Hemma hos oss...

är det julmysigt!!! Såklart! Bara några paket kvar att slå in, pepparkakor att baka och julkort att skriva...sen så är vi redo. JAG ÄLSKAR VERKLIGEN JULEN!!!




Många kramar till Matilda som fyller 5 år idag!!! Hipp hipp hurra för stora tjejen.....snart ses vi!!!

Dag 12: I min handväska!!!

Där finns det mycket smått och gott!

* Min almanacka
* Plånbok
* Tuggummi
* Lines julledighetslapp
* Tamponger
* Ipren
* En teckning som Line gjort
* Kvitto från Ica
* Clinique puder
* Jobbnycklar
* Skåpnycklar (jobbet)
* Läroplanen i fickformat
* Boken "teckenspråk till vardags"
* Läppglans
* Ett "fylla i papper om" decemberutmaningen på jobbet



Dag 11: Mina syskon!!!

Har bara ett syskon. Min bror Lasse...eller Lars som han heter men nästan aldrig kallas. Han är 6 år äldre än mej och bor tyvärr så långt bort som i Malmö. Han är en väldigt snäll storebror och har alltid varit det. Kan knappt minnas att vi bråkat när vi var barn och trots att det är ganska många år mellan oss fick jag många gånger vara med när han lekte med sina kompisar. Nu träffas vi inte så ofta men tackvare facebook har vi dagligen koll på varandras liv!!!
Jag är glad över att jag har dej Bror!!!

Dag 10: Det här hade jag på mej idag!!! Och lussebullsbak!


MYSKLÄDER!!!! Vi har bakat och då är det skön outfit som gäller. Svarta mysbrallor som ej syns på bild som tur är!!! Inget smink och jag kammade inte ens håret innan jag satte upp det. Det är liksom inte så noga!!!

Rejält med bullar blev det!!! Pepparkakorna gör vi någon annan dag...nu ska vi söndagssofta med en film!!!




Dag 9: Min tro!!!

Detta blir ett kort inlägg för jag tror inte på något, ingen gud eller andra högre makter iallafall. Jag får väl kalla mej Ateism. Jag tror på mej själv, människan...livet!





Dag 8: Ett ögonblick!!!!

Svårt....ska jag skriva om det bästa ögonblicket i mitt liv så är det självklart när jag födde Line. Inget slår ju det för alla dom känslor jag kände då är ju så mäktiga. Att kämpa, ha ont, va trött och sen så på ett ögonbkick så är allt borta och livet har börjat. Det går knappt att beskriva....

Men livet är fullt av ögonblick och vissa kanske är små och betyder inte så mycket i längden men just då, när det händer så är dom viktiga, roliga, spännande och härliga. Det är ju dom stunderna som gör livet...

Det kan ju vara så banalt som att hitta dom där skorna du så länge velat ha....


Dag 7: Min bästa vän!!!

Om man ser till helheten så har jag fler än bara en bästa vän för jag delar liksom olika saker med olika människor på olika sätt. Jag har många nära vänner som betyder så mycket för mej och jag älskar dom allihopa!!! Jag tycker att jag är lyckligt lottad som har så många härliga vänner omkring mej och även om jag inte träffar alla så ofta så är dom bara ett telefonsamtal bort och när man ses är det som man sågs för bara ett par dagar sen. Jag har vänner som ger mej energi, som får mej att må bra, som man kan prata med allt om och som man kan ha sååå jäkla kul med!!!

Men såklart finns det ett par som får veta allt före alla andra. Som jag ringer först när det är något speciellt.

Petter är ju min bästa vän på ett sätt för han är ju den som känner mej bäst trots allt, som vet alla mina fel och brister (nästan iallafall..några kanske jag har lyckats dölja...) men som ändå älskar mej!!! Men en tjejkompis är ändå en tjejkompis och det är något väldigt speciellt....



Dag 6: Min dag!!!


* Vaknade 05:30
* lämnade Line på björkbacken
* En promenad till jobbet
* Jobbat
* Hämtade Line
* Jag, Line och Petter tog en fika (cola zero) på vallonen med Annmari
* Va in på hemtex och köpte en julduk till köket
* Köpte hem thaimat, min favoriträtt: Tigerräkor och grönsaker.. (första gången jag ätit mat sen i lördags...kunde inte låta bli...nya tag i morgon)
* Julpyntat
* Facebookat och bloggat: JUST NU
* Senare ikväll blir det Greys anatomy
* Sova

Dag 5: Vad är kärlek!!!

* Att sitta tätt intill Petter och Line i soffan och ha "fredagsmys"
* När man hör Line komma in till oss på morgonen, glad och "morgonmysig"
* När vi pussas alla tre
* När Petter frågar om han ska massera mina (torra, äckliga) fötter (vem vill det liksom....)
* När jag kommer hem från jobbet och Line möter mej med en kram och ett stort leende
* När Line ska sova och vi kramas och jag säger "jag älskar dej, till himlen...." och Line säger "...och tillbaka"
* När Petter gör något romantiskt helt spontant...(typ, skriver i snön med hallonkräm)
* Line
* Petter
* Min familj och släkt
* Mina vänner

Familjen, vännerna.....livet! Det är så mycket som är kärlek!

Ett plötsligt tandläkarbesök...

Idag fick Petter gå med Line till tandläkarn eftersom vi under helgen märkt att hennes ena framtand är missfärgad. Hon har antagligen slagit i den när hon ramlade ner från trappen på kastanjen för det är den enda gången vi kan komma på som hon slagit sej. Tandläkarn sa att det kanske inte händer något mer med tanden men att den oxå kan "dö" och då får man dra ut den......så nu hoppas vi såklart på att hon får behålla den och att den inte blir mörkare.
Stackars Line...vilken otur!
Men Line var super glad när jag kom hem idag...hon hade ju fått klistermärke, tatuering och en tandborste av tandläkarn så den där "mörka tanden" bekymmrar nog inte henne så värst mycket!!!

Nu ska jag sova!!!


Dag 4: Det här åt jag idag!!!

Det här blir ju ganska lätt att skriva om....jag går ju nämligen på diet några dagar framöver....Så frukost, lunch, mellanmål och sen även middagen består av detta!

Jag och Ullis kör på detta just nu och faktiskt funkar det riktigt bra, just nu iallafall.

Jag har ju varit så jäkla duktig, både tränat och ändrat kosten så det känns trist att jag minskat så lite i vikt. Har ju fortfarande inte nått mitt mål. Så jag testar detta.....kanske min kropp får en kick i rätt riktning!!!

Får se om jag orkar ta i lika mycket på träningen ikväll!!!!

Dag 3: Mina föräldrar!!!

Min mamma och pappa är otroligt snälla människor som betyder väldigt mycket för mej. De ställer alltid upp oavsett vad det gäller. Vi har haft stor hjälp av dom med ved och annat fix med huset och mer än gärna är det barnvakter till Line när vi behöver det. Bästa morföräldrar finns inte och Line avgudar dom!!! Så skönt att veta att de finns i skinnsberg, bara 20 minuter bort och man är välkommen när som helst.

Dom är guld värda på alla sätt!!!
Mamma och pappa: Ni är bäst!!!

Dag 2 : Min första kärlek!!!

När jag gick i 4:an eller 5:an blev jag kär i Tobbe. Han var nyinflyttad och var ett år äldre. Jag blev så kär!!! :-)
Jag och mina kompisar var ofta ute när det var kväll och smög. Det var något vi ofta roade oss med och ibland träffade vi på Tobbe med nån kompis...Jag minns hur nervös jag blev varje gång.

Sen frågade en kompis till han chans på mej, ÅT honom!!!! LYCKA!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag var ute på skolgården och hade rast och ja, så plötsligt hade jag en pojkvän! Det var väl inte direkt seriöst men jag minns hur stolt jag var för han var en rätt populär kille.....så därför var vi inte ihop särskilt länge och samma kompis ringde sen till mej och gjorde slut!!! Bra att gå via kompisar....moget....!!

När vi sen blev äldre hamnade vi i samma kompisgäng ett tag och då var det lite skoj att vi hade varit tillsammans.


Överraskade Sofia idag!!!


Hon har fyllt 30 år och det ville vi såklart fira! Så idag när vi visste att hon var hemma i norberg åkte vi dit. Jag, Carina och Linda. Det hade inte Sofia riktigt räknat med så det var kul. Hon fick ett presentkort på "Lagunen" i Norberg och vem behöver inte lite spa när man är trebarnsmor :-)!!!




Härligt med snö...

Dag 1: Presentera mej själv!!!

Nu känner ni ju mej men men.....ni kanske lär er något nytt vem vet!

Jag tycker själv att jag är en väldigt levnadsglad tjej som försöker tänka positivt på livet. Jag älskar att skämta, skratta och se livet med lättsamma ögon och jag hoppas att det smittar av sej på andra.

Jag är en stolt mamma som fullkomligt älskar min dotter och hela familjegrejen och jag är sjukt stolt över det liv som jag och Petter skapat tillsammans. Då menar jag Line men även livet som hel familj. Vi har verkligen fått ihop allt så bra och det gör mej lycklig.

Jag är nu med i "30 årsklubben" som fler och fler av mina vänner nu hamnar i men jag känner mej inte ett dugg gammal...det är bara när jag är på gröna gubben som jag blir påmind om min ålder så nu går jag inte dit... ;-)

Jag har många fina vänner som jag älskar att umgås med. Jag gillar att festa, dansa till härliga discolåtar men oxå sitta hemma och ha "fredagsmys" eller ta en fika med en vän. Jag njuter ibland oxå av att vara helt ensam, jag mår bra av att vara det ibland och måste inte umgås med folk hela tiden.

Shoppa, Träna, pyssla, läsa böcker, glo på mina serier och sitta vid datorn ligger oxå varmt om mitt hjärta.

Jag är en planeringsmänniska och ibland stressar jag mycket inombords just därför, försöker att inte göra det och ibland funderar jag på att börja med joga.

Svårt att skriva om sej själv så där.....


Nu kör vi...

Känner noll inspiration till att blogga just nu, känt så ett tag och ni har kanske märkt att så mycket kul skrivs det inte om längre...torka helt enkelt!!! Men så hitta jag denna lista på en annan blogg och tänkte "varför inte".....

Ska iallafall följa den här listan och då har jag alltså nåt att skriva om varje dag...
såklart kommer även andra inlägg men VARJE dag kommer jag iallafall blogga och det är mer än jag åstadkommit den sista tiden.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Super trevligt...

...att träffa tjejorna igår. Mycket prat blev det ju om Lisettes och Mickes lilla bebis som vi nu såklart undrar när den vill komma ut. Sååååå spännande och jag längtar...

Va på cirkelträning med Ullis ikväll....körde på bra så det känns i kroppen nu. ska kolla på "criminal minds" och sen ska jag sova. I morn är det ÄNTLIGEN fredag....................................och jag slutar tidigt dessutom!!! Kanon bra!


Tjejkväll!

Brrr....kallt har det varit idag!!! Men jag gillar det...tycker det är prefekt när det är så här för då ligger snön kvar och det knarrar så mysigt när man går.

Ska snart iväg och träffa Lisette, Sofia, Petra..förhoppningsvis Emma och Linda oxå. Vi träffas en gång i månaden och äter ute någonstans. Det är så lätt att det dröjer så länge innan man ses så detta är ett bra sätt. Så kul att ses, uppdatera sej om vad som händer och sker, få prata utan barn och samtidigt äta något gott....

Nepp nu ska jag göra mej i ordning och sen åka för att hämta upp Lisette.

Ha en bra onsdagkväll!


Fullt upp idag!!!

I dag efter jobbet var vi hem till Maja och uppvaktade med paket då hon fyllt 3 år. Lek och fika blev det där och efter det ner på stan för att handla lite, sen hem och byta om till springlek. Vi har inte kunnat gå på det på ett par veckor nu så Line såg verkligen fram emot det. Slutsången som vi alltid sjunger där, "klappa händerna, stampa fötterna..." har vi sjungit många gånger här hemma... :-)

Så modig hon har blivit min lilla tjej som i början var så försiktig..klart man blir stolt!!!

Nu är det snart dags för Line att sova...riktigt trött nu och jag med....

så jag ska njuta av att göra ingenting....sitta vid datorn och glo på teve, typ så!!! 


Äntligen är den här...



Vad mer behöver man säga egentligen!!!

Jag sitter och väntar på Petter som ska köpa med sej thai mat efter att han slutat jobba. Det blir idol och en film ikväll och det ska bli så jäkla skönt att bara sitta i soffan och softa. Har precis pratat med Line som har det bra hos mormor och morfar...hon berättade att hon hade lekt att hon hade gjort en kladdkaka...den flickan är besatt av kladdkaka!!! :-)

Hoppas ni får en härlig fredag!!!

Line är i trygga händer!!!

Lämnade Line hos sin mormor och morfar idag och hon ska vara där ända till lördag. Min mamma är så go så hon har tagit ledigt från sitt jobb så jag och Petter kan jobba i morgon och slipper vabba. Jag tror inte att hon smittar längre men vi vill vara på den säkra sidan innan hon går tillbaka till förskolan. Eftersom jag slutar sent i morgon så blev det ytterligare en natt i skinnsberg för Line men jag vet att hon inte klagar och jag får sovmorgon två mornar i rad. LYCKA!!!

Annars idag har jag jobbat (såklart) varit på cirkelträning och sett "criminal minds". Facebookat en del oxå...(såklart).

Härligt med fredag i morgon!!!

Såklart måste man skriva en sån...

Snön ligger som ett täcke på marken nu. Jätte fint och jag börjar redan att längta till julen. Så mycket att jag föreslog för Line att vi kunde skriva en önskelista till jultomten. Så nu är det gjort...bara att posta kuvertet.



Ska gå och lägga mej nu...sov gott!!!


Första snön...


är ju alltid mysig! Det har kommit en del oxå....
Efter att vi ätit middag klädde vi på oss och gick ut. Line är såklart jätte glad över att det kommit snö!!!




"Så mycket bättre"

Di leva...har aldrig gillat han, kanske aldrig gett han en chans...men iallafall så rockar han verkligen i "så mycket bättre"...han är grymt bra, speciellt Petters låt "min egen kärleksaffär" gör han så jäkla bra! Diggar diggar diggar den sååååååå. Tv 4 har verkligen lyckats........

Gillar September oxå....

Jag kämpar på!

Varit trött hela dagen...hade planerat att springa idag när Petter vaknat men nu när natten blev som den blev ville jag bara gå och lägga mej....MEN...jag drog på mej träningskläderna och gav mej iväg till eskiln. 5 km senare är jag pigg igen...mycket piggare än vad jag hade blivit efter lite vila. Känns riktigt bra!!!


Trött...

Line har haft en jobbig natt. Det har kliat och kliat och hon har gråtit och gråtit...jag fick lägga mej bredvid henne och stryka lite över henne när det var som värst. Det lindrade lite iallafall...så jag är trött idag....men på Line märks det såklart inte...inte nu iallafall...hennes trötthet kommer nog ikväll istället.....
Det är jobbigt att se henne så ledsen, man känner sej riktigt hjälplös.


Så här ser hon ut idag. Stackarn!

Prickiga tjejen!

Oj vad vattkoppor hon har lilla stumpan. Tycker så synd om henne men hon verkar trots allt inte lida så mycket utav dom...än så länge! I natt vaknade hon några gånger men jag hade förväntat mej att hon skulle vakna betydligt oftare med tanke på hur många hon har.

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Vi hade "kärlekstema", först glodde vi på idol där temat var kärlek och sen blev det filmen "valantines day"...den var bra!

Nu idag blir det mest att vara hemma men senare i eftermiddag ska vi iallafall till kyrkogården för att tända ljus till mormor och morfar. En speciell kväll när tankarna kommer vara hos dom som inte längre finns hos oss....


Fredag...

...härliga dag! Fast eftersom jag inte jobbat hela veckan så känns det inte lika behövligt som annars. Dessutom har det varit höstlov och mindre med barn så denna vecka har varit väldigt lättarbetad. Nu måste jag vara hemma på måndag oxå med Line så helgen blir extra lång.

Ikväll ska Petter iväg för att jobba 12 timmars natt och jag och Line får besök av Ullis. Vi ska äta tacos, glo på idol och nån film. Kul med sällskap och Ullis var lika sällskapssjuk som jag...jag hade ju en helg full med planer men Lines vattkoppor förändrade allt. :-(

HA EN BRA FREDAG ALLA NI!!!


Inte så lätt att veta....





Igår såg Line ut så här...svinkoppor gissade vi på eftersom hon haft vattkoppor (vi trodde ju iallafall det...)


Men idag ser Line ut så här...och de blir bara fler och fler. I morse när vi såg att hon hade massa prickar överallt förstod vi att det var vattkoppor. Vad hon hade förra gången vet vi inte...vi tyckte ju då att det var konstigt att hon hade så få....

????



"Han har magrat i häktet" är den stora rubriken i aftonbladet!!! Och? vem bryr sej? Om han så svalt ihjäl så skulle jag inte bry mej. Han sitter inne för grova sexbrott så är det verkligen nån som bry sej om han gått ner några kilo? Ibland förstår jag inte aftonbladet...

Hemskt!

Det är förjävligt!!!! När en annan hade jätte kul på bruks så blev en tjej här i stan våldtagen. Där...bland alla människor och man förstår inte alls hur det kunde hända!!! Jag finner inga ord mer än att jag hoppas de får tag på dom jävlarna som gjorde det!