Överraskning i brevlådan!

När vi bodde på dalavägen lärde vi känna ett äldre par i 70 årsåldern som bor där. Speciellt Petter lärde känna mannen. Han och hans fru är verkligen så där super gulliga som bara pensionärer kan vara och de tycker så mycket om Line. Hon har fått pengar av dom, julkalender, julgodis och så idag har de såklart lagt ett påskägg med godis och ett påskkort i brevlådan till Line.
Julkortet de fick i år på Line hade dom på det bästa stället så att dom såg henne bra! Jag blir så rörd av deras omtanke!!!

Idag har Line även fått påskkort av "gammelfaster" Ulla-Caisa och igår av sin mormor och morfar (TACK)!!! Vi är inte lika duktiga på att skicka kort med GLAD PÅSK till alla nära och kära!!!!!!!!!!!!!!!


Ganska ljus i håret nu. Känns bra

0-2219f104800189a8e551dcafc53a1486.png

Ganska ljus i håret nu. Känns bra men lite ovant!


Duktiga Line!!!


Line är så stolt över sin kyckling som hon har gjort på förskolan idag!!! Jag är lika stolt jag.....fjantigt kanske men jag är stolt över varenda liten grej hon gör!

Jag är även stolt över att hon i så tidig ålder vet vad bra musik är!!!

Träning!!!!!!!

Känslan efter att man har tränat är ju bara såååååå UNDERBAR och jag är så glad över att jag känner så här som jag gör nu om min träning. Just nu, när jag tränar på min vän crosstrainern så tycker jag att det är roligt. Trots att jag är trött efter jobbet, trots att soffan ser lockande skön ut så sätter jag på mej träningskläderna och tränar 3-4 gånger i veckan (sen slutet av januari...)...och det är faktiskt inte så jobbigt!!! Kanske är det för att den står där i vardagsrummet och gör sej påmind...jag kommer bara inte undan!!! Sen är det skit trist att jag fortfarande står och stampar på samma vikt. Trots att jag tränar duktigt, alltid över 300 kalorier på 45 min, och trots att jag äter nyttigare än förut!!! Jag skulle nog behöva strunta i allt som är onyttigt....precis allt men hur tråkigt skulle inte livet vara då???? Jag känner mej iallafall duktig, jag får skit bra kondis, jag mår bra och jag känner mej fastare!!! Jag är stolt över mej själv!!!! :-)

Men jag vill bli smal....... :-(

Kreta..

åker vi till i september. Jag, Petter, Line och min mamma!!! Ska bli skoj!!! Platanias blev det tillslut...!!!



Härligt ska det bli!!!

På hembygdsgården!


Kycklingarna var små och söta!!! Adam, Erik och Annmari kom oxå dit för att titta!





Vi är på väg till hembygdsgården f

17a9df8d85308c3fce135f4bd388226f.png

Vi är på väg till hembygdsgården för att titta på kycklingarna!


Min mamma är trött efter en dag på

4b6f47c72fb060606c6504a5bf2e91b8.png

Min mamma är trött efter en dag på stan. Men jag är tröttare efter en dag med mormor och morfar!:)


Jag och petter äter en god lunch!

0-2b1a87c5159c7ec101a515077d271c4b.png

Jag och petter äter en god lunch!


Idag!

Jag och Petter ska iväg och handla. Line behöver kläder...vips så var alla kläder för små liksom! Line får vara hemma hos mormor och morfar för det där med shopping är inte riktigt hennes grej...! Inte än iallafall....

HA EN BRA LÖRDAG!!!

En bra dag...

Petter börjar jobba på Seco i morgon igen!!! Verkligen super duper bra!!! :-) Han kommer dessutom tillbaka till gänget han jobbbade med förut så det kan inte bli bättre. Jag är lika glad som Petter. Det har varit både tråkigt och drygt när han jobbat så mycket helg och nu kan man även planera i förväg om det är nåt speciellt man vill göra!!!!! Så jäkla bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Tränat men hann inte duscha innan Greys började så nu blir det en dusch och sen väntar sängen.

NATTI NATTI!!!!

Vi pusslar!

6687243805dd1d9dc3e57181110c466f.png

Vi pusslar!


Lååååång dag...

har det varit idag. Va på jobbet 06:15, jobbade till 14:30 och var därefter på möte till 16:30. Trött åkte jag till skinnsberg, till snälla Petra som gjorde att jag kände mej lite piggare igen. Klippte barret på mej och tro mej det var på tiden!!! Sen hem och träna efter 1 veckas uppehåll pga ryggen. Gick faktiskt lättare än vad jag hade trott...och skönt att röra på fläsket igen!!!

Nu ska jag slappa i soffan innan det är sängdags!!!


Nu är det gjort!!!

Tog mej i kragen och gick ut och skottade. Line skrattade när hon såg hur mycket snö det hade kommit, så då kändes det inte lika jobbigt för mej heller!!! Jag hoppas inte jag får ont i ryggen nu igen efter skottningen men vad ska man göra när Petter jobbar, det är ju bra om han kommer in med bilen.

Nu ska Line och jag lägga pussel!!! Ha en bra söndagkväll!!!

En innedag!

Vintern är tillbaka och jag och Line har hållt oss inne idag! Tyvärr måste jag kanske ut och skotta sen..... :-(
Jag som trodde våren var här på riktigt och så blir det så här! GILLAR INTE!!!!

Jätte trevligt hos Helena igår. Hon bjöd på god indisk mat och en efterrätt som är bland det bästa jag någonsin ätit. Jag är inte annars mycket för efterrätter men denna kaka var nåt alldeles extra. Ska lägga ut receptet här sen. Vi drack vin (tre apor) riktigt gott det med och så blev det mycket snack om allt möjligt. Kom hem inte alltför sent men jag var riktigt trött i morse ändå när Line ville upp.

Mycket film och bokläsning har det blivit idag!!!

Ikväll ska jag kolla på första delen av "millenium" på svt play! Gick på tv tydligen igår och även fast jag sett filmerna måste jag kolla, allt visades ju inte på biofilmerna. Sen upp och jobba i morgon!!!


Igår!


Idag!

Dropp dropp....

Idag har vi njutit av det fina vårvädret!!! Passade på att sitta i solen och läsa när Line plaskade med vatten. Det droppar massor med vatten ner från taket och snön försvinner mer och mer. Det kanske blir bart på backen tillslut ändå!!!

Ikväll ska jag hem till Helena, min kollega på mat och dryck. Hon har bjudit hem oss kollegor eftersom hon ska sluta hos oss snart. Super trist att hon ska sluta men det kommer säkert fungera bra med den nya tjejen oxå. Kul att ses ikväll iallafall!!!



Aj aj aj!!!

Har ont i ryggen!!! I morse högg det till när jag stod inne på toaletten, vet inte riktigt vad jag gjorde, om jag böjde mej på nåt konstigt sätt eller nåt. Det gjorde iallafall inte så ont då men nu efter en dag på jobbet så känns det betydligt mer. Kan knappt gå rakt!!! Detta händer mej då och då...och jag börjar fundera på om jag kanske måste gå till läkarn för att kolla upp detta. Har ju sne rygg och när jag var på förlossningen och skulle ta epidural så frågade läkaren om jag hade besvär av min rygg....det var svårt att ta epidural så det lyckades inte förrän på tredje försöket. Men jag gillar inte att gå till läkarn och detta onda brukar alltid gå över på ett par dagar. Hoppas det gör det nu oxå!!

Fredag i morgon........................... åh va skönt det ska bli!!! Line låter oss säkert sova till minst 9 tiden både lördag och söndag!!!! :-)


Onsdag!!!

Familjen är samlad!!!! Petter har man knappt sett ett par dagar men idag jobbade han äntligen dagtid. Så vi ska se på en barnfilm och käka pizza strax. Evigheter sen jag åt pizza men idag kände jag mej riktigt sugen på det!!!!

Mys med familjen är det bästa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)




Hämtat line och passar på att vara

3741fb00125c90aad48444afcc100894.png

Hämtat line och passar på att vara ute och njuta av det fina vädret. Blev lite smått deppad när jag i morse såg att det hade snöat men det mesta är redan borta. Tur det!


Månadens bok! Suveränt att få en b

0-4c0e1263a0c8d2d37cf68d4c04e36b18.png

Månadens bok! Suveränt att få en bok i brevlådan varje månad!!!


Nu har jag lyssnat på alla bidrag!

Enligt mej:

Pernilla: Schlager, visst! Men inte bra..fjantig!

Salem: Jag gillar den, han är så söt! Och så kom Björn in oxå....hahaha

Jöback: Nja...

Timotej: Ingen hit....

Darin: Bra låt, min favorit låt

Ola: En sång med lite go i, den funkar

Jessica: Fin låt men ingen vinnare

Anna: Jätte bra. Hennes speciella röst tillsammans med en gitarr..kan inte bli fel! Min favorit

Johnson: Vet inte vad det är men jag gillar han inte och inte denna låt heller

Saade: Nix

Let the fight begin!!!


Vår lördag!!!

Chockade kroppen rejält med ett pass på crosstrainern i morse innan frukost. Line väckte mej tidigt så jag passade på för att slippa träna i kväll när det är melodifestivalen. Va hem till Sandra, Tuva och Theo idag oxå eftersom Theo har fyllt 2 år. Linda och Maja var oxå där! Fika och lek blev det!

Nu på kvällen tittade mamma och pappa in en sväng och snart är det alltså dags för Schlagerkväll!!! Har inte hört alla bidrag så faktiskt känns det mer spännande nu när jag har mindre koll. Saknar sällskap bara men jag börjar bli van!!! :-( I morgon är Petter ledig iallafall och vi ska ta en tur till busborgen!!!


Vi skottade oss fram till lekstugan idag!!!

Lite vårstädning!             (snygga flaggor va Sofia????)

Jag skottade även så den lilla stolen fick plats...och så satt jag där i solen. Det blåste lite men ändå skönt!

VÅREN ÄR HÄR!!!!! Yippie!!!

Fredagsmiddag hemma hos oss!

Efter önskemål kommer här ett recept på en super god laxpasta!


Laxfilè i ugnen..200 grader i ca 45 min om fisken är djupfryst (ca 25-30 min tinad)
Flytande smör på och krydda med svart peppar, salt och persillade (vitlök och persilja).


Fräs 1 gul lök, vitlök och ha sedan i tomat. Blanda i grädde ca 2,5 dl och creme fraiche ca 1 dl.
Dela fisken i mindre bitar och ha i.


Pasta till. Godast med färsk pasta men fullkorn är gott det oxå!

Vi äter ett sent mellanmål! Idag

0-5a6a1c2e20220cbc41f12ee72cf507df.png

Vi äter ett sent mellanmål! Idag har det dykt upp blåmärken på lines kropp lite här och var efter trappolyckan igår.. Men annars mår hon som vanligt!:-) det är fredag och jag bara njuter av veckans bästa dag!


Inte så bra dag!

Line hade otur sin första dag på kastanjen. Hon och en till hade lyckats få upp en dörr i ett obevakat ögonblick, som inte är till för barnen. Där fanns en trapp och när Line klättrat uppför hela trappen så ramlade hon ner....! Hade det varit en vuxen hade man gjort sej rejält illa men barn är mjuka och det syns inte någonstans på Line vad hon varit med om. Tur det!!!! Nu är en tillbudslapp skriven och det kommer såklart åtgärdas så det inte händer igen.

Stackars Line! Annars hade det gått bra och Line verkar trivas. Skönt det!!!

Idag kom Linda och Maja hem till oss. Vi fikade och barnen lekte. Line blev super glad när Maja kom och gav henne en stor kram!!!


Helt fantastiskt väder idag! Äntli

3c76d4adbd43a70e3bb771d38c87243c.png

Är på väg och ska hämta line. Hoppas hon haft det bra på sin nya avdelning. Sen kommer linda och maja över på fika.


Jag lever...!

Varit dålig på att uppdatera...i veckan har jag varit på föreläsning i Västerås, föräldrarådsträff, överskolningssamtal på Lines nya avdelning och mellan det har jag mest jobbat och tränat och umgåtts med familjen såklart!

Line börjar alltså på sin nya avdelning i morgon. Det kommer bli jätte bra tror jag...hon kommer säkert börja prata ännu mera och lära sej massor nu när det är större barn i gruppen. Min lilla stumpa börjar bli stor..........!!!


Thomas och Percy...Lines favorittåg!

Pajas...



Sötaste, charmigaste Line!!!


Tränat precis...idag var det jobbigt! Så olika det där, ibland känns det så lätt och vissa gånger jobbigt efter bara en liten stund. Men det är bara att kämpa på...

Idag på eftermiddagen gick vi och vilade. Söndagströtta var vi allihopa...ja, Line hade säkert kunnat vara uppe. Vi somnade iallafall och tänkte att Line väcker väl oss om en timme ca. Väckte oss gjorde hon men efter 2,5 timme!!!! Oj...klockan var halv sex!!! Vi va tydligen väldigt trötta!!!!!

Nu en dusch och senare blir det film!!!

God pizza...

har vi ätit här hemma! Nu blir det att glo runt lite här på datorn och sen blir det film.

Haft en jätte bra ledig fredag. I förmiddags var jag och Line ner på stan...solen sken så tårarna rann på mej. Sen hem där en tjej kom förbi med frågor om vårt hus och om oss. De gör en "bygdebok" med "alla" hus i skinnsberg, norberg och fagersta. Vissa frågor var inte helt lätta att svara på....har lite dålig koll på tomt area och husbyggnad?!?!?! Och vart finns papprerna när man behöver dom?

Vi hann även med en fika på stan när Petter kom hem.

I morgon lördag ska jag på loppis, träffa Lisette som jobbar där och så Emma och Elsa. Sen blir det ett besök hos Lines mormor och morfar!

Men nu.....härliga fredagskväll!!!


Line kämpar på!

0-5ab6620fd169b59d313e8d2b01379658.png

Line kämpar på!


En bra morgon utan stress!!!

Härligt att vakna upp denna fredag och vara ledig!!! Fint väder är det oxå så vi ska ta oss ut om en stund. Ner på stan och handla lite gott till kvällen. Pizza ska vi göra!!! Sen ska Line få sitt fredagsgodis såklart!

Line vill att jag kommer så det blev ett kort inlägg. Ha en bra fredag!! Det ska vi ha!!!

Helt underbart väder! Har hämtat l

606707472e314c045f91b7a8d5d2876b.png

Helt underbart väder! Har hämtat line på förskolan och nu leker vi ute. Line va på den nya avdelningen när jag kom. Det hade gått jätte bra! Nu har vi helg! :)


Äntligen tillbaka!!!


Grey`s va ju bara såååååååå bra!!! Vill bara se mer och mer....trist att vänta en hel vecka!!



Helt okej kille eller hur?

Duktiga jag!!!

Tränat..över 300 kalorier på 45 minuter....det känns bra!!!
Ska ta en dusch nu och invänta "hemmafruarna"....spännande värre för det va ju lite action sist!





Hemma tidigare...

Tog ett par timmar komp för att lösa av Petter som skulle iväg och jobba. Line är inte helt pigg och det kändes inte bra att lämna henne på förskolan idag när det bara handla om ett par timmar. Även i morgon har vi fixat så hon kan vara hemma. Förkylningen sitter i!

Ikväll är det säsongspremiär för "hemmafruarna".....!!!!!!!! :-)

Skönt att måndagen är gjord!

Såååååå jäkla trött....la mej sent igår, sov dåligt och så upp 05:20 för att hinna göra mej klar innan Line skulle väckas för en tidig morgon på förskolan. Tack och lov är det inte ofta jag måste lämna henne 06:15 men i bland krockar det med Petters nätter på sundbo, så idag var det en sån dag!!! Men Line var lätt att väcka. Det var bara att säga att vi skulle till fröet så piggna hon till. Däremot berättade dom när jag hämtade henne att hon varit lite gnällig (inte vanligt) och kramig så helt kry är hon nog inte. Tur att hon är ledig i morgon!!!

Line ska börja på en annan avdelning, en 3-5 års avdelning. Fler små ska in så då får Line flytta till den andra avdelningen nu redan i mars när det annars normalt hade skett på hösten. Jag tror det kommer gå bra. De får ju räkna med att hon är mindre än de andra men för Line som är super bra på att anpassa sej till nya miljöer så kommer det inte bli nåt problem!!!

Nepp dags att sova nu......

zzzzzzzzzzzzzzzzz god natt!!