********SNART SLUT PÅ 2007*********



GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR LINE, PETTER & MARI

Hände 2007

Januari: Firade nyår tillsammans med Petter, mamma, pappa, Lasse, Bodil, Matilda, Robin och Mikaela. Skålade alkoholfritt eftersom lilla Line (Filuren) växte i min mage!!! Vi var på ultraljud och fick för första gången se att Line verkligen låg i magen. En helt underbar dag!!! Petter fyllde 26 år. Jag tränade step up och försökte hålla mej igång så jag ej skulle gå upp för mycket i vikt. På jobbet hade vi avslutning i vårt arbete med jämställdhet. Jag var halvtid in i graviditeten och köpte de första mammakläderna. Kände Lines första rörelser!!!!

Februari: Va på inflyttningsfest hos Tessan. Petter och jag firade Alla hjärtans dag med lite god mat.

Mars: Kollade på finalen i melodifestivalen hemma hos Linda och Molle. Mycket förberedelser inför föräldrarskapet. Köpte grejer till Line, hade vår första föräldrargruppsträff, var till Västerås på bildpsel om förlossning och skickade in papper till försäkringskassan.

April: Tio veckor kvar till BF- datumet. Vi började räkna neråt....Vi hade fest och jag följde nykter ut på krogen vilket inte var såååå kul...sista gången! Va till socialkontoret och skrev på intyg att Petter är pappa till lilla Line. Träff med de andra föräldrarna. Möte på föräkringskassan. Petter blev vicevärd i föreningen. Annmari och jag hade "Nio månader maraton"...såg massor med avsnitt och fick ångest inför förlossningen!!!! Slutade på step up men var ute och gick mycket istället.. På jobbet började jag med utvecklingssamtal.

Maj: Va hem till Linda och Molle och grillade ett par gånger. En avskedsträff med jobbet på greenman, käkade tacos. Jobbade min sista dag, tog semester 2 veckor innan BF-datumet. Försökte träffa mina kompisar och göra lite saker som jag sen inte skulle hinna med. Kanon fint väder i några veckor....jag och Petter solade ofta och hade picnic.

Juni: Pirrigt pirrigt...nervöst!!! Umgicks mycket med vänner och familj och höll mej igång så jag ej skulle sitta hemma och vänta....

Den 15 juni kom hon...älskade, underbara Line!!!! Efter 2 dygn av värkar så kom hon äntligen!!! En tid av lyckorus..... och mycket besök!!! Firade midsommar hemma hos mamma och pappa tillsammans med Lasse och familj. Line var då 1 vecka gammal.

Juli: Petter har semester och vi åker iväg på "uppvisarturne"  med Line, då 3 veckor. Vi hälsar på Petters syster Elin och hennes familj, Petters mamma och syster Emma. I Trollhättan hälsar vi på Lines gudfar Olof, och efter det åker vi till Petters faster och hennes familj där vi oxå träffar Petters alla andra släktingar. Sista anhalten är hem till Farfar, Irene, Faster Sofie och farbror Anton. Line är super duktig under hela resan....Vi är sååå stolta!!!  
Vi njuter av sommaren och vi umgås mycket med familj och vänner. Firar Adam som blir hela 2 år. Gudfar Olof kommer och hälsar på.

Augusti: Petter börjar jobba efter semestern och vardagen börjar för mej och Line. Annmari och Jocke får en pojke, Erik, dagen efter min 27 års dag. Vi var självklart till BB och hälsade på den nya släktingen. Började gå på babycafe. Petter och jag firar 3 årsdag. Line har lite ont i magen men det hjälper med minifom.

September: Går på babycafe och umgås mycket med Annmari och Erik på dagarna. Har dop för Line. En jätte fin dag och alla våra nära och kära kom.

Oktober: Det händer mycket med Line. Vi tar långa promenader och varje onsdag träffar vi andra mammor och barn på babycafe. Middag hos Emma och vi får höra en underbar nyhet....hon och Jesper ska ha barn!!! Tjejfest hos Petra. Vi har efterträff med föräldrargruppen. Linda och Molle får en dotter..söta Maja!!!

November: Jag festar för första gången och har bara såååååååå kul!!! Börjar på step up igen efter lååååångt uppehåll. Träffar Maja och hon är såå liten mot Line som nu börjar med smakportioner. Började träna boxning! Jag och Petter har varit förlovade i 2 år. Fasters lilla sötnos Matilda fyller 2 år!

December: Petter börjar jobba på seco. Julshopping och julpynt. Line är 6 månader och är en sån söt tomtenissa. Firar Lines första jul hemma i skinnsberg och Line får många julklappar!

Ner och upp....

Regnigt och trist idag. Man kan inte tro att det är jul när man tittar ut. Stor besvikelse att det ej är någon snö och framför allt att julafton var grön..

Annan besvikelse är att det inte blev någon utgång igår, juldan!!! Festardagen nummer ett av alla dagar. Hade köpt nya kläder och inhandlat dryck dagen till ära men så var det bara jag som var festsugen!!! Jag är ju inte ute så ofta längre så jag hade verkligen sett fram emot denna kväll!!!!

Snart kommer min bror Lasse, Bodil, Robin, Matilda och Mikaela hit.........Stor glädje!!!!

*Julen 2007*

37461-392
Line fick många julklappar...Här kramas Line med sin nya kompis PO!!!
37461-391
Line var såklart julfin. Här i den fina klänningen som hon fått av sin morfar!!!


Gott med julmat

37461-390
37461-389
Line med sin kompis Exi!!!

Julafton närmar sej...


Jag och Line är hemma hos mamma och pappa. Åkte hit igår eftersom Petter ändå jobbar 12 timmars pass hela helgen. Mysigare med lite sällskap så här innan jul. Petter kommer i morgon när han har vaknat.... vi saknar dej pappa Petter!!!

Idag träffade jag Susanne på en promenad....blev en ganska lång sådan!!!!!!!!!

Line är lite förskyld. Ingen feber tack och lov...så hon kommer nog orka med att öppna alla paket i morgon! Vilken tur!!!

God jul på er alla!!!! Många julkramar till er från oss...

En hälsning

37461-388

Tröttis....

37461-387

Festligt på jobbet idag. Dans runt granen, jullunch och julsaga!!!

Line sov liiiite bättre i natt. Jag hoppas på att det blir ännu bättre i natt....



5 dagar kvar...

37461-386

En söt, påklädd tjej!!

Är rätt trött nu efter nattens sömnstrul. Line var oxå trött och somnade redan klockan halv sex... i vår säng. Kanske går bättre..... Jag tänker på alla föräldrar som nästan aldrig får sova på nätterna för barnen är vakna och på dom som har kolikbarn. Känns nästan fjantigt att klaga efter två nätter när Line sovit bra ända sen hon kom. Men man vänjer ju sej vid det man har...

Petter jobbar eftermiddag idag så jag är hemma själv i kväll. Lisette var förbi idag..vi åt blåbärspaj och snackade. Tidigare idag var jag och Line på babycafe, sista gången detta år. Gick ändå för Line vaknade och man blir bara tröttare av att sitta hemma.

I morgon ska jag till jobbet och äta jullunch med barnen och mina kollegor. Mumsigt.....roligt att träffa barnen då och då så de inte glömmer mej!!!!

Nu är det inte många dagar kvar till julafton....och inte till juldagen heller då det är dags för lite partaj igen........

Slut på lyxlivet???

Jaha då har man fått känna på hur det är att ha ett barn som EJ  sover nå bra på nätterna..... 2 nätter i rad har Line sovit oroligt, typ vaknat en gång i timmen...ibland somnar hon om snabbt, ibland tar det längre tid. I natt har jag kanske sovit fyra timmar zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!! Halv sex gav jag upp och vi gick upp istället....

Det här fick jag för att jag skrytit om hur BRA Line sover....ha ha ha
Men jag vet ju att alla barn sover bra ibland och sämre ibland....bara att vänja sej....

Skulle gå på babycafe idag men får se hur det blir med det nu eftersom Line kanske somnar snart igen....då vill jag inte stressa iväg på nåt. Ska iallafall ut och käka med Annmari idag och träffa Lisette senare.

Va på boxningen igår.....jätte kul som vanligt....så himla glad över att jag hittat någonting som kan vara båda jobbigt och skoj!!

Tredje ljuset

37461-385
37461-384

Nu har vi tänt det tredje ljuset....endast en vecka kvar till julafton!!!! Jag är så sugen på julmat så jag hoppas denna vecka går snabbt så jag snart får proppa i mej julskinka, köttbullar, gravad fisk och allt annat gott som hör julen till. Ska bli så mysigt att fira Lines första jul!!!

Har varit "tung" i huvudet ett par dagar nu....tänkte att jag kanske var på väg att bli sjuk men inget mer händer. Så igår kväll blev det step up ändå...sista gången innan jul och kanske sista på länge om vi har otur...de har inte bestämt hur vårterminen ska se ut med alla träningspass och tyvärr kanske step upen stryks. Hoppas inte!!!



Firar halvårsdag

37461-383

Idag är vår lilla groda 6 månader!!!För ett halvår sen låg jag alltså på förlossningen och kämpade!!!!!! Tiden har verkligen gått jätte fort och under detta halvår har allt fungerat så himla bra. Vi har verkligen haft tur som fått en sån duktig tjej som Line.....

6 nätter i rad har Line sovit hela natten utan att ha ätit nåt.....redan slutat??????????????

Line ligger och sover nu men sen när hon vaknar ska vi åka hem till mormor och morfar...

Lucia

37461-382
Tre små söta tomtar!!!

Lite trött idag. Vi var hem till Annmari och co igår. Åt god mat, bastade, drack glögg och kollade på film. Blev sent så jag somnade inte förrän vid 02:00 tiden. Som tur var sov Line ända till klockan 07:30 idag...Hon kände nog på sej att mamma behövde sova lite....

En liten tomtenissa!!!

37461-381

Idag hade vi lite luciafirande på babycafet. Aldrig har jag sett så många söta tomtar..

I morgon när det är riktiga luciadagen ska vi till jobbet och kolla på luciatåg. Så självklart är Line en söt tomtenissa i morgon oxå. Senare på kvällen ska vi hem till Annmari och co. Vi ska laga lite mat, äta pepparkakor, dricka glögg och byta julklappar.
37461-380

Fler tomtar

37461-379
37461-378
Erik och Line

Shopping igår...

Igår var jag och Annmari i västerås och shoppade. Heeeela dagen. Vi åkte klockan nio på morgonen och kom hem vid sjutiden på kvällen. Vi hade Line och Erik med oss och de var super duktiga och tålmodiga med sina mammor som skulle in i varje affär. Nu är jag iallafall nästan helt klar med alla julklappar. I år har vi bestämt att bara köpa julklappar till barnen.. det är ju ändå roligast att köpa till dom.

I natt sov Line hela natten utan mat. Vaknade endast 2 gånger och va nappsugen...somnade ca 19.30 och sov till kl. 06:00. Såååååå skönt!!! Petter jobbade sin första natt och det hade gått jätte bra!! Han sover så sött nu...

Stackars lilla Exi har gjort illa sej i tassen. Vrickat den eller nåt...hon hoppar på tre ben just nu men förhoppningsvis läker det snabbt.

Nu ska jag och Line strax ta en promenad...

Sötast!!!!!!!!!!!!

37461-377
37461-376
Line med sina kompisar Edvin och Celicia!

övar och övar

37461-375
Jag kan sitta helt själv nu!!!!!

Så skönt nu när Line kan sitta själv. Hon är jätte stadig så det blir perfekt att sitta på golvet och öppna alla julklappar sen.

Jag och Line har varit hos Lines mormor och morfar. När vi kom hem somnade hon nästan direkt så nu har jag en hel kväll för mej själv eftersom Petter är på julfest. Ska faktiskt bli lite skönt..inte ofta jag är själv nu förtiden. Jag har hyrt en film "mun mot mun"....och köpt lite choklad.

Tidigare idag träffade vi Linda, Maja och Tessan på vallonen. Maja sov hela tiden så jag kunde inte se så mycket på henne men hon har växt och är så söt, så söt!!!

I morgon ska jag och Line hem till hennes kompis Celicia i föräldrargruppen och hennes mamma och pappa. Vi ska träffas hos dom allihopa så det ska bli skoj!

Fy för migrän.......

Fick migrän i morse. Gick upp för att byta blöja på Line vid sex tiden och kände mej alldeles yr. Efter en liten stund kom huvudvärken och sen var man helt däckad....... Har inte haft migrän sen innan jag blev gravid men nu var den alltså tillbaka igen. Spydde 2 gånger oxå............usch..........!! Efter migräntabletter så blev jag iallafall bra igen.

Mamma och morbror Jan-erik var hit på lite fika idag. Åt första lussebullen...

I morgon ska vi träffa Tessan, Linda och Maja på Vallonen.  Ska bli kul att se lilla Maja igen!!! Efter det ska vi hem till mamma och pappa. Petter ska på julfest!


Piggelin igen.........

Igår hade Line feber efter sprutan....39 grader hade hon igår morse...hon var jätte varm, trött och kinkig. Men idag är hon pigg igen.

Träffade Lisette och Petra igår uppe hos Lisette. Så fint nu när de fått i ordning lite. Kul att vi nästan är grannar. Så mycket lättare för spontana besök.

Petter har börjat nu på Seco. Jobbade sin första riktiga dag igår och han tyckte det kändes bra. Han jobbar endast i dag sen är han ledig till måndag kväll. Jobbar 2 nätter och sen är han ledig till veckan därpå igen. Sen blir det mer jobb efter det....mycket ledig tid med Line blir det iallafall!

Skulle behöva gå ut på en promenad men har ingen som helst lust till det när det är så grått och trist ute....men måste väl...nä..jag hoppas Line blir trött snart så vi kan gå och vila lite istället!!!!!!!!!!!!!

Vaccinationsspruta...

.......fick Line idag.  Hon satt och lekte med en rolig leksak och märkte inte ens att hon fick en spruta i låret. Läkaren blev riktigt imponerad...Duktiga tjej!!!
Line väger nu 9 kilo.....bra med knubbiga lår så man inte känner sprutor. Så jag oxå tänker....................!!! HA HA HA

Snart ska jag iväg på boxning. Ska bli skoj!!!

Super kul

37461-374
....att flyga............

Helgen började med att jag var hemma hos Annmari, Adam och Erik i fredags. Petter och Jocke var på hockey så då lagade vi lite mat och glodde på Idol........
I lördags kom mamma förbi. Vi gick på stan och mamma handlade lite julklappar. Line fick en pulka i förskott men snön försvann så hon har inte hunnit åkt...så nu hoppas vi på snö!!!
Igår hade vi en lugn och skön dag hemma...sov mycket och så tog vi en tur ner på stan på julskyltningen men det gick snabbt att ta sej i genom den.

Idag började Petter på seco..hoppas det går bra för han!!!

Line kollar på Teletubbies....hennes favoriter...precis som kusin Matilda.

37461-373