...han är nog lite nervös, som man ska vara inför den första dagen men jag vet att det kommer gå super bra på alla sätt. :-)

Lycka till älskling!

Lite bilder från en härlig dag


Line i sin lekstuga...just nu väldigt tom.

Mellanmål.

Line i vår vildväxta  trädgård...

Hade en otroligt skön dag igår. Vi var ute hela dagen och njöt av vädret. På kvällen kom mamma på besök och vi premiärgrillade. Mumsigt värre.....


Line har börjat kissa på toaletten och idag har hon även bajsat. Hon är jätte duktig!!! Idag har hon även sagt en 2- ordsmening...ja tack.....
Vår lilla tjej börjar bli stor!!!

Nu är det som vanligt igen.....

Line är hemma igen och det känns härligt!!! Så tomt utan henne här hemma så helst av allt ville jag hämta henne direkt när jag vaknade idag. Men att sätta sej i bilen då det vore ju ganska så idiotiskt......det hade gått jätte bra hemma hos mormor och morfar, men det visste jag att det skulle göra!

Så nöjd över gårdagen. Hade så himla kul och jag är så glad över alla mina vänner!!! NI ÄR UNDERBARA!!!!!!!!!!!
Halv fyra tror jag klockan var när de två sista gick hem i morse....så festen varade i 10 timmar....lagomt :-)

Hade ju tipspromenad i går som handlade om flytten och lite annat....Annmari vann med 11 rätt av 12, riktigt bra...och Emma och Jesper vann utslagsfrågan som gick ut på att gissa antal godisar i ägget. Rätt svar var 171 st och de gissade på 170 st. Det var duktigt!!!!

I morgon blir det att vara ute hela dagen och så ska vi nog premiärgrilla. Vi har inte köpt nån grill än så det blir nog att inhandla en engångsgrill. Går bra det med!!!!!!!!!!

ha en bra påskafton!

Några bilder från igår.....

Vilken fest det blev igår. Såååååå kul. Över 30 glada, underbara, fantastiska vänner kom och gjorde vår inflyttningsfest såååå lyckad. Kunde inte bli bättre på något vis. Mycket skratt, prat och sång blev det.








TACK ALLA NI FÖR ATT NI KOM!

Dom dyker upp...


Nu har blommorna kommit fram här på gården! Eftersom vi flyttade in när det var vinter så är det skoj att se vad som finns....!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA OCH HA EN BRA HELG!

Snart kickar vi igång detta hus på allvar............. :-)

LYCKA:

Ledig i fyra dagar!!!!!!!! YIPPIE!!!!!!!!!!!!!!!!
Inflyttningsfest i morgon med alla de bästaste bästaste av människor!!!!!!!!!!
Och underbart väder ska det vara i helgen oxå........inte helt fel!!!!!!!



Städat idag och fixat lite. Ska fortsätta i morgon efter att vi lämnat Line hos morfar och mormor. Stort hus tar tid.... :-)

Va ute och sprang tidigare ikväll. Gick bättre än i går men jobbigt var det...lite träningsvärk nu men sån smärta känns bara skönt!!! Flera på jobbet har oxå börjat springa så vi peppar varandra...och via face book har vi koll på varandra! Det sporrar en och det är bra...en tjockis som jag behöver det ;-).

Nej nu ska jag snart gå och lägga mej....

GOD NATT ALLA NI!


Ledigt idag!

Såklart att solen höll sej borta idag när jag var ledig!!!!!!!!!!! Verkligen typiskt! Men lite regn är ändå bra så den sista snön försvinner. Va ut på en kombinerad spring och gå runda idag. Jag gick mest...riktigt tungt var det att springa, men förhoppningsvis går det bättre nästa gång.

Petter ska börja jobba på Sundbo ungdomshem nästa vecka. Han var på intervju idag och han börjar med att jobba timmar där och sen blir det ett vikariat under sommaren. Super bra!!! Tror han kommer passa bra där och vara en bra förebild för de intagna. Nu blir livet lite mer som vanligt igen för oss oxå.....

Handlat det mesta till festen nu!!!! Ska bli sååååååååååå skoj!!!!!!!!!!!!

Nu: Mys i soffan med Line...barnprogram sen natti natti!

Det bästa med att bo i hus!!!



Att ha en egen trädgård att leka på.

Ledig i morgon!!!!!!!! Härligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toppenbra humör....

Inte så jobbig måndag idag...fint väder, lugn vecka med lite barn, ledig onsdag och sen påskledigt i fyra dagar. Och så har vi ju vår inflyttningsfest på fredag!!! Den ser vi fram emot!!!

Nu ska jag hänga upp lite tvätt...inte ens det känns speciellt jobbigt! :-)





Inflyttningsfest hos Annmari igår!


Riktigt skoj hos Annmari igår. En fest med ett gäng trevliga, härliga tjejer...då kan det bara bli bra!
Vi gick på green man och det var skoj att få dansa lite men det är bara att inse...green man är inte var det har varit, jag har blivit för "gammal" för det stället!

Idag hälsa mamma och pappa på och så kom min kusin Daniel förbi med sin hund Silja.

Solig fredag!


Världens sötaste tjej ska ut i vårvädret!!!

Grejat lite på verandan. Skulle vilja köpa nya utemöbler men det finns det inga pengar till just nu så vi får nöja oss med dom vi har kvar sen förra ägarna. Helt okej ändå! Så härligt väder idag...på jobbet har vi varit ute i stort sett hela dagen och barnen blir överlyckliga nu när de slipper mössor och varma jackor. Jag med!!! :-)

I morgon ska vi till Västerås. Ska förbi surahammar och hämta lådorna jag har beställt på "gåvan". Kommer bli så fint med dom på väggen!! Sen på kvällen är det inflyttningsfest hos Annmari. Mycket partaj just nu, inte direkt van vid det men men...en partytjej som jag kommer lätt in i stämningen!!!!

Nu blir det liggläge i soffan med en, förhoppningsvis bra film!

Äntligen är våren här!! För att stanna hoppas jag....

Våren är här och det är ju bara sååååå underbart!!! Njuter som bara den..av att ha tunnare jacka, slippa vantar, se snön smälta och bli vattendroppar, känna solen värma, höra gruset under fötterna när jag går, se Line springa omkring i vår jacka och vårskor......

Idag fixade vi pass till Line. Det gick jätte bra...hon satt så snällt där på stolen och på första försöket blev det ett jätte fint kort på henne. Jag tror att hon i recceptionen blev lite imponerad. Hon var inte direkt jätte glad, nästan lite otrevlig när vi kom. Hon tänkte nog "jaha..ytterligare en dryg unge som jag kommer få ta minst 20 kort på innan det blir bra, kommer säkert grina oxå" men icke....hon kunde ju inte veta att det var glada Line som skulle bli fotograferad!