Torsdag 28/9

I dag på jobbet har vi haft skogsdag tillsammans med de stora barnen på förskolan. Hur härligt som helst. Vi har med oss fika och efter mycket lek äter vi oxå lunch som vi tillagat i skogen. Hela dagen går jätte fort så när vi var tillbaka till förskolan klockan ett så var det snart dags för mej att gå hem. Älskar såna dagar.
 
En av mina kollegor ska sluta jobba hos oss i slutet av nästa månad. Istället för henne kommer det komma en annan tjej som jag tidigare haft som förälder. Det är en jätte glad och trevlig tjej så jag tror det kommer bli jätte bra. Skönt oxå att det det var någon som jag kände igen sen tidigare. I morgon har vi planeringsdag och stängt för alla barn. Då ska hon och jag sitta ner och prata om vår verksamhet och planera lite inför hösten och våren.

Har blivit riktig brunett igen. Färgade håret igår och det känns väldigt skönt att vara mörk igen!

Idag har vi tid hos banken, prata pensioner.
Ikväll är det dags att gå på step up igen.


Händer:
Fredag: Shoppa.
Lördag: Stor 30 årsfest i Örebro. Det ska bli riktigt skoj...




Ville vill oxå...




 "Min favoritfilm är Brokeback Mountain"



two guys in action...

37461-138
Jake Gyllenhaal och Heath Ledger...

Såg filmen "Brokeback mountain" igår. Jag och tre kompisar hade filmkväll och vi passade såklart på att kolla på en kärleksfilm där två mycket snygga killar blir kära i varandra, en film som ingen pojkvän tydligen har lust att se!!!!!! En mycket bra film tyckte vi iallafall och vi fnissade högt när det gick hett till mellan killarna i tältet. Äntligen får vi se två killar ge sej hän till varandra. Det var ju verkligen dags! Eftersom man hört ganska mycket om filmen trodde jag att man skulle få se mer än vad man faktiskt fick. Så i efterhand vet jag inte vad det var alla pratade om...mest var det ju bara kärlek och sorgsna blickar!!! Är det så jobbigt att se två killar ha lite kul?!?! Jag tycker att det bara var fint!


Jämställdhet

37461-137
Petter och Adam leker med Pingu...

Idag hälsade min kusin Annmari och hennes lilla Adam på hos oss. Vi fikade lite och gick sedan ut på en promenad. Vi passade även på att gå till kyrkogården och vattna på vår mormors och morfars grav. Adam var glad som vanligt. Han älskade vår fäll som han gärna låg och gosade på. Sååååå söt!!!!

Helgen är snart slut. Känns som vanligt som att helgen var alldeles för kort och att man inte riktigt hann med. I morgon ska jag iallafall på en föreläsning om jämställdhet som jag tycker är ett riktigt intressant område. En målsättning: Att alla barn får göra sina egna val oavsett kön och att man ska bemöta alla barn som individer, inte som en tjej eller som en kille.

Jag tycker verkligen att det är jätte skoj att få arbeta med detta för det behövs!!

Nu ska jag gå och hjälpa Petter som håller på att laga mat.

Lite trött och sliten...

Idag har det varit en ganska så kämpig dag på jobbet. Full barnstyrka och en man kort. Vi har haft häcken full och lite till. Va ganska så trött när jag kom hem men efter en promenad i det underbara fina höstvädret så blev jag genast piggare.

Det är mycket som händer på jobbet just nu. Vissa har sökt andra tjänster, andra är sjukskrivna och där i mellan står jag. Jag som ska vara kvar och som är frisk. Det känns som mycket hänger på mej för att allt runtomkring ska fungera den närmsta tiden och det är med blandade känslor som jag känner så. Jag försöker intala mej själv att ta en dag i taget och inte fundera så mycket på hur det kommer bli. Jag vet ju att det kommer ordna sej och att det samtidigt ska bli skoj med en förändring.

Ska inte göra något speciellt i helgen. Ska laga lite god mat ikväll och softa. Åh va det ska bli skönt....


Hallå där....


37461-136
...tar du kort på mej!!!!!!!!!!!!!!

Matilda blir bara sötare och sötare! Det värker i mitt hjärta när jag ser henne på kort och inte kan krama om henne så som jag skulle vilja göra... Men till nyår så ses vi iallafall..längtar!!!

Hur go är hon inte på de här korten?!?

Häromdagen så ringde en gammal klasskompis som jag gick på högstadiet med. En tjej som jag umgicks rätt mycket med ett tag men som sen flyttade till Stockholm, fick barn och ja..vi tappade kontakten helt enkelt. Iallafall super kul att hon ringde och vi sa att vi skulle ses. Så jag hoppas att vi kommer göra det! Vänner från förr, vänner nu...alla är de lika viktiga. Visst.....vissa "vänner från förr" har man ju glidit ifrån, det märks ganska väl. När man pratar med varandra så känns det liksom inte som att man har så mycket att prata om trots att man förut delat allt....Märkligt!!!!  Men med de flesta känns det bara som att man tar vid där man slutade sist trots att det var evighet sen man träffades. Det är nog riktig vänskap...


37461-135

Skrattar gör hon ofta...hon vill nog oxå visa alla tänder som hon fått...Puss på dej Matilda!!!!

Jag kan iallafall INTE sjunga...

Valet ja....jag är väl inte direkt överlycklig om jag säger så! Lite oroad oxå faktiskt med tiden får väl utvisa hur framtiden kommer bli. Finns ändå inte så mycket att göra åt det nu...

Har precis kollat på Prison break. En utav mina favoritserier just nu.  Så spännande att det nästan är jobbigt att genomlida en hel vecka innan det är dags igen. Wentworth Miller är ju sjukt snygg oxå så det gör ju serien inte sämre precis. 

Har kollat lite på Idol oxå. Bäst är ju de första omgångarna när man får höra alla som verkligen inte kan sjunga. De låter så förjävligt ibland så att man nästan skäms själv och sen när de får höra att de låter helt förkastligt då blir det chockade "det här kommer de få ångra, jag kan faktiskt sjunga". Ska man skratta då eller gråta?! Jag vete fan...man blir ju bara så chockad över att vissa inte hör själva hur de låter och hur kan alla människor i dess närhet stå ut med att höra dem och sen låta de skämma ut sej i tv. "Alla mina vänner tycker jag sjunger jätte bra"...SKAFFA NYA VÄNNER!!!!!!!!

Petter jobbar eftermiddag andra veckan i rad nu. Det är lite trist och lite ovant att vara själv hemma på kvällarna. Vi ses vid tolv-tiden på nätterna men jag är inte riktigt så pigg då så jag brukar knappt orka säga hej.


Helgen..

Va ut i Fredags. Blev så himla sugen på att gå ut så det blev så trots att jag tänkt ta det lugnt ett tag. Vi va till ett par vänner i Norberg som precis köpt hus och sen blev det utgång på Green man. Fagerstas enda vettiga ställe... (inte så himla kul ställe egentligen men det finns ju inget annat...)

När vi skulle gå in på Green man fick en tjej tokspel. Av nån anledning så fick hon inte komma in och istället för att vända på klacken och gå hem som en normal människa skulle ha gjort blev hon helt galen. Skrek och sparkade på vakterna så två stycken var tvugna att dra ner henne på marken och sätta sej på henne. Sjuk tjej...jag tror faktiskt att hon hade överlevt en kväll utan Green man...

Igår var jag seg hela dagen. Mådde inte speciellt dåligt men sååååå jävla trött.

Idag söndag ska jag förutom att åka hem till mina föräldrar, träna body pump, gå och rösta. Det är ju vår plikt och faktiskt skyldighet tycker jag..och vet man inte hur man ska rösta så tycker jag att det är bättre att rösta blankt än inte alls. Jag är inte direkt insatt i politiken men jag har några frågor som jag tycker är speciellt viktiga och det är de frågorna som jag går efter och som gör mitt val.


Ingen kaffeälskare

37461-134

Min sötnos Exi. En mycket snäll och trofast hund som jag älskar sååå mycket!

37461-133

Min mamma som är världens goaste. Hon ställer alltid upp och finns där för en oavsett.

Har precis varit på fiket med min mamma och Exi. Pappa som är sjuk efter en infektion i magen följde inte med...! Jag hoppas han kryar på sej snart!

Jag unnade mej en jätte god bakelse så nu måste jag ta i ännu mer på step up passet i kväll.

Igår var jag oxå på fiket. Med min vän Minna och hennes söta lilla dotter Emilia 4 månader. Det är riktigt mysigt att ta en fika med nära och kära, speciellt när det är fint väder och man kan sitta ute. Annars är vår generation inte mycket för fika och kaffe. Om jag får besök av mina vänner så fikar vi väldigt sällan förutom när man fyller år då. Generationen före oss däremot är några riktiga kaffesugna människor. Alltid ska det drickas kaffe och ätas bullar och kakor och påtår på det.... Alla verkar ha fikabröd hemma, spelar ingen roll när man kommer förbi, för alltid har man minst 5 olika sorter hemma. När någon ska komma hem till mej och hälsa på och de är sugna på fika så får de ringa innan så jag hinner till konsum och handla. Eller så är det jävligt nära till fiket...


Lite kort

37461-132
37461-131

Kort från vår inflyttningsfest (bättre sent än aldrig)


11 September

5 år sen attacken mot world trade center..mot USA. Jag får fortfarande rysningar i kroppen när jag ser det på tv.


Stackars skodan

37461-126

Jag och Petter pratade om påkörning av parkerade bilar igår. Vi pratade om att många blir påkörda på konsumparkeringen. Roligt samtalsämne.. men iallafall, jag sa något om att " tja, händer det så händer det, vem orkar tänka på var man ska parkera och inte parkera"... så vad hände igår kväll..jo en granne backar in i vår parkerade bil. Visseligen inte på konsumparkeringen utan precis utanför där vi bor men iallafall...Lite trist är det ju men det är ju som sagt var något som händer tyvärr. Plåtskador, vad är det egentligen??? Allt går att fixa och det var en schysst granne som genast kom och erkände sitt ganska så klumpiga misstag.

Va till västerås igår och shoppade lite. Köpte jeans och ett par stövletter och en mascara. Har haft en massa olika mascaror men aldrig varit riktigt nöjd. Eftersom jag har ganska långa ögonfransar så är det viktigt med en bra mascara som får upp ögonfransarna. Just nu använder jag Diors märke "Diorshow". Den är verkligen jätte bra.

Haft en riktigt skön söndag fm. Petter är på jobbet och ibland är det lite skönt att vara själv hemma och strosa runt...Har passat på att ringa runt lite till folk jag inte pratat med på ett tag och jag har även bestämt mej för att ta tag i kaosgarderoben..om jag säger så här..kläderna ligger inte direkt i prydliga små högar!

Snart blek igen...

Äntligen fredag....Denna vecka har varit såååååååå lång. Antagligen för att jag haft ont överallt och bara längtat efter helg så jag kan vila upp min stackars mörbultade kropp. Nåja det mesta av träningsvärken har lagt sej så nu kan jag börja leva igen. Jag ska aldrig någonsin köra så slut på mej igen...

Va och solade solarium idag...den fina färgen jag fick när jag var i Turkiet är snart ett minne blott eftersom jag redan börjat flagna och det som förut var så snyggt ser bara ojämnt och fult ut. Pisstrist verkligen!

Nu ska jag njuta av helgen...

Ont..det gör ont...

Denna vecka har gått i lidandes tecken. Haft sjukt ont av träningsvärk efter ett pass Body pump i måndags. Dum som man är så tror man att efter några månaders uppehåll med styrketräning är det bara att ta vid där man slutat...utan krusiduller..på med vikterna bara....!!! Så jag har mej själv att skylla nu när det gör ont vid minsta lilla rörelse..haft lust att sjukskriva mej för att det gjort så ont. Inte nog med att jag haft ont i kroppen, tre jävla munsår på läppen har jag fått dras med oxå (eftersom jag antagligen bränt mej i solen...klantig lypsylanvändare). Stackars mej....! Nåja synd att klaga...

Annars har veckan passerat som vanligt utan några som helst problem. Ingen jobbångest alls efter semstern och nu när nästan alla inskolningar är klara har vi har fått ihop en kanon fin barngrupp.  Känns riktigt bra på jobbet nu!

Ska iväg på ett step up pass nu så kanske jag lindrar träningsvärken något iallafall...

Semester i Turkiet

37461-125
Min snygging!!!

Hemma igen i regn och rusk....

Vi har haft det super bra i Turkiet. Underbart väder, över 30 grader varje dag och i endast två dagar har det varit lite molnigt. Ibland har det nästan varit fööör varmt men jag är en solmänniska så jag har varit helnöjd. Det har varit långa dagar på kleopatrastranden och mysiga kvällar på olika resturanger. Kvällspromenader runt i alanya och så lite shopping såklart. Petter köpte linnen och fotbollströjer, själv köpte jag en väska, navelsmycke, lite minnessaker och såklart så köpte vi massa sprit och så även lite parfym i taxfree.

Bombningarna i Turkiet märkte vi inte så mycket av. Det var mest här i Sverige som det var så stort. Vi hade faktiskt inte en aning om att det hade hänt nåt innan jag fick en massa sms från familj och vänner. Vi blev lite oroliga först men just för att allt var som vanligt i Alanya så kunde man koppla av och njuta ändå. Det komiska var att onsdagen efter bombningarna så small det till nedanför gatan ganska så nära vårat hotell. Vi som låg vid poolen trodde ju direkt att det var alanyas tur att drabbas av bomber men det visade sej att det var bara ett test och att det är nånting som polisen i Turkiet gör ibland. Snacka om dålig tajming när alla turister ändå var så skärrade av det som hänt!

Jag är kanon nöjd med vår resa. Den kunde inte ha blivit bättre men jag är ändå glad över att vara hemma igen. Äta svensk mat och dricka vatten ur kran. Att slippa pruta så fort du ska handla nåt är oxå ganska skönt.


Turkiet

37461-123

Kleopatrastranden


37461-122
Utsikten från vårat hotellrum...vi hade ett bra hotell som låg väldigt centralt och nära stranden.