Duktiga Line!!!

Va på 4 årskontroll idag och det gick super! Hon var "otroligt med för att vara 4 år"....
Ingen trots, blyghet eller så utan allt hon skulle göra gjorde hon med stor glädje. STOLT är vad man som mamma blir då. Hörseln va bra men hon tyckte ändå att vi skulle kontakta öronmottagningen eftersom vi ej varit på nån kontroll efter öroninflammationen (för mer än två år sen!!!!!!) hade ingen aning om att man ska på efterkontroll.

Vilket oväder det blev...vi var ute och fixade i trädgården när det börja mullra, vi hann iallafall in innan spöregnet kom....men nu skiner solen igen!!!!!!!!!!!!!! Det ska bli fint väder i helgen och det blir verkligen perfekt med våryran som är då. På lördagkväll blir det bruks för mej....då kommer "vinden har vänt" Petter hit så det blir nog fullt ös då kan jag tänka mej!




Fotografen Line!

Läser det HÄR och börjar nästan gråta. Hur i helvete kan man göra så mot en stackars hund.........
Och vilken kämpe till hund!!!!!

Idag fick Line vara med mej på jobbet eftersom hennes förskola var stängd idag, utvärderingsdag. Det gick som vanligt bra, hon finner sej snabbt, leker både med barnen och själv så hon märks knappt. I morgon är det dags för 4 årskontroll och hörseltest. Eftersom vi går hos logoped så ska ett sånt göras för att utesluta hörselproblem.

Line leker fotograf mest hela tiden nu. Hon tar kort med sin telefon som hon fått av Petter och så med vår kamera. En dag när jag titta igenom den fanns där säkert 20 kort som hon tagit....detta är två utav dom!



Nemo blir ofta fotograferad av henne.....helt okej bild får man ju säga!

Nemo har verkligen växt och blivit så stotlig. Ingen liten "bebis" längre. På måndag är det drive in utställning här i Fagersta som vi tänkte gå på. Hoppas domaren tycker han är lika vacker som vi tycker att han är.....

Idag är det VÅR dag!

Alla härliga mammor!!!! Såklart har jag uppvaktat min kära mamma idag...och själv fick jag ett halsband av Line!!!



Vi drog iväg en sväng.

dsc00825 (MMS)

Vi drog iväg en sväng.


Idag döptes Moa!

Vilken solstråle. Log och skrattade hela dopcermonin. Det var så fint och trevligt, god smörgåstårta och fika, fina presenter. Av oss fick hon en fin låda att lägga minnessaker i och så en sten av Line med texten "puss och kram". Line och de andra barnen var med vid paketöppningen och det var ju så spännande.



Idag

Vi  har haft stängt på jobbet och suttit med utvärdering. Kul att göra nåt annat och dessutom kunde vi unna oss en god lunch på bruks. Har även varit till frissan idag, klippt mej och slingat håret. Blev sommrigt ljust och som vanligt tar det lite tid att vänja sej med det ljusa.

I morgon är det dop för söta Moa, det ser vi verkligen framemot!!!! :-)

Ska glo lite på tv nu tänkte jag, senare blir det en film!

TRIVSELKVÄLL!

Line har precis lagt sej. Hon sa bestämt NEJ när jag sa att det var dags men hon ändrade sej rätt snabbt! Fan va skönt det är med en unge som inser att det är skönt att sova!!!! Aldrig blir det tjaffs även om hon kan säga att hon inte vill...för hon följer ju ändå med :-).

Ikväll var det trivselkväll på Lines förskola. De ville ha lite hjälp ute på gården så männen (såklart) fixade ett par bensinpumpar och ett rör som man tex kan hälla vatten i eller åka med bilar. Vi gick tipspromenad och grillade korv. Line hade kul med sina kompisar och dessutom var Maja där med Linda så dom lekte och hade så kul!

I morgon har vi utvärderingsdag på jobbet och sen ska jag till frissan!!!!!!!!!! :-)
Härliga fredag!

Vilken månad!!!

Majmånad är verkligen en hektisk månad. ALLT händer, både på jobbet och privat....men det är bara roliga saker så jag ska väl inte klaga även om man blir lite trött av all planering.

Igår hade vi trivselkväll på jobbet med alla härliga barn och deras föräldrar...det var riktigt lyckat. Som vanligt så har vi jobbat som fan inför denna kväll och resultatet blev en stor utställning som visar nästan exakt hur vår verksamhet sett ut det senaste året. Jäkligt stolt blir man för shit va mycket roligt vi gör tillsammans med barnen......vilken pedagogisk verksamhet vi bedriver.....vilka barn vi har som kan så mycket!!!!!!!!!!!!!!!!

I morgon är det dags för trivselkväll på Lines förskola. Det ska fixas lite på deras gård och sen blir det korvgrillning och loppis försäljning. Hoppas på en trevlig kväll!!!




"SYSKONKÄRLEK"

Läser just nu!!!!!





Jag har hamnat i en läsperiod....jag läser och läser...bok efter bok.......!!!!

Lördagens firande!

Hade en super trevlig lördag då vi firade Jenny på jobbet. Hon hade fått hem ett brev att hon skulle infinna sej på station vid lunchtid. När hon kom och satte sej att vänta satt vi på järnvägsrestaurangen, höll oss lite gömda och spejade på henne. Vi hade skrivit att hon skulle ha en prickig sjal på sej så att inga missförstånd skulle ske. Hon visste ju att det var från oss men det hör liksom till....lite nervig blir man ju ändå trots allt. Vi skickade mannen bakom baren att gå och hämta henne så hon blev lite paff när en främmande man kom fram och sa att hon skulle följa med honom. När hon kom in i restaurangen så sjöng vi en låt vi gjort till henne. Efter det drog vi iväg till golfbanan där hon fick slå några bollar, vi käka smörgås och sen åkte vi till västerås och Arosfortet. Det var väl inte riktigt som någon av oss hade tänkt att det skulle vara...mycket svårare och faktiskt onödigt svårt för många gånger var man helt säker på att man hade klarat en cell och så var det ändå fel????? Men vi (dungen) klara 4 celler och va glada över det för det var inte lätt....gläntan slog oss med 1 cell....fan...;-)

Efter det käka vi super god mat på akropolis....grekisk mat är ju bara såååååå gott!!!!!!


Nemos favoritställe!!!

Har precis varit på arosfortet. Firar jenn...

dsc00808 (MMS)

Har precis varit på arosfortet. Firar jenny som fyllt 40 år. Superkul!


Jag är riktigt sugen men ett nej är ett nej!

dsc00805 (MMS)

Jag är riktigt sugen men ett nej är ett nej!


En cider i väntan på att köttet och allt a...

dsc00804 (MMS)

En cider i väntan på att köttet och allt annat gott på grillen ska bli klart!


Sjörövaren Line

I morgon ska "förskolans dag" firas. På Lines förskola har de "sjörövartema"...
Line är redo!!!!


Sprang ju vårruset igår och det gick bra....! Jag sprang på 31 minuter och jag är rätt nöjd med tanke på hur lite jag tränat. Massor med folk var det och bland var det lite svårt att ta sej fram men i det stora hela flöt det på bra. Efteråt åt vi en god picknic. Hade tur med vädret oxå för under dagen så regna det som bara den men inget när vi var där. Detta kommer jag göra om!!!



Äntligen är denna måndag gjord!

Låååååång dag på jobbet och sen möte efter det! 14 timmars arbetsdag är väl ändå lite föööör långt tycker jag men men...så blev det idag!
Fick inte så många timmars sömn i natt heller eftersom det var Vm final igår som jag såklart titta på...nu slutade den ju inte som önskat men jag är ju halv finne som sagt så jag kan känna lite glädje iallafall över dom finska lejonens seger.

Jag tror att jag strax ska gå och lägga mej för i morgon kväll är det dags att springa vårruset. Jag har inte sprungit så mycket på sistone men sprang i lördags och ja, helt okej kändes det så det ska nog funka i morgon oxå! Ska bli kul iallafall.....

God natt!!!

SPÄNNANDE!!!



Vi drog iväg och badade!

Vi har haft en super skön och rolig dag på metropoolen i Avesta. Förra gången Line var där med Petter upptäckte hon att det var kul att åka den stora vattenrutschkanan så idag åkte vi flera gånger till min stora glädje för det är ju såååå jäkla kul. Jag blir som barn på nytt.....
Förut när vi velat åka har Line sagt "nej, vill inte".....nu lät det annorlunda. Vi bubblade en del oxå...... :-)

Nu väntar vi på spänning på hockeymatchen mellan Sverige och Finland....kan ju liksom inte bli mer spännande än så och när man är halv finne så kan man glädjas oavsett även om jag såklart hejar på Sverige!!!


I morse regna det som bara den....jag gick upp vid sex tiden för att släppa ut Nemo. Men han va inte alls sugen på att gå ut trots att det gått flera timmar sen han gjort ifrån sej. Han vände direkt vi kom ut och ville in igen, efter några försök gav jag upp och han fick som han ville, gå in igen...vi gick och la oss och halv nio gick Nemo ut och kissade men han va inte dirket glad över det eftersom det fortfarande var så blöt i gräset.....hahaha, han är rolig Nemo men skönt, då behöver vi inte gå långa promenader i regn.....för det klarar jag mej utan oxå!


Heja Saade!!!

Såg den här filmen nu ikväll.....hahaha..va jag skratta!!! En komedi i min smak helt klart........
Vi har dissat Eurovision förutom Saades bidrag men kollar lite nu. Han borde ju kamma hem allting tycker jag nu när jag lyssnat på snabbreprisen på alla bidrag men så blir det väl ändå inte.....men han hamnar nog i toppen iallafall.

Gick super bra idag när Theodor var här och lekte....de hade så kul och när hans mamma, pappa och lillebror kom för att hämta han så ville han inte hem.....!!!




Lördagmorgon!

Sov till 9....riktigt skönt!!! Sen blev det frukost och strax ska jag ut på en promenad.

Idag kommer Lines kompis Theodor över och leker. Line är sååååååååååå glad och förväntansfull, som hon har tjatat och äntligen fick vi till en lekdag för dom. Det kommer nog bli full fart här hemma...!!!! :-)

Nepp nu måste jag iväg.....

????

Folk snacka på jobbet idag om hur det hade åskat i natt.....ÖH???? Åskat? Jag har då inte märkt nåt...inte Line eller Petter heller. Tyder på att man sover rätt bra antar jag......

Petter har ju haft magsjuka här i veckan.... :-( ! Helt otroligt va sjukdomarna härjar här hemma hela tiden. Jag slängde i mej massor med vitpepparkorn och har än så länge klarat mej!


Ajabaja Nemo!

Idag gjorde Nemo sitt första hyss. Han var väl uttråkad och tänkte... "man kanske kan bita lite här....ja, det gick....inte så gott men känns skönt för tänderna"......
Nu är ju hallen ett senare "göra om projekt" så det är ju tur.....och det var ju väntat att han skulle hitta på nåt....vi har ju varit förskonande tills nu.



Nästa tisdag är det dags för vårruset...oj va mycket jag tränat inför det!!! NOOT!! Hade ju tänkt att springa regelbundet då jag började för några veckor sen men så har det ju inte direkt blivit. Men 5 km ska jag väl ändå fixa......

Nemo sträcker på sej :)! Jag och line över...

dsc00800 (MMS)

Nemo sträcker på sej :)! Jag och line överraskade mormor och morfar med ett besök så vi har precis kommit hem. Haft en helt underbar dag...vad kan man mer önska än sånt här väder...


En kort arbetsmåndag!

Fick gå hem lite tidigare för att byta av Petter som skulle iväg och jobba eftermiddag. Line mår ju bra, alltså inga mer spyor men va lös i magen i morse och äter fortfarande dåligt så hon får vara hemma och kurera sej lite till. Det är så man hoppas att alla föräldrar gör..har hemma sina barn så länge att de verkligen blir friska...det enda sättet att minska smitthärden på förskolan. Tyvärr tror jag inte alla gör så.....

Vi har varit ute i solen men nu tar vi en paus och ska läsa lite böcker....

Sitter ute i solen och läser denna. Snart ...

dsc00799 (MMS)

Sitter ute i solen och läser denna. Snart klar och den är så där spännande att jag knappt kan lägga ifrån mej den. Line och Nemo är ute oxå. Inga mer spyor sen igår kväll så det blev lindrigt.


:-(

Line har fått magsjuka, IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blir galen men jag hade kunnat satsa pengar på att hon skulle få det. I går när jag hämtade henne från förskolan så fick jag veta att två spytt där under dagen och att fler var sjuka och eftersom Line lyckas få allt skit som går på förskolan så visste jag att chansen var stor att även hon skulle bli drabbad...och så vart det så oxå!!!! Hon klagade på magont och sen var soffan nerspydd. Tack och lov satt hon i soffan uppe.....

Nu sover hon efter eget beslut så vi får väl se hur det blir........

Jag, Line och mamma hade planerat att åka till Avesta i morgon på Visentparkens säsongsöppning men nu blir det inget med det. :-(


Vi är på väg hem och line vilar sej lite. ...

dsc00798 (MMS)

Vi är på väg hem och line vilar sej lite. Varit på vallonen med ullis och i lekparken. Tigermamman i mej fick komma fram när en unge kasta sand på mej och line, knuffade på line och tog hennes leksak. Hon var även på flera andra barn och fast andra föräldrar sa till pappan så brydde han sej knappt. Irriterande! Nu hem till Nemo och äta lite lunch.


Ledig igen!!! :-D


Nu är det helg igen....!!!! Riktigt skönt....det är så mycket som är på gång på jobbet, mycket att tänka på så det ska bli skönt att vila hjärnan ett par dar.

Vi har anmält Nemo till valputställning i eskilstuna den 12 juni......det ser vi fram emot! :-)

15 veckor idag!!! Han börjar bli stor........







Det är fredag och helg! Nemo va hungrig nä...

dsc00797 (MMS)

Det är fredag och helg! Nemo va hungrig när vi kom hem så han fick mat ute på altan.


Åh jag vill ha! Perfekt för mej men varför...

dsc00796 (MMS)

Åh jag vill ha! Perfekt för mej men varför så dyr?:(


Filmgalen

När Petter jobbar tittar jag mycket på film. Ikväll såg jag "flickan från ovan" som jag hade inspelad från förut. Har hört delade meningar om just den filmen men jag måste säga att den var bra...!!! Otäck, gripande....fin, allt på en gång.

I morgon är det dags för jobb igen....delade meningar om det oxå :-)