29 fullgångna veckor

37461-228

Igår fick vi besök av Petters kompis Mangan. Lite överarraskande då Petter tagit fel på dag och trodde att han skulle komma nästa fredag på vår fest. Så vi blev lite stressade när han plötsligt ringer och säger att han snart är framme. Trevligt med besök iallafall!

Nu ska jag äta min andra frukost idag, gick upp tidigt i morse och käkade eftersom jag mådde illa. Sen ska jag ta en promenad!


Vårkänslor

Slutade tidigt idag. Riktigt skönt då jag varit på jobbet till klockan 18.00 två dagar i rad. Kvällsjour + möte! Har precis varit ute på en promenad i det underbara vädret. Åh vad jag älskar våren. Allt känns så mycket enklare när det börjar bli ljust igen och man slipper ha på sej så mycket kläder. Man bli så mycket piggare och gladare! Känner ni igen er?

Msn:ade med Susanne igår. Vi har inte setts sen hennes 30 års fest några dagar innan jag plussade positivt. Sen oktober alltså... ska bli super kul att träffa henne i påsk då hon kommer hem en sväng. Ska ha en liten fest här på långfredagen så till mina tjejer: TA MED ER GRABBARNA OCH KOM ÖVER! Vi kan väl låtsas att jag kan göra er sällskap i drickandet...

Här i veckan fick vi hem böckerna "mitt första år" och "mitt första år som mamma/pappa"  som jag beställt via internet. De var jätte bra. Har redan skrivit lite i Filurens bok såsom släktträd,namnförslag, våra tankar inför filurens ankomst. Har även satt in den första bilden på H*N, ultraljudsbilden. Att ha en bok som jag och Petter kan skriva lite i är oxå kul. Jag älskar ju att skriva. Har ju skrivit en egen "graviditetsbok" men även Petter har börjat skriva lite i den. Kul att ha som minne!

Snart kommer Petter hem...ska dra en sväng till Avesta och glo lite....!



V.30

Idag har jag gått 29 fullgångna veckor av graviditeten och påbörjar v. 30. Jag kan knappt förstå att det är så några veckor kvar.

Händer denna vecka: Bebisens hjärna fortsätter att växa. Bebisen är ca 38 cm lång och väger ca 1, 4 kilo. När du är vaken vaggas barnet till sömns av dina rörelser och när du sen ska vila så vaknar den. Det börjar bli trångt inne i magen men fortfarande kan barnet göra kullerbyttor där inne. Bebisens huvud är nästan 8 cm i diameter och fötterna ca 6 cm långa.

Nu kan man verkligen se hur filuren rör på sej där inne i magen och sparkar. Igår när Petter och jag skulle gå och sova så levde filuren rövare där inne. Speciellt när jag vänder från sidan till rygg så ser man hur det rör sej. Petter har även känt sparkar på ryggen när jag legat bakom honom och även när han har kinden mot magen så har han fått sparkar på sej. 

Åh vad vi längtar efter att få se vem det är som ligger där inne! 

Igår träffade vi föräldrargruppen igen. Vi pratade om själva barnet och hur man tar hand om den. Fick se en film om några par som fått barn och sen diskuterade vi runt den. Riktigt kul att träffa de andra!

Cleanstream Company...

Idag var jag och Petter hem till Annmari och Adam och hälsade på. Petter hade "Adamabstinens" så det var dags för ett besök. Adam har haft hög feber i några dagar men nu var han pigg igen. Sprang omkring som vanligt och lekte. Sen när vi kom hem hälsade mamma och Exi på hos oss. Mamma var sugen att se på filurens nya saker...Mormor längtar såååå efter den lille...lika mycket som vi tror jag!!!!

Skicka min kusins band till Hultsfred..Gå in på bredbandsnoje.se och vidare på rookie, hultsfred. Rösta på "Cleanstream Company". Det vore ju så kul om de kom dit!!! De ligger tvåa just nu så fler röster behövs!

Gymet...

37461-227

Känns så underbart nu när vi har handlat en massa grejer till Filuren. Listan blir mindre och mindre även om vi fortfarande har mycket kvar att köpa. Mest smågrejer nu iallafall. Det här babygymet kände jag och Petter direkt att vi ville ha. Så mysigt och vem gillar inte mumintrollen....?

Stort grattis till Sussie och Jörgen som fick en pojke igår. Åh vad jag är avundsjuk...  :)
Och än en gång, grattis Bodil till jobbet!

Idag var jag hem till Minna och blev klippt. Så skönt att bli av med lite slitet! Emilia låg och sov när jag kom men när jag gick på toaletten hörde jag henne prata för sej själv inne i sovrummet. När vi gick in till henne stod hon upp i sängen och log när hon fick syn på oss. Gladare unge får man leta efter.... så charmig och rolig! Snart fyller hon 1 år...fattar inte var tiden tar vägen.

Om jag fick dricka alkohol så skulle jag ta en kall cider för att fira helg..men eftersom jag inte får det så blir det ett glas kall juice.....som Petter just upplyste mej om att det var slut på....Det får bli vatten....... SKÅL!


Filurens rum...

37461-226

Skötbordet

37461-225

Inhandlat säng. Bara sänghimmel som saknas och Filuren såklart...

Bildspel

Igår var vi till Västerås och fick se ett bildspel från förlossningen och BB. Det var bra och man fick mycket information om vad som händer och vad man ska tänka på när det är dags. Många tankar dök upp i huvudet på mej....När jag har läst böcker och tidningar så har förlossningsbiten inte varit det jag direkt sträckläst om utan det har jag mest bläddrat förbi. Det är ju allting annat som handlar om själva graviditeten och barnet som är roligt att läsa och förlossningen har alltid känts så långt borta,,,,, men det är inte sååååå långt borta längre. Jag har helt enkelt varit tvungen att läsa om just förlossningen för att veta hur jag själv vill ha det för lite koll på läget vill man ju ha. Hur det än kommer bli så längtar jag dit. Då är ju målet nära!!!

Underbart väder idag igen!!! Så underbart! Hade sovmorgon idag men vaknade iallafall vid sjutiden och kunde inte sova längre. Har blivit en riktig morgonmänniska. Ser fram emot att vara ute i solskenet med barnen idag på jobbet.

Hoppas alla ni har det bra!!!!

Jag tänker på Sussie...undra när det är dags????!!!!! Jag tänker på er och lilla "mini" som kommer när som helst....Lycka till!

Mamma, pappa och lilla jag!

37461-224
Första kortet på oss tre! Stark kärlek!!!!

I morgon påbörjar vi v. 29
Din kropp börjar kännas som en elefants...( jo..jag har märkt det...)
Ämnesomsättningen ökar och du börjar svettas mer. Bebisen är ca 38 cm lång och den väger ca 1,2 kilo. Barnets förmåga att minnas har utvecklats och den känner igen mammas röst och även andra återkommande röster i närheten. Alla sinnen är utvecklade. Smärta och skarpa ljud utanför får den att reagera.

Så var det dags för ännu en jobbvecka. Idag var det lite tungt att jobba. Känner av en förskylning som jag trodde skulle försvinna men som istället blev värre under helgen. Trist!!! Dessutom hade jag kvällsjouren idag.

En klasskompis var på ultraljud här i veckan....Inte ett barn utan två låg där i magen.....Undra vad man skulle känna då??!!

Hade trevligt med tjejerna på kapellbacken i lördags. Vi käkade svin god pizza och snackade om allt mellan himmel och jord. Mycket snack om bröllop blev det eftersom Sofia ska gifta sej i juni. Jag tror aldrig att jag skulle fixa ett stort kyrkbröllop. Jag skulle bli så stressad av all planering och när det väl var dags så skulle jag helt enkelt inte kunna njuta av den stora dagen så som jag skulle vilja. Tack och lov finns det dom som klarar av det och som verkligen vill gifta sej kyrkligt för det är ju bara sååå kul att få gå på bröllop. Om jag och Petter någon gång ska gifta oss så vill jag göra det på en strand eller på arlanda innan en underbar resa någonstans. Tråkigt..ja kanske...

I morgon ska vi till barnmorskan igen.



Filurens rum!

Underbart väder idag oxå!!!! Man blir verkligen så mycket piggare av lite sol... vaknade tidigt idag...mår fortfarande lite illa på morgonen så jag måste upp och äta frukost. Jag sover ganska oroligt just nu,vaknar ofta...dags att vänja sej inför hur det kommer bli med en liten bebis.

Igår var jag och Petter till Skinnsberg. När vi hade tänkt åka hem kom pappa och mamma plötsligt på att de skulle köpa en dator som de hade sett på ett reklamblad så det var bara att ta en snabb sväng till Västerås igår kväll för att investera i en sån. De har insett att det kan vara bra att ha!
Så när vi ändå var i Västerås passade vi på att handla säng och skötbord till Filuren. Täcke, påslakan, madrass, filt och lite andra småsaker köpte vi oxå. Så idag ska vi börja inreda Filurens rum och det ska bli såååå kul och mysigt!!!! När man väl börjar tänka på vad man ska köpa så inser man hur mycket man egentligen behöver till den lille...

Ikväll ska jag ut och käka med tjejerna! Ska bli kul!!!

V.28

Denna vecka: Barnet väger ca 1,1 kilo och är ca 37 cm lång. Om barnet föds nu så har den stora chanser att överleva. Håret börjar bli längre och kroppen börjar bli mer rund då underhudsfett börjar lagras.

I går var det träff med föräldrargruppen igen. Vi pratade om förlossning och så fick vi även se en film om just det. Kul att se även om det var lite skrämmande... Shit va ont det kommer göra!!!! Jag har börjar inse att jag faktiskt oxå ska vara med om det ganska så snart. Jag är ändå inte så orolig för det, inte just nu iallafall men man kommer säkert bli bra nervös när man närmar sej den. Skönt att prata om förlossningen iallafall med andra som snart oxå är där. Ett par var inte med igår. Hon hade fått värkar så de var på väg till Falun igår kväll. Vi vet inte alls hur det gick....Det var tänkt att hon skulle ha barn i maj så lite tidigt är det ju men bland kan man ju stoppa värkarna så det kan ju hända att inget mer hände. Hoppas det gick bra iallafall!

Nästa vecka ska vi till Västerås och titta på ett bildspel från förlossningen. Nytt för i år då man förut fick göra ett riktigt besök på själva avdelningen.

Nu ska jag och Petter göra muffins! Mums...


SCHLAGERKVÄLL

37461-223


Igår var det Melodifestivalen som gällde! Riktigt skoj eftersom man är en riktig schlagerfantast. Vi käkade tacos hos Linda och Molle (och Diva) och sen var man ju såklart tvungen att vräka i sej chips, popcorn och godis. Efter den här helgen kan jag ej skylla på Filuren ifall jag ökat i vikt. Har iallafall varit ute och promenerat för att jämna ut det hela. Iallafall RÄTT LÅT vann. Jag älskar " The worrying kind" så jag är helnöjd...

Fear factor på tv just nu..de käkade "road kills", överkörda djur fullt med larver!!!!! Såååååå vidrigt...sjuka program det finns....FY FAN!!! Mycket skulle jag göra för att vinna pengar men det finns gränser.


3 månader kvar...

Idag är det prick 3 månader kvar till filuren är beräknad att komma till oss!! Vill att tiden ska gå fort samtidigt som jag undrar hur vi ska hinna med allt???!!!

Vaknade tidigt idag. Sov sååå dåligt inatt. Haft kramp i benen och lyckades aldrig hitta en bra sovställlning. Att ligga på magen är ju uteslutet sen en tid tillbaka och nu kan jag inte ligga på rygg heller för det känns så oskönt. Går bättre om jag har fötterna på en kudde men skönt är det ändå inte. Då återstår sidan men inatt var inte heller det skönt eftersom jag fick kramp då och då. Sen låg jag och tänkte på en massa så jag var säkert vaken två timmar i natt och därefter sov jag oroligt, vaknade hela tiden. Jag brukar sova bra annars men konstigt nog så känner jag mej rätt pigg ändå. Ska ut på en långpromenad nu i det vackra vädret. SÅÅÅÅÅÅÅ fint ute idag!

Fredag:soffpotatis

Home alone tonight...Ska ligga i soffan hela kvällen och vräka i mej godis....mest choklad...Mums! Petter är nämligen hos en kollega på 40 års fest.

Har börjat förbereda nu inför min föräldrarledighet. Ringde till försäkringskassan idag så de ska skicka över lite papper att skriva på och sen ska vi dit på ett möte så vi får lite klarhet i hur det fungerar med föräldrarpenning bl.a. Har även skrivit semesteransökan och föräldrarledighetspapper på jobbet. Blir nog så att jag tackar för mej den 25 maj för lite semester så jag hinner vila lite grann iallafall innan Filuren kommer. Känns skönt att ta ett break från jobbet ett tag samtidigt som jag säkert komma längta tillbaka.

I morgon ska vi hem till Linda och Molle på tacos och MELODIFESTIVALEN. Det ska bli skoj och mina röster går till The Ark. Jag tror de kommer vinna!

Igår träffade jag Tessan. Det var så skoj att sitta och prata om allt möjligt och äntligen fick jag stilla min nyfikenhet om hennes romans.

...fika igen...

Fika med Annmari och Adam idag. "Mi" säger Adam när han ropar på mej och "Peppe" (Petter) säger han ofta oxå. Han är så söt!  Adam går på förskola nu och det går så bra. Han trivs och det känns ju såklart väldigt skönt för hans mamma och pappa. Annmari har fått lite mage, den kommer ju lite snabbare nu när det är andra barnet. Så himla kul att vi ska ha nästan samtidigt. Vi planerade ju förut att jag och Petter skulle skaffa vårt första barn när Annmari och Jocke skaffade sitt andra, mest på skoj var det ju men så blev det så!

Pissväder idag. Så trist men våren är väl på väg nu. Jag vill bara att all snö ska försvinna och det blir bart och grönt överallt. Jag längtar efter lite värme.

Petter är just nu och tränar. Själv har jag lagt av med step upen. Det var dags för ett nytt program och jag kände helt enkelt att jag inte orkade med det. Försöker ta en promenad lite då och då men det blir inte så mycket med det. Men mina benövningar har jag fortsatt med, mest för att jag inte ska bli så stel. Har börjat få lite kramp i benen ibland när jag ligger i sängen, speciellet på morgonen.

I morgon ska jag träffa Tessan och ta en fika (...man kan ju nästan tro att jag är på Vallonen varje dag, jag lovar..jag är inte det   :)  Ska bli riktigt skoj att träffa henne för nu var det ett tag sen vi sågs. Jag är lite sugen på att höra om hennes romans...

Filurens kläder

37461-222

Lite av de kläder som vi köpt och fått som bara ligger och väntar på lilla SÖTNOSEN!


37461-221

Föräldrargruppen

Igår var vi på vår första föräldrargruppsträff. Vi var fem par. Kände igen några av dem och det verkar vara en bra grupp. De blivande papporna satte sej i ett annat rum för att prata "pappagrejer" och vi blivande mammor fick vara lite själva. Vi berättade lite om oss själva och så fick vi lägga oss ner och lyssna på en avslappningsskiva. Det kändes jätte bra så jag ser redan fram emot nästa måndag då vi ska ses igen. Petter tyckte oxå att det var skoj att träffa andra pappor i samma sits.

Det känns rejält nu när filuren rör på sej. Han/ hon börjar bli stor...

v. 27
Barnet öppnar sina ögon denna vecka
. Den får starkare muskler och om barnet sparkar på fel ställe så kan det kännas rejält. 35 cm är den nu och den har nått 1- kilosgränsen och har tydliga sov och vakenrutiner.  Barnet har lärt sej att känna igen sin mammas hjärtrytm. Du kommer att öka i vikt till v 36.

Tjockis

37461-220

25 Fullgångna veckor+ 6 dagar  (v. 26)
Jag börjar bli stor nu!!!

Haft en bra helg! I lördags träffade jag Minna och Emilia. Det var skoj och Emilia hade blivit så stor sen sist. Hon är verkligen en glad och söt  tjej. På kvällen var vi hem till mamma och pappa och bastade...såååå skönt men man blir så himla trött av att basta så det blev en tidig kväll. Melodifestivalens andra chans kollade vi såklart på. Besviken över att Uggla inte gick vidare...så liten och söt när han hoppar omkring på scen.
Idag söndag har jag mest slappat men ikväll var jag på ljusparty hos en kollega. Köpte lite fyrkantigaljus och votivljus med dofter spm mango/mandarin och mullbär. Partylite har rätt dyra ljus men de håller mycket längre och det finns i såååå underbara dofter.

I morgon är det dags att börja jobba igen. Känns ok men mest ser jag fram emot kvällen då vi ska träffa de andra i föräldrargruppen.


37461-219

Emilia! Sötnosen har lärt sej att stå själv. Såååå duktig!!!