31/12- 06

Jaha då är det snart dags för ett nytt år att träda in... 2007!!! Jag hoppas det året blir lika bra som det här året har varit även om det kommer bli klart mycket mer annorlunda eftersom vi ca halva året kommer ha en bebis i familjen. En förändring som jag är säker på kommer göra 2007 ännu bättre än något annat år!

I går var jag i skinnsberg hela dagen. Matilda har verkligen förändrats sen jag sist såg henne. Jag har ju sen i somras bara sett kort på henne och det är inte det samma. Hon är så söt och underbar att jag inte får nog av henne. Ska bli roligt att fira nyår med henne och resten av familjen idag.

GOTT NYTT ÅR!!!


V 17 mage

37461-187

Den växer och växer....Snart kanske man kommer kunna känna sparkar. Shit va häftigt....

Jobbade idag. Vi hade väldigt lite barn så det var väldigt lugnt. Nu är jag ledig ända till torsdag(skööööööööönt)...den dagen kommer nog mina tankar vara någon annanstans, ska ju på ultraljudet då!!! Längtar sååååå..tänk att äntligen få se "filuren"!

I morgon kommer äntligen Lasse, Bodil, Mikaela, Robin och Matilda. Ska bli så roligt att äntligen få se dom. Jag har inte sett sötnosen Matilda sen i somras så det har ju hänt massor sen sist....Så i morgon blir det lite "julafton" igen med julklappar till barnen.

I går käkade jag, Lisette, Annmari och Adam lunch på vallonen. Riktigt trevligt var det! Fick som vanligt både kram och puss av Adam när han skulle åka hem....det är som man bara smälter...



2006

Nu när det snart är slut på detta år tänkte jag skriva ner lite som hänt under 2006.
(Härmar dej lite Susanne...du är ju så påhittig)

Januari:

Tränade ofta på gym, 4-5 gånger i veckan..hade ju ett löfte att hålla.... (behöver väl inte nämna hur det gick...) Petter fyllde 25 år. Även Lisette blev 25 och det firade vi med en kväll på "Blue moon bar". Fick veta att jag hade cellförändringar och fick tid på kvinnokliniken i Västerås...riktigt trist! Fick en chock då Sandra blev mördad. Det värsta jag någonsin varit med om. Tänker på henne ofta!!!

Februari:

Tränade på gym. Gjorde ingreppet då cellförändringarna togs bort. Läskigt! Sverige vann OS guld i hockey mot Finland.

Mars:

Tränade fortfarande på gym. Inledde mars månad med fest i Örebro med Susanne. Åkte till Stockholm med jobbet på 2- dagars kurs. Bokade resa till Turkiet.

April:

Tränade. Åkte till Malmö på Matildas dop. Läste dikt i kyrkan. Va i Brunnsvik på en 3-dagars kurs i juridik.

Maj:

Tröttnade på gymmet, gav mej ut i springspåren i stället. (Höll inte i så länge...) Minna och Rickard fick en liten flicka, Emilia. Petter började jobba på Wintech. Lite omorganisation i barngrupperna på jobbet. Vi bestämmer att vi ska flytta till något större och trevligare, kollar på lite lägenheter och hittar tillslut den lägenheten vi vill ha. Petter och jag bestämmer efter att vi pratat mycket om barn att det är dags att verkligen prova att bli en riktig familj. Slutar med p-piller den 30/5.

Juni:

Latmasken inom mej kommer fram och träningsmotivationen är som bortblåst. Renoveringen av lägenheten börjar, tillbringar mycket tid bland färg och flyttlådor. Är på Daniels student i Västerås. Vi flyttar till lägenheten och lämnar bort Smèagol till en som har mer tid för honom. Jobbigt samtal med en kollega och chefen. Lasse och familjen kommer.

Juli:

Inflyttningsfest. Äntligen semester. Åkter till Ed och tar turer till kusten. Underbart sommarväder. Adam fyller 1 år. Vi får besök av Petters storsyster och hennes familj. Vi badar, solar, badar och solar och festar.

Augusti:

Jag fyller 26. Firar med "kalas" på dagen och fest i skinnsberg på kvällen (gatumusiken) med Susanne. Många goda groggar på balkongen. Börjar jobba efter en härlig semester. Petra fyller 25 och det blir fest i Skinnsberg med alla vänner. Jag och Petter åker till Turkiet där vi firar vår 2 årsdag.

September:

Börjar gå på step up vilket jag genast älskar. Tränar hela hösten. Får veta att jag ska få en ny kollega, känns bara kul. Susannes 30- årsfest i Örebro. Min sista "fylla" innan graviditeten.

Oktober:

4/10 Lyckligaste dagen i mitt liv. Jag och Petter köper ett graviditetstest och det visar sej att jag är gravid. UNDERBART!!! Susanne fyller 30 år. Tuff månad på jobbet, ensam med två vikarier och en massa skit men jag har något underbart att tänka på iallafall.

November:

Inskrivning hos barnmorskan. Vi firar att vi varit förlovade i 1 år. Julpyntade i lägenheten...första julen på dalavägen.Berättade om min graviditet för de vänner som inte visste, släkt och för jobbarkompisarna. Fasters gulleplutt fyller 1 år. Fick en jävla hosta som höll i sej länge. Fick ont i både rygg och bröst för jag hosta så. Annars nästan helst frisk under året.

December:

Bättre på jobbet. Börjar få lite mage och spännande saker sker inuti mej. Jag lever i ett lyckorus. Vi firar julen i Ed.

Nyår kommer firas i skinnsberg med hela familjen, Lasse och alla kommer.

V. 17

Veckorna går fort nu. Knappt jag kan tro att jag redan är i V .17. Nu är det endast 9 dagar kvar till den dagen vi längtar mest till.... dagen då vi ska få se vår lilla "filur", ultraljudet! Jag kan knappt vänta...

Detta händer under denna vecka:

Bebisen är nu ca 18 cm lång och väger 90- 120 g. Huden är genomskinlig och underhudsfettet börjar bildas. Bebisen rör på bröstkorgen och övar andning. Fötterna är ca 2 cm långa..Annars lunkar det på. Livmodern växer rejält och kommer högre och högre upp mot dina revben.

Underbart det är att vara ledig!!! Jag njuter!!!

Jag & Chitara

37461-186

Jag och Chitara.


Dagen innan julafton!


Jul i Ed

37461-185

Hemma igen! Haft det super bra i Ed. En mysig julsemester tillsammans med Petters underbara familj. Känner mej mer och mer hemma hos dom trots att det bara var tredje gången vi sågs så det är kul. Vi firade julafton tillsammans med Petters "mormor", hans "morbror" + hans sambo och hennes två söner. Jätte god julmat med lite annat än vad man själv är van vid och så fick vi jätte bra julklappar. En micro, en mysig filt, whisky + sex glas + underlägg, lite hudartiklar, en potta..... ha ha ha den fick vi av Petters bror Anton..till lilla filuren såklart!!!! godiskål + godis. Petter fick oxå en t-shirt.

Trots allt är det lite skönt att vara hemma igen, så är det ju alltid.

Hoppas ni alla haft en underbar jul ni oxå!

Snart "jullov"

Sitter och väntar på mina päron som ska komma förbi och hälsa på. Måste ju träffas nu innan vi åker bort över jul! De är säkert nyfikna på hur min mage ser ut och vagnen som vi köpt.

Tack för alla fina kommentarer som jag fått efter mina hälsningar till er vänner. Love you all.....

Ska endast jobba en dag till sen tar jag julledigt ett tag. Jag kommer le stort när jag går hem från jobbet i morgon!!! Det var länge sen jag såg så framemot att vara ledig men jag antar att det är graviditeten som gör att jag känner mej lite mer trött och slut än förut.

På fredag innan vi drar till Ed ska vi förbi Marieberg och shoppa lite. Ska köpa lite bekväma byxor som ej spänner på magen, nånting snyggt att ha på sej i jul och så lite julklappar som vi har kvar. Ska bli kul. Jag har inte unnat mej så mycket kläder på sistone eftersom jag ändå inte kommer kunna ha det snart så det ska bli kul att handla lite.

I morgon har vi julmys på jobbet. vi ska dansa in julen genom att svänga loss runt granen och sen äta jullunch. Barnen på jobbet är så förväntansfulla så här nära inpå julen!


Till mina vänner

Lisette: Ha en mysig jul med Micke och njut av att slippa stressen med alla tentor. Du har klarat dej suveränt den tiden som har gått och det kommer fortsätta gå bra. Det är jag säker på!

Susanne: Trots flytten och allt så hoppas jag att du kommer få den bästa julen. Så glad över att allt blivit så som du ville att det skulle bli och lycka till på det nya jobbet. Trist att vi ej hinner ses i jul men vi får ta det någon annan gång.

Lasse+ co : Ha en super bra jul alla. Matildas första jul som "stora" tjejen. Jag önskar jag hade fått se hennes stora glada ögon när hon får öppna alla paket, men vi får ta det sen i nyår när ni kommer. Längtar sååååå efter er alla!!! Jag längtar efter att ge fasters gulleplutt en stor kram!!!

Petra: Hoppas du trivs i ditt nya hem, vill gärna komma över och se hur du har det. Din första jul med kärleken och jag är säker på att ni kommer få det riktigt mysigt.

Annmari: Ha en bra jul med Jocke och Adam och hela familjen! Jag hoppas vi ses efter jul så jag får höra hur ni hade det. Jag är så glad över att vi kommit varandra så nära igen och du är ett stort stöd för mej nu när jag är gravid och har så många funderingar.

Tessan: Du har fått det så fint i ditt nya hem. Så mysigt och den där brasan värmde fint sist. Jag hoppas du får en bra jul.

Minna: Du har mycket att tänka på nu innan jul nu när alla ska fira hemma hos er. Men du kommer få till det bra, det vet jag. Mysigt med Emilias första jul, det kommer bli något alldeles speciellt. Jag har sagt det förr men jag säger det igen, jag är glad att vi börjat umgås igen. Roligt att dela graviditeten med dej din "synska finne"...

Sofia: Jag hoppas på snön och det tror jag att du gör oxå. Hoppas ni får en mysig jul med Nellie som nu blivit så stor. Skulle vara roligt att ses nån gång under julen ifall du är hemma och kan. Lycka till med det nya jobbet, det komer gå så bra!!!

Linda: På fredag tar vi julledigt....skönt eller hur???? Njut av julen och ta det lugnt med körandet.. Du kan ju alltid sätta dej i soffan och läsa en bra bok..."julmirakel" kanske...


Sandra: Tack för julkortet som jag fick idag. Såklart att vi ska ha en bra jul alla tre..  :) Önskar er en bra jul oxå och jag antar att Tuva kommer bli superglad över alla paket. Hoppas vi ses snart igen. Kanske i sporthallen i skinnsberg gloende på innebandy..?!

Emma: Synd att du inte var med sist på "julmysdagen"hemma hos tessan. Ha en bra jul och hoppas ni snart blir klara med det underbart fina huset.

Erika: Önskar dej och Jonas en fin jul. Synd att du var tvungen att jobba sist. Hoppas allt är bra.

V. 16

Igår var jag hem till min kompis Therese på lite julmys. Vi hade julklappsbyte och jag fick två fina ljus som ser ut som julgranskulor av Lisette.

I morgon går jag in i graviditetsvecka 16.

Barnet rör på sej mycket i magen. Gör volter i vattnet. Barnet är ca 16 cm och väger 80-100 g. Barnet börjar bli medveten om ljus och mörker. Vissa kan känna sparkar, omföderskor. Andra känner ingenting förrän v 24.

Magen växer och i och med detta så känns det mer verkligt. Jag undrar vem det är som finns i min mage. Jag har ju blivit spådd av min moster förut och hon har sagt att min förstfödda kommer vara en tjej. Sen har även min kollega på jobbet som kan "känna saker"....(fråga mej inte hur.... ) sagt att det blir en tjej. Det kanske är därför som även jag tror att det blir en tjej. Man blir ju lite påverkad såklart. Petter tror att det blir en kille. Det spelar såklart ingen som helst roll för oss vad det blir, bara barnet är friskt och mår bra!!! Men jag kommer nog bli lite paff om det blir en kille när barnet i  alla mina drömmar är en tjej. Jag skulle iallafall aldrig ta reda på vad det är för kön i förväg för det känns som jag skulle ta bort all spänning som det faktiskt är i att inte veta.

Snart drar vi till Ed

Idag är vi bjudna till Annmari, Jocke och Adam på tacos. Mums va gott det ska bli...

Ska snart ut i det fina vädret, äntligen är det ljust och uppehåll från regn. Det är man inte bortskämd med direkt. Nu ska jag endast jobba fyra dagar till sen är jag långledig. Ska bli riktigt skönt och det ska bli kul att åka till Ed, till Petters familj. Det är ju inte så ofta som vi kan åka dit så det ska bli roligt att se alla igen. Jag antar att det kommer bli mycket prat om "filuren". Petters pappa blir farfar för första gången så det känns nog speciellt för honom!

I går hade vi julspel för barnen. De gick riktigt bra och alla barn tyckte det var en kul teater. Lite spännande med jultomten nu när det snart är jul!!
På måndag kommer min kollega tillbaka efter sjukskrivningen. Det ska bli riktigt kul att få tillbaka henne. Hon har ju vetat sen dag ett att jag och Petter försökte skaffa barn eftersom hon har ett sinne att känna på sej sånt. Första dagen då jag ej åt p-piller så visste hon. Rätt skumt!!! Hon visste oxå när jag var gravid, innan jag testat mej! Tänk att ha såna talanger!!!!!!!

I morgon ska jag och mina kompisar ha lite julmys. Vi ska byta julklappar som börjar på bokstaven J, käka pepparkakor, dricka glögg och ha allmänt mysigt tillsammans. Ska bli roligt att träffa alla.

Firade lite igår...

Lucia igår... Barnen var så duktiga och det kom så mycket folk att vi fick sjunga två gånger, en gång på varje avdelning. Jätte uppskattat för många föräldrar och även andra släktingar.

I går fick Petter veta att han fått fast tjänst, eller tillsvidaretjänst som det heter. Det firade vi med att käka på "två rum och kök". Riktig god mat var det! Såklart super skönt att han får vara kvar nu när vi ska bilda familj och allt.

Drömde föresten i natt att vi fått barn. Man drömmer ganska konstiga drömmar när man är gravid och jag har drömt rätt många såna, men den i natt var inte konstig alls utan allt var normalt och bebisen var jätte söt!!! Hoppas man får en söt bebis i verkligheten..... ha ha

Jag tror alla föräldrar tycker att just deras barn är finast i världen!!!

Matilda tog sina första stapplande steg i tisdags. Duktiga tjej!! Ska bli kul att se henne vid nyår!

I morgon ska vi personal på Dungen spela  vårt årliga julspel för barnen. Teatern heter "i väntan på jultomten" och det ska bli skoj att framföra den i morgon. Är ju ingen teatermänniska men att spela för barn är kul. Dom uppskattar allt man gör och tycker att allt är roligt, förutom dom som alltid börjar grina när man ska spela teater, för såna finns det alltid!!! Dom vänjer sej väl...

Ikväll ska jag på step up igen!!! Vi har ett ganska jobbigt pass just nu med många steg där man tar i men det är skoj!

Ännu en ny spännande vecka i magen

37461-184
Har ju inte direkt platt mage sen förut men det syns nu....

Vecka 15..oj vad tiden går fort!!! Fått lite mer mage nu. Enda gången som det känns enbart skoj att få större mage.....

V.15: Bebisen är ca 13- 14 cm lång, väger ca 50 g. Trots att ytteröronen fortfarande är outvecklade så är det den här veckan som den börjar höra. Bebisen känner igen och föredrar din röst. När du pratar så ökar barnets hjärtverksamhet direkt. Ansiktsdragen växer fram men ögonen är fortf slutna. Nu börjar det synas att du är gravid.

Idag fick jag besök av Annmari och Adam på mitt jobb. Adam tyckte det var skoj att träffa lite barn och Annmari fick chansen att se hur det brukar se ut på förskolor och hur det brukar fungera. Lite "studiedag" inför Adams inskolning  på sin förskola i januari.

I Måndags tittade vi över hur vi personal ska jobba under julen, hur många som behöver jobba varje dag. Jag ska endast jobba 2 dagar under julen och det känns helt underbart. Brukar oftast vara den som jobbar men icke detta år. Känner att jag behöver vara ledig och sen vill jag passa på att vara ledig då min bror och hans familj kommer hit. Längtar sååå efter Matilda, de andra oxå såklart....

bowlingproffs...nja...

Hade skoj igår på jobbfesten. Speciellt kul var det att spela bowling. Det gick väl inte direkt bra men jag vann iallafall i min grupp. Såklart hade det spekulerats på mitt gamla jobb om jag var gravid eftersom jag skulle vara nykter och köra...! Går inte att hålla något hemligt....
Efter bowlingen åkte vi till järnvägskrogen där det var karaoke sen drog vi vidare till Green man. Inte speciellt kul att vara ute på krogen nykter så det var nog sista gången på väldigt läääänge som jag går ut. Träffade iallfall på en kusin till mej som jag inte sett på flera år så det var skoj.

Vår vagn!

37461-183

"Filurens" första åk...

Vagnköp

Idag har vi gjort vår första investering till "filuren". Vi har köpt vagn! Vi hade inte alls tänkt köpa det så här tidigt men vi kunde inte låta bli när vi hittade en sån fin, bra vagn till ett så bra pris. En Emmaljunga Crossway -04 för 1900 kr. Alla tillbehör som åkpåse, skötväska mm. ingick. Den är jätte fin så vi är verkligen helnöjda. Att köpa en helt ny vagn känns så idiotiskt när man får begagnade som knappt är använda för så mycket mindre pengar. Hoppas bara att allt går bra nu och att vi sen inte får tvillingar.....  ha ha det vore nåt...

Det känns stort att titta in i fd datarummet som sen ska bli barnrum och se vagnen stå där!!

Helt paj...

Helt slut efter ett step up pass. Min kondis har definitivt blivit sämre. Jag blir bra mycket mer slut i kroppen nu än tidigare. Det blir ju så men jag hatar att inte kunna ge allt...

I går fick jag besök av Minna och Emilia. Vi fikade och tog sedan en promenad vilket var riktigt skönt trots att det var kallt och ruggigt. Jag har ju tänkt att jag ska gå mycket just för att det är bra att röra på sej så man håller sej lite i trim men det är inte lätt när det är sånt här väder. Man blir inte direkt motiverad att ge sej ut när det regnar hela tiden. Jag har vant mej vid tanken nu att vi kommer få en tråkig grön jul i år, för så tror jag att det blir!

Snart helg. Veckorna går fort nu. På lördag ska vi bowla och käka med jobbet. All personal från 3 förskolor ska ses och spela några matcher. Ska bli riktigt kul. Jag bowlar inte ofta men det är riktigt kul när jag väl gör det. Har lite klädångest. Har inget fint alls att sätta på mej känns det som och något nytt har jag inte lust att köpa heller. Kommer ju snart vara tvungen att köpa nya kläder ändå så "filuren" får plats.



V.14

Hade skrivit ett långt inlägg. Fel knapp och allt försvann.....irriterande!!!!
Bara att börja om från början igen!

Idag gick vi in i graviditetsvecka 14. Det känns så kul att man kommit in en bit i den underbara processen men det är ändå lååååång tid kvar!

V. 14: Fostret är ca 11 cm lång och väger ca 60 g. Fostret får all sin näring från den färdigbildade moderkakan. Ögonen kommer ligga på ansiktets framsida, öronen placeras riktigt, näsan blir mer markant och första håret börjar synas.

Det börjar synas lite på magen nu oxå, om det  nu inte bara är inbillning men både jag och Petter tycker att det syns lite! Det känns otroligt skoj!!!

Tog en fika med underbara Lisette idag!!! Riktigt trevligt..som vanligt!!!

På jobbet har vi börjat förbereda för lucia. Genom att öva på sånger och baka pepparkakor. Trots vädret så har vi det riktigt julmysigt tillsammans. Fungerar kanon bra med min nya kollega så jag trivs jätte bra på jobbet nu!!!¨

Min vän Susanne ska flytta från Örebro till Stockholm nu i jul. Jag är så glad för hennes skull som både fått jobb och lägenhet där!!! Önskar henne lycka till med allt!!!!


Måndag morgon

...Inte så jätte pigg på en ny arbetsvecka men snart är det jul och då ska jag vara ledig lite!!! Ska bli riktigt skönt!!

I går kväll var vi hem till Annmari och Adam. Vi käkade chips, nötter och glodde på en bra film. Filmen handlade om en förståndshandikappad man som blir ensam med sin nyfödda dotter och hans kamp för att få behålla henne hos sej. Sorglig film!

Idag är det 1 månad kvar tills jag och Petter ska på ultraljud i Västerås. Längtar massor till den dagen...tänk att få se och höra vår lilla "filur". 

En underbar dikt till "filuren"

Tänk att du ligger
inuti mig
Tänk att mitt liv
livnär dig
Tillsammans
en kort stund
så nära intill
Njut av min värme
så länge du vill
Min kropp är din borg
Jag lånar dig den
för aldrig kan jag ge dig
sådan trygghet igen
Vaggas av mitt hjärtas slag
när det slår för dig
Kom till ro
Somna i mig


Jag älskar den här dikten! Tårar i mitt öga..vad mer kan jag säga...jag har kanske blivit blödig...Den säger allt!!!!


Julmys på Dalavägen

37461-182

Idag gick vi lite på stan med mamma och Exi. Mamma ska på julbord om ett par veckor och ville ha nånting snyggt att ha på sej. Hon ville ha lite smakråd. Hon hittade en snygg kofta med en snygg röd top till. Vi köpte även lite julklappar... och så käkade vi på Kina.

Petter och jag har bakat lussebullar idag. Hade egentligen tänkt ta kort på dom men de blev så jävla fula att jag ångrade mej. Ja ja man kan ju inte vara bra på allt!!!!

Ikväll ska vi se den spännande finalen av idol. Jag hejar på Markus även om jag tycker Erik är riktigt bra oxå.

Mitt illamående har nästan helt gått över nu och det känns så sköööööönt!!! Jag måste säga att jag älskar att vara gravid, trots att det varit jobbigt att må illa såklart. Jag ler bara jag tänker på att jag faktiskt ska bli mamma. Ibland på jobbet när det är som mest kaos och jag känner mej trött eller irriterad så brukar jag tänka på bebisen och allt som kommer hända och då blir jag superglad....alla bekymmer känns inte längre så jobbiga...