Mysigt värre...

37461-235

En stor mysig filt från mormor och morfar.

37461-234

Vagnen är inredd och klar. Babo som är ett litet monster hänger i vagnen och kommer skydda Filuren från allt. En gåva från Susanne. Nallen som sitter i vagnen ska vi ta med till BB, Filurens första nalle.

Åh vad jag längtar.....

Filurens kläder

37461-233

Kläderna som vi köpt som H*n ska ha på sej när vi åker från BB.

37461-232

Lite andra kläder + handduk.

klara med nästan alla bebisprylar...

Har handlat ordentligt idag. BB-kläder till filuren + lite andra kläder, mössa, solhatt, strumpor, filt, nalle, kudde...
Köpte bara en sak till mej själv, en topp så redan har man börjat prioritera bebisen. Nu har vi köpt det mesta på "måste köpa till bebis listan " så det känns riktigt skönt. Säkert har man köpt en massa onödiga saker och alltför mycket kläder men det är så svårt att låta bli när man ser alla söta bebiskläder. Jätte skoj med en hel dag på stan men fan va slut jag är nu. Ont i fötterna....

Jag och Annmari var på BB idag och hälsade på en kompis till Annmari som för två dagar sen fick en liten pojke. Han skulle typiskt nog heta Theo, så det är inte bara vi som tycker det namnet är fint. Jaja vi har ju inte patent på det namnet.... Jag kände mej nästan lite nervös när vi skulle dit för det är inte långt kvar tills jag är tillbaka för att själv få barn...Shit....Gah.....

En kul grej till hände när vi var i Västerås. Skulle in på en toalett och där träffar jag plötsligt på Kristin, en gammal kompis som jag inte träffat på flera år. Båda två blev riktigt chockade över att träffa på varandra just där så det var skoj. Ibland är världen bra liten!

I morgon ska jag, mamma, Annmari och Adam hem till Annmaris mamma (min moster.) Gå på Norbergs marknad och käka mat hos min moster.

Shopping........

Har precis käkat frukost och ska snart iväg och hämta Annmari för en heldag i Västerås. SHOPPING!!! Ska bli skoj.. Inga karlar, inga barn...bara hon och jag! Ska handla det sista till Filuren och då är det bra att ha med sej någon som kan ge en lite bra tips i denna djungel av bebisprylar. För en djungel är det verkligen och ibland är det svårt att veta vad som är bara att köpa och vad som är helt onödigt.

Är ledig nu ända till onsdag. Passade på att ta komp på valborgsmässoafton för vi hade ändå så lite barn. Ska jobba 17 dagar till sen tar jag semester och efter det föräldrarledighet. Nedräkningen har börjat och jag längtar...

Ikväll är det NO FUN AT ALL på green man. Kommer säkert bli en grymt bra spelning och hade jag inte haft så stor mage så hade jag nog varit där i kväll. Hoppas ni som ska dit får kul... susanne bl.a. Festa för mej!!!!!

6 veckor kvar till förlossningen....om inte tidigare..eller senare..... (hoppas inte..)

Snart vår tur.....

Ett till par i föräldrargruppen har fått barn nu. De fick en tjej och även denna förlossning gick rätt snabbt. 2 timmar eller nåt...Bara för att det gått så snabbt för de andra så kommer väl min förlossning ta 24 timmar eller nåt. 3 par kvar nu!!!

Idag fikade jag med Linda efter jobbet. Tycker synd om henne som får dras med en kollega som en annan oxå har erfarenheter utav..och inte är det några bra direkt. Ett stort ego med stora behov av att hävda sej hela tiden. Hur kan man jobba med människor när man inte ser någon annan än sej själv???!!! Stå på dej Linda!!!





En liten ängel...

37461-231

UNDERBART väder idag! Man längtar bara ännu mer till sommaren!

Skulle ha fikat med Linda idag men hon hade missat att hon skulle iväg på ett kalas så vi ska ses i morgon istället. Så jag tog med mej Petter på en fika istället. Vi satt ute och njöt av värmen. Vi var in och kollade lite på tapeter oxå. Vi ska sätta upp tapet på garderoberna som vi har i hallen och det fanns ju bara så mycket snyggt att välja mellan. Svart med silvriga blommor lutar det åt. 

Blev bjuden på en arabisk fest på lördag. Vi har en arabisk man som jobbar hos oss några timmar på förmiddagarna nu ett tag framöver. Som språkligt stöd för våra arabiska barn. En mycket trevlig man som jag dessutom haft som förälder. Iallafall så berättade han idag att hans fru ringt och att hon gärna ville att jag skulle komma på en fest, bara kvinnor och arabisk mat. Jag svarade att jag skulle till västerås på lördag, och det är ju sant men även om jag hade varit ledig så hade jag inte tackat ja...  Känns inte som att jag skulle vilja spendera min lördag hemma hos dom på en arabisk fest. Inte för att jag tidigare varit på en sådan men jag kan tänka mej att jag inte skulle passa in. Kände mej taskig som tackade nej och han såg lite besviken ut.  Kall och stel svensk- jag???

V.34

V.34

Din bebis börjar få det trångt och det är nu svårt att göra stora rörelser. Men du kan säkert känna hur bebisen puffar. Alla organ är färdiga, men lungorna behöver mer tid på sej att mogna klart. Den väger omkring 2250 g och är ca 44 cm lång. Bebisens pupiller reagerar och testiklarna har hamnat på plats hos pojkarna.

I morse hade Filuren hicka. Det både kändes och syntes på magen. Det höll på ett bra tag så jag ropade på Petter som kom och kände på magen. Det var så mysigt!

Idag var det dags att jobba igen. En liten del av mej har redan gått på föräldrarledighet. Jag är inte alls lika engagerad i jobbet längre och mina tankar är någon helt annanstans. Mycket som vi planerar handlar om hösten och då jobbar jag ju inte ens. Så sorry kollegor om jag är lite off. Har lovat att hälsa på mycket på jobbet sen och jag hoppas att jag kommer hålla det löftet oxå, vet ju hur lätt det är att säga att man minsann ska hälsa på och dittan och dattan för att sen smyga iväg en annan väg bara för att slippa se jobbet...men det kommer ju inte gå nu när jag har jobbet alldeles utanför fönstret...föresten det finns ju persiener... Gött!

Snart säsongsfinal på Prison break.... jag älskar den serien även om jag blir galen varje avsnitt när det bara strular till sej för de snygga bröderna.

I morgon ska jag träffa Linda. Ska bli skoj!!!!

Förlossningsskadad

Har drömt om förlossningar hela natten. Inte så konstigt kanske eftersom jag och Annmari såg nio inspelade avsnitt av "nio månader" igår. 3,5 timme tog det.... Under filmen tittade vi på varann och sa "vad har vi gett oss in på???". Usch va alla skrek och hade ont....! Men så underbart när den lille väl kommit ut och läggs upp på mammans bröst.... jag kan inte låta bli att längta.....!

Va hem till mina föräldrar igår. Vi grejade med deras dator som vi inte får nån ordning på. Ibland funkar internet, ibland inte. Jävla strul det ska vara..speciellt när Petter och jag sa "det är bara att köpa dator, vi fixar allt åt er...." det var ju jävligt enkelt..... Nu har vi iallafall fått hjälp av en riktig datakunning kille så nu ska det väl fixa sej.

Passade på att gå upp på vinden och kolla om jag hade några leksaker kvar. Gosedjur fanns men de var alldeles slitna och fula och barbiedockorna saknade både ben och hår. Min favoritdocka fanns kvar iallafall....Jocke! När jag var liten låtsades jag att jag födde honom. Jag hade den under en filt som jag hade på magen och sen sa jag till mamma att jag hade ont i magen och att jag var nog med barn. Sen drog jag fram dockan och skrek JOCKE!!! Sen dess var det min favoritdocka av alla och den ska jag självklart ge till "Filuren". Roligt att ha kvar något från det att man själv var liten.

Snart ska jag ut på en promenad.


Fredag

Jaha..då var det fredag igen! Den här veckan har verkligen gått snabbt. Var nyss in på familjeliv och läste förlossningsberättelsen som den första mamman i föräldrargruppen skrivit. 20 minuter var hon och pappan på BB sen kom deras lilla Edvin. Bara turen att de hann in... usch jag blev lite nervös måste jag säga...men jag kommer ju självklart komma in i tid, inte alls ha nå ont och allt kommer gå så bra och snabbt.....

Igår träffade jag Minna och Emilia. Vi tog en lååååång fika på Vallonen och det var så trevligt. När jag sen gick hem regna det som bara den och så började det åska och blixtra. Rejäla smällar och riktigt otrevligt faktiskt. 


Men idag skiner solen....





 


25/5:semester

Ska jobba i 5 veckor till sen tar jag semester. Känner nu att det ska bli riktigt skönt! Mår ju bra och så men lite jobbigt är det allt eftersom man har en stor mage som är i vägen hela tiden. Jobbar man med barn så måste man ju ner på golvet hela tiden och det är just såna rörelser som är lite jobbiga.

Igår blev Petter vald till Vice värd här i bostadsföreningen. En liten extra inkomst så det är ju bra.

Idag var vi till försäkringskassan och fick lite information om föräldrarpenningen. Mycket som ska grejas när man ska ha barn. Mer än vad man tror.


V.33

V.33

Bebisen är nu lika tung som en mjölpåse, 2 kilo och är ca 43 cm lång. Sparkarna som du tidigare kan ha känt övergår till knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sej fritt. (Jag kommer sakna sparkarna...)

Var på vår sista föräldrarträff igår. Ett par var inte med utan de var på BB och fick en liten pojke! 4 par kvar alltså...SPÄNNANDE!!!

Jag mår fortfarande jätte bra. Haft en otroligt lätt graviditet tycker jag själv. Har gått upp 10 kilo nu så man känner sej lite "tjock" men jag har ändå en ganska liten mage när jag jämför med många andra. Ganska skönt eftersom jag kan ha vissa av mina gamla kläder fortfarande.

Nu ska jag snart till jobbet....

Helg...

....häääärligt!!!!
 
Idag var jag hem till mamma och pappa. Grejade med deras dator som skulle internetanslutas. Inte så lätt när man inte vet var telefonhuvudjacket sitter och är kass på datorinställningar men tillslut fixade det sej iallafall. Nu gäller det bara att ha en rejäl datakurs för päronen oxå. Tog hem en massa grejer till Filuren som vi så snällt fått av min bror och Bodil. "Läragå" stol, bärsele, hoppgunga, haklappar och kläder.  Tack snälla ni!!!

Petter är på firmafest ikväll...så en lugn tv/ blogg kväll blev det för min del. I morgon ska jag, Annmari och Adam till Västerås. Adam ska få nya skor. Adam är ju så himla rolig och han har verkligen koll på läget. När någon frågar vad Annmari har i magen så svarar han "bäbis" och sen säger han "Mi" för att berätta att jag oxå har det.

Hoppas vädret blir lika underbart i morgon som det var idag!

Magbild

37461-230

31 fullgångna veckor + 3 dagar.

Lite om min graviditet

Vikt: ökat 8-9 kilo nu.
Bristningar: Nej knappt några. Några enstaka på sidan.
Foglossning: Nej.
Kramp: Ja, ibland.
Ont av bebisens sparkar: Nej, känner ibland kraftiga sparkar mot revbenen men det gör inte så ont. Mest oskönt!
Sömnen: Svin trött på kvällarna. Somnar på en gång. Sover oroligt på morgonkvisten och kan inte sova länge på morgonen. Blir illamående oxå då jag sover för länge.
Motion: Försöker ta ett par promenader i veckan och sen på helgen. Drygt att gå uppför backar och i högt tempo. Gör benövningar hemma.  
Cravings: Inget speciellt. Choklad bara men det är jag ju alltid sugen på....  :)
Ökad kroppstemperatur: Ja, men jag njuter av att äntligen slippa frysa.
Humöret: Inte förändrats sååå mycket. Men mer känslig. Gråter till sorliga tv-serier/filmer.






V.32

V. 32 (2 månader kvar......inte alls långt kvar nu...)

Redan nu lägger sej många bebisar med huvudet neråt, men inte alla. Vikten är kring 1,8 kilo och längden är ca 42 cm. Ännu saknar barnet ett ordentligt fettlager.

Haft det bra i Skinnsberg. Både Exi och Kurre var otroligt kelsjuka efter några dagar utan mamma och pappa. Båda två låg i mitt knä när jag skulle tittade på tv. Exi vill ju alltid vara en nära och mysa men Kurre är lite mer självständig och brukar inte bry sej så mycket. Passade på att basta lite och det var så skönt. Sjöng lite för Filuren när jag låg och svettades. Man ska ju sjunga mycket för magen eftersom det kan hända att barnet känner igen sångerna sen när den är född.

Haft det så bra under påskledigheten. Skönt att vara ledig lite längre för det är inte ofta man är det. Snart däremot är jag ledig väldigt lääänge men jag kommer nog ha fullt upp kan jag tänka mej.

Idag var jag iallafall tillbaka på jobbet. Lite trista nyheter möttes man av. Bl.a ska alla förskolor i Fagersta har likadana hemsidor så vår ska göras om. Det jobb som vi lagt ner på vår egna hemsida som vi är så otroligt stolta över känns nu helt meningslöst. Vi är alla lite deppade över det på jobbet just nu för det har verkligen varit skoj att ha en annorlunda hemsida än alla andra plus att vi själva har uppdaterat den. Nu kommer antagligen någon annan göra det.

Idag ska vi till socialkontoret och Petter ska få skriva på faderskapsintyget. Sen senare ska vi träffa föräldrargruppen. Näst sista träffen innan bebisarna kommer.

Var tog solen vägen?

Något deprimerad man blev i morse när man vaknade och såg att det hade snöat. Som tur är så är det mesta redan borta nu men det fina vädret som jag hade hoppats på idag kan jag ju glömma. Ska till Skinnsberg lite senare idag och ta hand om Exi till i morgon eftermiddag och hade tänkt att vi skulle ta långa promenader i den underbara solen. Men så blir det inte nu....Ser iallafall fram emot att bo i Skinnsberg en natt. Vara alldeles själv, basta, ligga och läsa och gosa med Exi. Himla skönt och avkopplande. Kommer nog Filuren tycka oxå....

Skulle ha träffat Annmari och Adam idag men hon ringde för en stund sen och sa att Adam hade feber. Det var synd! Mamma och pappa har blivit smittade av Matilda så de har magsjuka nu nere i Malmö. Inte så trevligt direkt. Hoppas de kryar på sej snart!!!

Igår var jag och Petter till Västerås. Handlade lite smått och gott till Filuren. I morgon är det 2 månader kvar till det datum då det är tänkt att Filuren ska komma till oss. Pratade med Annmari idag som är i v. 22 nu, hur snabbt tiden har gått. Det känns som nyss man blev gravid och jag minns även när hon berättade att hon oxå hade plussat. Jag längtar massor efter Filuren samtidigt som jag ibland blir lite skraj för det känns så nära inpå. Jag har så svårt att föreställa mej hur det kommer bli att ha en liten knodd här hemma som kräver all vår tid. Hur det kommer kännas att få ytterligare en person att älska mest i hela världen... !

Snart är påsken över och det är dags att börja jobba igen. Jag är ledig i morgon oxå så det blir en kort vecka iallafall. Jag ska börja med mina utvecklingssamtal om en vecka och förbereda för att snart gå på semester och sen föräldrarledighet.

Kul film

Jag, Petter och Olof hyrde Borat igår. Vilken sjuk film...men såååå rolig!!! Underbart att få skratta så tårarna rinner....
Killarna sitter och kollar lite nu oxå, de kan inte få nog!!!

Seg dag igår. Killarna var bakfulla. Jag, trött efter ett sent krogbesök (jag är inte van) . Vi var ute och gick lite sen kollade vi på film, käkade och sov. En traditionell påskafton för oss alltså. Jag och Petter måste verkligen skärpa till oss när vi får Filuren. Då ska det firas alla helger på det mest traditionella sätt.

Idag ska vi nog ta och åka till Ikea en sväng! Alltid kul att åka dit och glo lite. Man hittar alltid nåt som man bara MÅSTE ha.


Trist krogkväll!

SÅÅÅÅÅÅÅ Jävla trött idag. Känns nästan som jag tog en riktig fylla igår jag oxå...Trots att jag gick och la mej efter klockan två i natt och är trött som bara den så vakna jag tidigt i morse och kunde inte sova. Hade trevligt igår på festen. Roligt att träffa vännerna och prata skit. Tog en snabbis på krogen men det var som jag hade på känn, jävligt trist. Träffade lite roligt folk men efter ca en timme så gav jag upp och åkte hem. Det var iallafall knappt nån kö och inte så jätte mycket folk där inne så det blev inte obehagligt för magen så det var ju skönt. Nu har jag gjort mitt besök på krogen så nu klarar jag mej lååååång tid framöver. Filuren tyckte nog att krogen bara var en massa oljud! och jag håller med.

Nu ska jag ta tag i disken...många glas!


Påskfest

Solen skiner, det är påsk och man ska ha en fest med sina vänner......fan va sugen jag blir på att festa!!!!!!! Inte någon gång under min graviditet har jag känt det minsta sug på fest. Men idag när jag satte på en bra partyskiva så ville jag bara dansa och festa natten låååång....HAHAHAHA!!!! Men man kan väl dansa nykter och med filuren i magen så kommer vi bli ett bra danspar. H*N älskar musik....
Kanke jag gör ett besök på krogen ikväll, vi får väl se. Har inte bestämt mej än! Mest orolig för den hemska kön som brukar härja utanför Green man såna här helger. Vem vill stå där och trycka med stor gravidmage...jag kommer slå ner den som bara så petar på mej....jag vet vilket humör jag får bland fulla, odrägliga människor, speciellt småtjejerna som tror att det vore jordens undergång att ej få komma in. Vi får väl se vad som händer....
Jag hoppas vi får en kul fest i kväll iallafall. Många ska vara nyktra, är det sympatier för mej???? men det ska nog bli lite röj iallafall.

GLAD PÅSK

Äntligen lååååångledig! 5 dagar...inte illa! Jag ska verkligen njuta. Av att käka gott, mysa med Petter & Filuren, träffa vänner, läsa, promenader i det förhoppningsvis fina vädret. I morgon ska vi ha hem lite vänner på en liten fest "sista natten med gänget..." ha ha ha!!! Så dramatiskt är det väl inte men iallafall den sista festen vi kommer ha hemma hos oss innan Filuren kommer. Ska bli roligt att träffas... Petters kompis och Filurens blivande gudfar Olof som vi inte träffat sen oktober kommer oxå så det blir kul.

Idag var Petter och jag hos barnmorskan. Hon kände på magen och tydligen så ligger Filuren med huvudet neråt nu. Och hon trodde att den skulle ligga kvar så tills det är dags. Vi fick höra hjärtslaget och det låg på ca 148. Allt såg bra ut så det var ju bra. Hon tror att det kommer bli en flicka men vår andra barnmorska som vi haft förut tror att det är en pojke. Alla har sina teorier...

Ha en bra påskhelg alla!!!

V. 31

V. 31: Ett par cm långt kan håret på bebisen ha blivit nu. Bebisen själv är ca 40 cm lång och väger ca 1,6 kilo. Ansträgningen av att vara gravid kan göra dej andfådd. Många har ryggproblem vid den här tiden. Många bebisar kan fortfarande sparka vilt omkring sej och det kan göra ibland riktigt ont. En del bebisar upplever nu att det blivit trångt och lugnar ner sej. Lungorna fungerar nu och bebisen ligger och tränar lungorna genom att "andas" in fostervatten. Barnet reagerar olika på olika musikstycken och instrument och det är viktigt att du sjunger och pratar mycket med barnet eftersom barnet rimligtvis känner igen sin mammas röst och pappas.

10 Veckor kvar nu till det är dags för lilla knytet att komma till oss. Ungefär iallafall...Går inte att beskriva hur mycket Petter och jag längtar. Vill bara att filuren ska komma nu... känner oss redo nu!

Lite senare idag ska jag och Camilla ta en promenad. Hon ska ha barn ca 5 veckor efter mej så en massa barnprat blir det nog. Jag har nog tyckt många gånger att folk som skaffar barn BARA pratar barn och att de är lite tråkiga att lyssna på..men jag förstår dom nu!!! Jag är nog lika tråkig jag... så stoppa mej!!!! ;-)





Våfflor

37461-229

Mumsat våfflor i helgen!!! Riktigt gott...

Idag har vi varit i Skinnsberg. Bytt till sommardäck, tvättat bilen och så bjöd mamma och pappa på mat. Jag var ut en sväng med Exi och njöt av det underbara vädret. Jag och Petter tog en promenad här hemma i morse när vi hade ätit frukost. Det är ju bara så underbart när det är sånt här väder. Hoppas hoppas att det håller i sej!

Pratade med min bror igår. Matilda har börjat hos en dagmamma och det går jätte bra. Hon är en riktig liten sprallig tjej som showar mycket där hemma. Ska bli roligt att träffa henne i juni. Då får hon träffa sin kusin oxå....   :)

Snart påsk...skönt att vara ledig lite!