V.22

V.22

"Filuren" är nu ca 28 cm lång och väger ca 400 g. Han/ hon lägger på mer än 70 g i veckan. Den har känsel och skulle du kittla den så skulle den reagera på det. Lungorna utvecklas men än skulle det inte fungera utanför magen. Ögonlocken täcker hela ögonen. Den har dygnsrytm, ett eget mönster av sömn och vakenhet.
Bebisen är antagligen som livligast när du försöker vila dej..."

Storshopping

37461-202
Klart att Filuren ska ha lite nya kläder nu när mamma äntligen fått lön.....(snart är det slut....)

Köpte en massa braiga saker i Borlänge idag. Mammabyxor i jeans, två mammatröjor, underkläder + strumpor, mascara och kläder till filuren. Känns lite kocko att använda mammajeans. Känns ovant och tyget man ska dra över magen känns bara stort just nu när jag inte har så stor mage. Men ändå skönt, känns knappt att man har byxor på sej...och jag kommer ju att växa i dom som sagt!!!!!!
Tycker inte att utbudet var så himla bra men det är väl lite olika vad affärerna satsar på. Vi köpte även en ny digitalkamera så nu kan vi plåta lilla söta filuren när hon/han kommer.

I torsdags träffade jag Åsa och Minna. Vi hade riktigt skoj. Pratade gamla minnen och sånt som händer  i våra liv just nu. Jag hade inte träffat Åsa på länge så det var skoj att se hur det var med henne och se kort från hennes olika resor. Hoppas hon stannar i Skinnsberg ett tag så vi hinner ses lite mer. Alltid kul träffa barndomsvänner och prata skit om gamla klasskompisar från mellanstadiet/ högstadiet.

I dag åkte Lisette och Micke till Paris. Hoppas ni får en underbar resa!!!

Längtar efter Filuren...

Slutade tidigt idag...såååååå skönt och jag ska inte göra ett piss innan halv fyra då jag ska åka till Skinnsberg och träffa Åsa och Minna. Åsa, min resvana barndomskompis har slagit sej till ro i Skinnsberg (hur länge hon blir kvar där vet jag inte) och bor numera i samma lägenhetshus som både jag och Minna bott i tidigare. Ska bli roligt att träffa dom idag!

Har fått jätte mycket barnkläder av min underbara kollega. Jätte fina plagg i olika neutrala färger, precis så som jag vill ha det. Det lär behövas mycket kläder så det är ju alltid bra att få lite av andra som ändå inte kommer använda det. Jag vet att det även kommer komma ett lass från Matilda i Malmö, speciellt om vi får en tjej!!! Jag är såååå tacksam. Ska köpa lite i helgen oxå tänkte jag....får ju lön i morgon!!!!!!!! YIPPIE...svältmånaden lider som sitt slut!

Har känt rörelser i magen tre dagar i rad nu. Det är när jag sätter mej i soffan på kvällen och tar det lugnt som jag känner filuren sparka omkring där inne i magen. Det är inga hårda sparkar utan små, lätta "buffningar". Så underbart att det inte går att beskriva. Jag önskar att alla fick vara med om detta underbara..tycker nästan synd om Petter som inte alls kan KÄNNA graviditeten på samma härliga sätt som jag. Men han tycker nog att det är skönt att slippa bli tjock och springa på toa 2-3 gånger per natt och alla andra krämpor som man antagligen kommer få dras med lite senare. Men hur jobbigt detta än kommer att bli så är jag världens lyckligaste blivande mamma!!!!



v. 21

Visst är det väl skoj att jag håller er uppdaterade????

V.21 Antikroppar från dej till bebisen överförs. Barnet har allt den behöver men skulle inte kunna klara sej utanför magen, lungorna och andningen skulle inte fungera. Barnet är 27 cm och väger 300 g. Den övar på matsmältningen och dricker fostervatten. Den kan få hicka. Bebisen har fortfarande gott om plats och sparkar högt och lågt.  Ibland kanske du inte känner att den sparkar och då sparkar den säkert in mot ryggen på dej.  

Har inte känt några mer rörelser men vi väntar med spänning på att det ska hända igen. Det är en sån underbar känsla att man bara vill känna det hela tiden. 

Dags att byta ut mina vanliga byxor mot "mammabyxor". Förra veckan hade jag mina vanliga jeans utan problem men efter att jag tvättat dom i helgen så kändes de riktigt trånga idag när jag skulle sätta på mej dom.  Hela dagen har byxorna suttit spända och oskönt över magen. Jag har nog haft tur som kunnat ha vanliga byxor så länge men nu är det alltså dags att göra ett besök på "mamma avdelningen". Ska bli intressant att se vad som finns där...

Idag var jag och fikade med Therese och Lisette. Svin kul att träffas och prata om allt möjligt!!!


äntligen snö...

Shit va snö det har kommit!!!

Igår var vi hem till Annmari, Jocke och Adam. När vi kom såg vi Adam genom fönstret och han blev så glad när han såg oss komma och sa "Petter". Lyste som en sol... Så gullig att det inte är klokt.
Vi lekte med Adam, käkade potatisgratäng och kyckling, och glodde på en film. När vi sedan skulle åka hem var bilen ganska så översnöad...

Ska snart hem till Lisette och fira henne på 26 årsdagen!!! GRATTIS UNDERBARA UNDERBARA VÄN!!!  


Filuen kommer åka tryggt

37461-201

Vi köpte bilbarnstol idag. Av en som känner en som jag känner...hade tänkt köpa en helt ny men nu när man vet var den kommer ifrån så kändes det ändå okej. Den ser nästan inte använd ut... Så roligt att köpa saker till "filuren"!

Åh va skönt med helg! Ganska slut idag och faktiskt riktigt trött på allt skrik och spring på jobbet. Är i behov av ledighet. I morgon ska vi till Annmari och co. Vi ska käka god mat och sen ska vi leka massor med Adam.

Veckan

Hänt i veckan

Måndag: Hade "bakjour" på jobbet så jag kom hem rätt sent. Käkade middag med Petter och slappade i soffan. Glodde på min favorit serie "City akuten".

Tisdag: Fikade med Minna och supersöta Emilia efter jobbet. Två timmar med mycket snack gick snabbt och vi var de sista som gick, 1 minut innan stängning.

Onsdag: Träffade Lisette på fiket efter jobbet...Jätte skoj att träffas och prata om allt som händer i våra liv. Mycket snack om min graviditet blev det naturligtvis. Jag vill ju bara dela med mej av allt underbara som händer!

och något nytt, helt underbart hände på kvällen...Jag kände de första rörelserna. Tre gånger kände jag en "bubblande" känsla, som en "fisk som hoppade". Det var nog säkert det jag kände förra veckan oxå!!! Jag blev så glad när jag kände "filuren". Jag bara längtar tills jag får känna honom/henne igen!!!! LYCKORUS!

Torsdag: Jour på jobbet, slutade sent och var riktigt trött idag när jag kom hem. Ringde Minna som fyller 27 år idag!!! GRATTIS VÄNNEN!!! Gick på step up och blev mycket piggare. Ska nu glo på tv innan jag ska stupa i säng.

I morgon ska vi inte göra något speciellt...ha myskväll..fast det är rätt speciellt ändå faktiskt....

På lördag ska vi hälsa på Annmari, Jocke och Adam. Adam har börjat på förskola och Annmari har börjat jobba, måste ju höra hur det går. Vi längtar efter Adam!

På söndag ska jag och Petter till Lisette och fira hennes 26 årsdag!

HALVTID

I går var jag och Petter på bio med Lisette, Micke, Emma och Jesper. Vi såg "Göta kanal 2" och jag tycker den var riktigt bra! En bra avslutning på en bra helg men som vanligt var för kort...

I morgon går vi in i graviditetsvecka 20. Endast 20 veckor kvar tills "Filuren" kommer till oss! Vi väntar med spänning på att jag ska känna rörelser. Förra veckan kände jag en liten kort bubblande känsla i magen så det kan ju ha varit "filuren" som gjorde sej påmind men det är svårt att veta när det händer så mycket annat i magen. Snart kommer det iallafall inte vara lika svårt att veta!!!

Jag älskar att vara gravid, en sån otrolig känsla att ens barn växer i en! Jag läser massor med "mammatidningar" och böcker om allt som har med graviditet och barn att göra. Jag är som ett uppslagsverk snart känns det som...

V. 20
Bebisen är ca 25 cm lång, (hälften så lång som den kommer att vara när den kommer ut) väger ca 260 g. Fram till denna vecka är alla barn lika stora men nu ökar den individuella skillnaderna. Huden har ett geleaktigt lager, vernix, som skyddar huden mot fostervattnet. De flesta känner nu rörelser.

I morgon ska jag träffa Minna och Emilia på en fika på Vallonen! Ska bli riktigt kul för nu har vi inte setts på ett tag.  

"Julplundring..."

Nu är glada julen slut, slut, slut....

Plockade bort alla julsaker idag! Hallelulja va skönt! Passade på att städa lite oxå så nu är det rent och snyggt igen!

Skönt med fredag! Snart ska jag och Petter iväg och handla sen ska vi hem till mamma och pappa och basta! Åh va skönt det ska bli. En god middag ska vi göra sen, har fått ett tips på en maträtt som man kan göra med tortilla bröd och köttfärsröra. I köttfärsröran kan man ha i taco krydda, lök, tomater ost, ja vad man själv vill. Sen ska man varva röran med tortillabröd och in i ugnen! Låter gott så det ska vi nog testa ikväll!

Magen har växt nu under det senaste dagarna. Tycker faktiskt att den börjar bli riktigt stor men det är väl ingenting mot vad den komer att bli. Jag ser ju fötterna än så länge....

Mysigt att det kom lite snö äntligen även om den kommer lite sent. Hoppas bara att den får ligga kvar så barnen får njuta lite till. Barnen på jobbet har varit helt lyriska över snön, de har helt enkelt inte fått nog av pulkaåkning och skottning.

HA EN BRA FREDAG ALLA GODA VÄNNER!!

Tack farmor!!!

Ensam hemma idag! Petter jobbar över så idag har jag fått roa mej själv. Med att diska, tvätta, laga mat. Väldigt stimulerande och skoj! Men snart ska jag kolla på sista avsnittet av "Middagen" som visade sej vara ett himla kul och annorlunda matlagningsprogram, så kvällen blir bättre...

Min kusin kom över med två par sockor till mej och Petter som min farmor i Finland stickat åt oss! Så gulligt av henne!

18 fullgångna veckor

37461-200

18 veckor av graviditeten har nu gått....snart halvtid! Magen syns även om den inte är direkt stor än, den går ju att dölja med kläder. Sover dåligt på nätterna! Kan inte längre sova på magen och det är ju min skönaste sovställning av alla. Vaknar hela tiden och varje gång är jag kissnödig och måste gå på toaletten. I natt var jag säkert på toaletten 4-5 gånger.

Trots dålig sömn överlevde jag min första dag på jobbet efter ledigheten! 

V. 19:
Barnet är 20 cm och väger 250 g. Den har ökat med 100 g sen förra veckan. Ögonbrynen markeras och ögonfransarna börjar växa. Din bebis har oxå fått fingeravtryck på fingrarna. Nu är det ingen anonym typ som ligger därinne. De permanenta tandanlagen är klara.  


37461-199

Petters systerbarn Oliwer och Anton!!! Sötare pepparkaksgubbar får man leta efter!

I helgen hände en hemsk sak..En kille på Petters jobb dog av en överdos. Otäcka saker händer i ens närhet.... usch så tragiskt, en ung kille som hade hela livet framför sej! Varför händer sånt här???

Stor grattispuss till Petter idag!

Idag fyller min underbara Petter 26 år. Han fick frukost och presenter på sängen i morse. Jag köpte  snygga kalsonger till honom och sen fick han även ett brev med flera alternativ där han fick välja 2 st som present. "Helkroppsmassage, slippa disken i en vecka, biofilm, överraskningsmiddag " var några alternativ...

Jag och Petter är inte nå vidare på att fira födelsedagar när det inte är någon som fyller jämt och även påsken och såna högtider går ju en nästan förbi obemärkt, men vi måste ju helt klart bli bättre på det nu när vi snart blir en riktig familj!!! Då är det viktigt med traditioner!

I morgon börjar man jobba igen. Känns ganska skönt faktiskt för nu är jag rätt trött på att vara hemma och inte göra någonting vettigt. Jobbigt att gå upp tidigt på morgonen bara. I morgon ska jag på studiedag på fm, avslutning på projektet jämställdhet.

Idag känns magen otroligt spänd  och så känns det som det drar i magen....det växer antar jag!!!

Första korten på "filuren"

37461-198
 
Hej hej!

I går var vi på ultraljud. Det bästa jag någonsin varit med om. Känslan när jag såg lilla "filuren" röra på sej där inne i magen var helt obeskrivlig. Det kändes så skönt att se att det faktiskt finns någon där inne och nu när man vet att allt ser bra ut så är oron man känt som bortblåst. Vår underbara bebis....åh det är så underbart!!!!

Filuren var livlig och rörde på sej hela tiden men vi fick se det mesta av hans/hennes kropp, hjärtat som slog och hjärnan, kissblåsan. Alla har sagt att efter ultraljudet så blir det mer verkligt och så är det verkligen! Vi har ramat in ett kort och har det ovanför sängen. Jag tittade på det i går när jag skulle gå och lägga mej och sen i morse när jag vaknade!!!

Mamma och pappa längtar efter dej filuren!

37461-197

Filuren klappar händerna!!!

Lite kort

37461-193

Matilda och Adam lekte lite med varandra idag.




37461-192

                                                          Fikadags

Storbesök idag...

Idag ska jag få besök av Lasse, Bodil, Matilda, Mikaela, Robin och mamma. De ska komma och kolla på lägenheten som Lasse och co inte sett sen den var under renovering. Annmari och Adam ska komma oxå så tremänningarna får en chans att leka med varandra. Adam har lärt sej säga "Petter". Fick höra det genom telefonen igår och Petter blev såååå glad när jag berättade det för honom. Jag måste träna med honom nu så han lär sej säga "Mari" oxå.

I morgon ska jag jobba och sen ska vi ÄNTLIGEN på ultraljud!!!!! Ska bli sååååå spännande men jag är lite nervös oxå...man hoppas ju så på att allt ska vara bra med bebisen men man har ju hört skräckhistorier då det visat sej att det inte är bra. Jag och Petter längtar efter att för första gången få se "filuren"..det känns stort och overkligt!!!!

Nu ska jag sminka mej lite så man ser ut som folk igen....

V. 18

37461-191

Skönt att stödja huvudet på bordet! Då har man bra koll på vad som finns där uppe oxå...

I morgon påbörjar vi v. 18 av graviditeten.

Fostret har nu blivit 18-20 cm och väger runt 150 g. Bebisen kan skilja på sött och på beskt när du äter, den sväljer mer fostervatten om man har ätit söt mat och grimaserar faktiskt om vattnet inte är tillräckligt sött. Han eller hon övar reflexer och griper, sparkar och suger. Tränar för livet helt enkelt. Denna vecka brukar det vara dags för ultraljudet. Det brukar vara första gången som det blir riktigt verkligt för pappan till barnet.


Det nya årets första dag....

37461-190
(Söta Matilda i sina nya kläder som hon fått av farfar och farmor. En glad liten tjej...)

....var en riktig slappdag. Jag och Petter har kollat på tv, sovit, käkat, grejat med datorn, kollat ännu mer på tv och käkat igen!!! Inte gjort något vettigt alls, såååå skönt. Kände verkligen för en sån dag idag!

Hade en jätte trevlig nyårsafton med familjen. Vi åt jätte god mat, kycklingfilè med fetaost i mellan, hasselabackspotatis, tsatsikisås (som Bodil gjort själv....mums) och så god efterrätt efter det som jag tyvärr glömt namnet på. Kanon gott var det iallafall!!! Vi sjöng en massa med Matilda. Hon älskar musik och att sjunga. Super duktig. Jag lärde henne en sång som vi sjunger mycket på jobbet "klappa lilla magen" . Blev mycket klappningar på magen efter det.....

Exi hade sin värsta dag på året. Som vanligt, livrädd för fyrverkerierna. Jätte jobbigt att se henne så rädd men som tur är har mamma och pappa bastu och där brukar hon få vara när det är som värst. Då slipper hon höra det värsta iallafall. Jag tycker det hör till med fyrverkerier på nyår men som det är nu så smäller det ju flera dagar innan och även efter..jag tycker man kan tänka lite på alla rädda djur! Kändes lite konstigt att skåla med pommac vid 12 slaget men det gick det oxå!

37461-189