Hipp hipp hurra!!!!!!!!!!!!

37461-372

Idag fyller världens sötaste Matilda 2 år!!! Jag önskar jag kunde krama om henne idag men vi får kramas när hon kommer hit vid nyår.

Många grattis kramar och pussar till dej Matilda från oss!!!!

Kika in

http://www.min-bebis.com/line

Lines egna hemsida!!!

Roligast i tv just nu

37461-371
Ni har väl inte missat Lena i "Bonde söker fru"...

Var hittar de alla människor???????????

En dag kan börja så här.............



Line vaknar i sitt rum någonstans mellan kl: 04:00 - 05:00. Jag går in och tar upp henne och så får hon ligga i våran säng. Hon får mat och sen ligger hon och viftar med armarna och sparkar med benen...vill gärna prata lite oxå! "Är det inte morgon nu, mamma?" Jag smeker henne lite på magen och efter en stund så brukar hon oftast förstå att det inte är dags att gå upp än. Ibland kan det ta en halvtimme att få henne att somna om.

klockan 06:00- 06:30 vaknar Line igen och vi ligger kvar och myser lite. Petter myser lite med Line (om han fortfarande är hemma) innan han ska upp och iväg till jobbet.
Vi går upp och Line får en ren blöja. Line är alltid glad på morgonen så man blir snabbt pigg av hennes charmiga leende. Jag sätter Line i babysittern och hon får 5 dropper AD-droppar. ( Varje dag) .. Line sitter kvar i babysittern så jag kan gå på toaletten och sen göra lite frukost. Kl: 06:30 äter jag oftast frukost i vardagsrummet med Line...glor på beverly hills!!!! Efter frukosten leker, myser och busar vi. Hon får mat när vi varit uppe en stund och efter 1,5 -2 timmar blir Line trött och vi går och sover igen...(jag oxå om vi inte ska iväg någonstans för då passar jag på att göra mej i ordning när hon sover). Vi sover och efter 1-1,5 timme vaknar Line och vi går upp. Jag klär av Line pyjamasen. Byter blöja och tvättar henne lite. Smörjer in henne och sätter på henne andra kläder. När hon ätit igen efter en stund så borstar vi hennes tänder.... sen är dagen igång................

Så kan det vara att ha barn!!!!!!!!!!!!!!

Line knodd...

37461-370
Line älskar vatten
37461-369
Gott med tandkräm

Matilda har fått falsk krubb.....stackars lilla gullunge!!!!! Hoppas fasters lilla sötnos kryar på sej!!

Grattis Bodil på födelsedagen!!!

I morgon ska jag och Line hälsa på Linda och Maja!!! Ska bli skoj!!!

Yippie!! Petter och Jocke kommer jobba samma skift på seco. Kanon för mej och Annmari som kan umgås de helger vi är utan sambos...lättare med träningen oxå!!!

Spinning i morgon................drygt!

*******************

Igår shoppade vi loss i Västerås hela dagen. Köpte julklappar, hylla till Lines rum och så kläder till Line.

På kvällen tog jag med vin och två vinglas och gick över till Lisette för att fira Lisettes och Mickes lägenhet. Hade endast rödvin hemma och det är inte direkt min favorit men konstigt nog tyckte jag om det. Kände mej skönt berusad efter 2, 5 glas vin..... Deras lägenhet är jätte fin med det finaste vardagsrumsfönster jag någonsin sett!!! Nu blir vi nästa grannar...skoj!!!

Har julpyntat lite idag...kunde inte hålla mej till nästa söndag!!!! Mysigt!!

Underbart ögonblick...

Vi har nog världens gladaste lilla tjej!

Idag när vi var på kina och käkade så kom en pojke på ca 3 år fram till Petter som hade Line i famnen och frågade vad hon heter. Line sken upp som en sol när hon såg den lilla pojken. Hon log sitt finaste leende och skrattade högt...flera gånger. Jag kom precis från toaletten på andra sidan av restaurangen och hörde henne skratta. Bland alla andra röster så hördes hon mest av alla. Alla ögon fastnade på lilla Line... servitörerna kom fram och pratade med henne...favoritgästen denna dag!!! Iallafall den sötaste och gladaste!!!

We love you sunshine....


Scary...

Sitter och kollar på Oprah...en kvinna berättar om sitt liv då hon var gift med en man som misshandlade henne både verbalt och psykiskt i flera år. Man får även se en hemsk film om hur mannen misshandlar henne. Det värsta är att det är hennes egen son som filmar. Hjärntvättad av sin egen pappa. Jag blir alldeles chockad....! Usch...rysningar på hela kroppen... Vilka hemska människor det finns!!! Man kan inte bli annat än rädd..................

Line ligger och sover. Vilken pärs det var att få henne att somna. Hon har ju haft lite lyxliv ett tag nu och somnat in i mitt knä. Men vi har ändrat sovrutinerna nu eftersom hon blivit så mammig och Petter duger inte riktigt när det är dags att sova. Vi lägger henne i sin egen säng nu när hon är trött. Det har gått bra några gånger men igår kväll när hon skulle sova för natten och idag gick det inte alls bra!!! Skriker och är jätte ledsen och blir sedan övertrött och kan inte alls slappna av. Stackarn!!! Ibland får man känna på att man lever..........

Snart kommer Petter hem. Då ska vi fira fredag genom att käka lunch på Kina.

I morgon ska Petter och jag iväg och shoppa lite julklappar och lite saker till Lines rum. Dags att göra det mer i ordning nu när hon börjat sova där inne. Mormor ska komma hit och vara barnvakt.


Kärlek

37461-368
Pappa och dotter mys!!!

Idag var vi på bvc för vägning och mätning. Stumpelumpan väger nu 8500 g och är 66,5 cm lång. Stora tjejen!!!

Igår kväll var jag på boxning. SÅÅÅÅÅÅ KUL!!! Helt klart träning i min smak. Har träningsvärk idag men det är inte så illa som jag trodde att det skulle vara. Det känns kul att få komma iväg ett par gånger i veckan och göra något helt annat. Träffa lite folk!!!





usch...

37461-367


Line har provat potatis.........det gillade hon inte. Hon spottade ut, gjorde miner och hostade!!! "Fy vad elakt mamma och pappa"!

Snart är det dags för boxning!!!

Ännu en måndag....

....det ser ut att bli en fin dag så en promenad snart!!!
Är lite trött så en promenad piggar nog upp. Line vaknade 04:20 och efter det hade hon svårt att somna om och när hon väl somnade efter ca 05:00 ungefär så sov hon oroligt. Klockan 06:00 gick vi upp. Jag längtar efter en hel natts sömn men det kommer nog dröja.

Nytt pass på step upen igår. Ett roligt och bra pass men oj så jobbbigt!! Var helt slut de sista gångerna. På tisdag ska jag och Annmari på boxning. Aldrig testat så det ska bli skoj att se vad det är för något.....

Jag hoppas Petter har en bra dag på jobbet....snart ska han börja på Seco...det ser han fram emot såklart!

Livet har förändrats....

Lördagkväll....godis, deal or no deal och nu lite blogg när Petter glor på fotboll. Line somnade redan klockan 18:00 ikväll. Snacka om att man får tid för sej själv med en sån duktig tjej!!!!!!!!!! Hennes tänder syns mer nu. Läste att ca en månad efter att tänder i underkäken kommit så brukar tänderna i överkäken komma.......! Mina bobbisar kommer inte få det roligt.....

I morgon ska vi hem till mamma och pappa. Blir bjudna på käk oxå!!! Efter önskemål från mej själv...mammas mat är ju speciellt mumsigt!!!

Jag och Petter pratade idag när vi var ute på en promenad om hur livet förändrats sen man blev förälder. Helt klart får man helt andra tankar och värderingar om livet. Förut kunde man inte "bara" vara hemma en helg. Man var liksom tvungen att hitta på något. Gå på bio, ut och käka, shoppa, gå på krogen..... NÅGOT var man tvungen att hitta på!!! Väldigt sällan såg man fram emot en helg BARA hemma. På lördag morgon kände man ofta stress av att man måste iväg...ut. Nu kanske man inte kommer ut förrän klockan 4 på eftermiddagen. Skit samma om solen skiner......var gör det??????? Att vara med Line gör oss lyckliga och nöjda. Vi behöver inget mer. Visserligen gör nog föräldrarledigheten sitt oxå... jag är ledig och slipper stressa över allt jag vill hinna med på en helg. Jag har all tid i världen. Känns det som.

Men ibland känns det som att det är augusti nästa vecka och jag ska börja jobba....... Men jag har ju Line nu!!!!!!!!!!!!! Inget annat spelar någon roll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Love you Line!!! Love you Petter!!!

5 månader!!!

37461-366
Världens vackraste, underbaraste Line blir 5 månader idag!!!!

Stort Grattis till Lines morbror som fyller idag oxå!!!! GRATTISKRAMAR till dej Lasse!!!!

Nu ska vi snart ta en morgonpromenad!!!!

Tänder på G

37461-362
Två små tänder har dykt upp på underkäken. Inte konstigt att dreglet forsar ner och att handen eller någonting annat ständigt är i munnen. Line har varit tidig med det mesta så även med tänderna.
37461-365
Line med sin tremänning och kompis Erik!!!

Mumsigt värre...

37461-363
Igår åt Line morotspurè. Hon tyckte det var så smaskigt!!! Hon gapade stort när Petter skulle mata henne. Inga problem alls!!
Så roligt att hon ska börja äta lite nu...Vår lilla tjej blir 5 månader på torsdag. Vart har tiden tagit vägen????

Line sov i sitt eget rum i natt för första gången. Det gick jätte bra. Hon är så lätt väckt ibland så vi tror att hon kommer sova bättre i sitt eget rum.....! Kändes lite konstigt att hon inte låg i sängen bredvid oss men på morgonen fick hon sova i vår säng..det är ju sååååå mysigt att ha henne nära!



37461-364

Liten och stor

37461-361
Idag var vi och hälsade på Linda, Molle och lilla Maja!! Såååå söt tjej och sååååå liten. Att Line faktiskt oxå varit så liten för inte alls så länge sen har jag konstigt nog nästan glömt bort. Hon såg så stor, så stor ut när de låg bredvid varandra!

I morgon ska Line börja med smakportioner. Morotspure blir det....mums va gott!!! SPÄNNANDE!!!

Line uppvaktade sin pappa idag med ett kort och ett inramat fotavtryck.

Långpromenad innan frukost idag och step up på kvällen...jag har varit duktig idag!!!

37461-360
Line är så intresserad av vad som händer vid spisen...

Helgens planer....

Idag: En lugn och skön dag. Jag och Line tog en promenad i det fina vintervädret, rätt mysigt med snö. Sen har jag tvättat en massa tvätt och städat. Hade besök av mamma och pappa idag oxå. De fick se när Line hoppa i sin gunga. Hon gillar den verkligen!!!

I morgon ska jag och Line umgås med Annmari, Adam och Erik hela dagen och kvällen. Petter ska med Jocke och några andra grabbar på trav. Jag hoppas på rejäl vinst men det kanske är att hoppas på för mycket.....

På lördag vet jag inte vad vi ska hitta på men på söndag ska vi iallafall träffa Maja för första gången!!! Lindas och Molles lilla skatt!!! Det ska bli mysigt att få träffa en liten nyfödd igen. Längtar!!!


Lines första vinter

37461-359
Nä men..vad är detta???
Lines första kontakt med snön!!!!


37461-358
Erik och Line på babycafè. Petras son var magsjuk så det får bli en träff hos henne någon annan gång....

Trötter

I natt sov Line väldigt bra men efter att jag bytt blöja på henne vid fyra tiden hade hon ingen lust att sova nåt mer. Försökte få henne att sova men kl. 04.40 gav jag upp och vi lämnade den sköna sängen. Till kl. 05.30 var hon vaken. Sen somnade hon och vaknade igen kl. 06:15. Vi gick upp igen och hon var vaken och pigg till kl. 07:45 ca då hon somnade i mitt knä igen. Line sov till kl. 08.30..vaknade med ett leende. Vi gick upp, bytte blöja, tvättade henne lite och satte på henne kläder..tänkte att nu är hon väl vaken ett tag...icke...efter lite hopp i gungan blev hon trött ganska snabbt igen och somnade kl: 10:00 och sov till 11:00..Nu är klockan: 12:40 och hon sover igen..................jojosömn!!!!

Regn och rusk idag...usch....

I morgon ska jag hem till en tjej som heter Petra istället för att gå på babycafè. Hon har bjudit hem några mammor och barn hem till sej istället.

Hoppelihopp....

37461-357

Line testade hoppgungan idag. Det var skoj!!!! oj vilken fart det blev på benen....

Så skönt det var att hämta hem henne igår.....vi pussades, kramades och lekte hela kvällen!!! Sen somnade hon som en stock vid sju-tiden.

Ikväll ska jag på step upen...tänkte att det var dags att börja igen. Ska bli riktigt skoj faktiskt...

Segt idag annars....tröttheten efter fredagens fest kom över mej idag. Vill bara sova....ska nog gå och lägga mej med Line som sover efter badet!!!

Nu är den spräckt....nykterheten

37461-356
Min första klunk cider!!!!!! mmm..........gott var det!!!!!!

SUPER skoj igår!!!!!!!!!!!!!!! Helnöjd på alla sätt. Vi hade jätte trevligt här hemma. Käkade, drack, pratade och sjöng högt till våra favo låtar. Ville aldrig att kvällen skulle ta slut. Trodde att  jag skulle bli vinglig efter två cider men jag tålde mer än jag trodde. På green man shejkade vi loss och det var så skoj att vara ute i svängen igen.

Det gick jätte bra för Line så det var betydligt lättare att koppla av då när man visste det. Hon hade somnat in klockan åtta och hade sovit bra under natten. Skönt!!! Hon gör mej så stolt!!!! Nu längtar jag tills jag får åka och hämta henne........åh vad jag ska krama och pussa henne!

Tack Lisette, Micke, Olof, Susanne, Petra, Mangan och Petter för en såååååå rolig kväll...............

Fest i morgon..........

37461-355
Pappa Petter och Line softar lite....

I morgon är det alltså dags att spräcka den ettåriga nykterheten...!  Hur ska det gå????? Är nästan lite nervös...med all rätt tycker jag!!! Det är ju okänd mark igen........Vad som helst kan ju hända!!!! :-) Ska iallafall bli jätte skoj! Har bjudit hem lite kompisar som vi ska bjuda på lite käk. Trevligt, trevligt!!!
 
Känns lite jobbigt i hjärtan ändå att vi ska lämna bort Line över natten. Vet att hon är trygg hos sin mormor och morfar men för mej känns det jobbigt att hon inte kommer ligga i sin säng på natten. Kommer sakna henne massor!!! Men på lördag ska jag passa på att sova ut............................................ känns som det var en evighet sen.

Tittade i garderoben idag för att lösa problemet : fredagsutstyrseln. Hittade ingenting som jag kände för att ha på mej... tröttnat på alla "partytoppar" och alla andra kläder för den delen oxå. Fattig som man är så har jag inte råd att handla någonting nytt heller så jag får väl sätta på mej nåt gammalt och trist!!!

Va förbi jobbet idag för att ansöka om mer föräldrarledighet. Har endast sökt till januari och självklart ska jag vara hemma längre än så. Min kollega berättade om förändringar inom barnomsorgen och vad som var på gång och jag kände bara....HJÄLP..."ta bort mej härifrån....jag vill aldrig börja jobba igen" ........
Shit vilken ångest jag kommer ha när det väl är dags!!!