Grattis Älskling...

I dag blev det klart: Petter har fått jobb på seco. 1 december ska han börja.... han är jätte glad över det. Det är bättre betalt och fler lediga dagar. För Line innebär det oxå fler lediga dagar från förskolan sen när det är dags för det. Skönt!!!

Kul på babycafè idag. Min kusin Marko var där med sin tjej och deras lilla dotter som är 7 månader så det var roligt. Annmari och jag käkade lunch på vallonen sen,,,,som vanligt!!!

På facebook har jag träffat på en barndomskompis som bodde granne med oss när jag var liten. Karin! Hon och jag lekte alltid när vi var små men sen flyttade hon och hennes familj när jag gick i mellanstadiet. Sen dess har vi ej haft kontakt förutom att vi skrev till varandra ett par gånger när jag gick på gymnasiet. Askul att vi fått kontakt nu....jag diggar facebook, struntar i allt annat snack!

Fick ett MMS idag på lilla Maja, Lindas och Molles lilla tjej!! Sååååååå fin!!! Längtar tills jag får se deras lilla goding!!

Festen på fredag närmar sej.....................................................................

Underbar nyhet...

En till liten tjej har kommit nu! Lindas och Molles dotter!!!!!!!!! Fick en tår i ögat idag när jag fick messet från dom. Stort grattis till er Linda och Molle!!!

Uttråkad........

Hur svarar du i hemtelefonen: "Mari"
Hur svarar du i mobiltelefonen: Beror på, ser jag vem det är så bara "heeeej" typ eller så mitt namn.
Ringer det mycket till dig: Nej....trist!!!
Ringer du mycket: Nej inte så värst. Messar mest...kanske därför jag inte får så många samtal......?
Vem ringde du senast: Min bror,igår.
Hur mkt pengar har du: Inte mycket..fattig jämt nu när man är föräldrarledig.
Senast kramat och när: I dag....Line!!!!!!!! Många gånger........................
Antal timmar jag sovit inatt: Vaknat några gånger då Line gnydde. Sammanlagt 6 timmar iallafall.
Sov du ensam: Nope! Med Petter och sen på morgontimmarna sov Line i vår säng.
Vem vet mest om dig: Petter.
Vem vet du mest om: Petter.
Vad ser du fram emot: Fredag!!!! PARTY
Vad vill du ha just nu: Mer pengar....nya kläder.....
Vem hånar du just nu: Ingen.
Har du varit kär: Ja
Är du kär nu: Japps!
Är du en bra partner: Tror det...hoppas det!
Har någon varit otrogen mot dig: Nix...vad jag vet iallafall!!!
Har du varit otrogen: Nja....en förvirrad kyss räknas kanske inte?!?!??! Ung och dum!!!
Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad: Haha, den tiden är förbi men när den tiden nalkades så uppskattade jag nog mest att bli uppraggad faktiskt =)
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast:
Såklart det är ju min underbara Petter!!!!
Vad åt du senast: Fruit drops....
Är du polare med grannarna: Inte polare direkt....bara pensionärer men "hej, fint väder idag" på den nivån.
Vart är dina syskon nu: Min bror är i Malmö..säkert hemma hos sej.
Vilken tid gick du upp imorse: 06:45
Vad gjorde du kl 02 inatt: Hade nog precis somnat in efter att jag gett Line ny blöja och mat.
Vad är det första du gör på morgonen: Byter blöja på Line.
Vad ska du göra efter det här: Titta på cityakuten.


Mums...

37461-354
Line har smakat banan.... det var inte så lätt att hålla det kvar i munnen men hon såg ut att tycka att det var gott iallafall.

Hade en super trevlig kväll igår. Annmari och jag käkade trerätters på kapellbacken och njöt av att det bara var vi!!!! Ingen stress....bara god mat och mycket snack! Såklart blev det mycket prat om våra underbara barn,,,,svårt att låta bli....!!!!! Line hade somnat in bra hos Petter så det var ju skönt att det gick bra oxå.

Petter jobbar just nu, det har han gjort hela helgen stackarn!! När han kommer hem ska vi till Skinnsberg och byta till vinterdäck och så ska mamma och pappa bjuda oss på mat.

Idag är det bara en vecka kvar till det datum då pysen (Lindas och Molles bebis) beräknar att komma!!! SPÄNNANDE!!!!! De har något så underbart framför sej...

37461-353
Line myser i sängen...

Underbara fredag.....

Fredag idag....det blir en lugn och skön sådan med inget planerat förutom att vi ska käka tacos ikväll. Mums!!
I morgon kväll ska Annmari och jag ut och käka. Utan barn, utan killarna..bara vi!!! Ska bli skoj!!! Petter och Line ska vara hemma med Jocke och grabbarna!!! 

Nu ska jag bädda rent i sängen, ta hand om disken och sminka mej. Line sover så det är bäst att passa på.....

HA EN BRA FREDAG ALLA NI!

Påklädd

37461-352
Line är redo för en promenad!! I sin fina overall som hon fått av mormor och morfar.

Underbart höstväder idag!!! Jag hoppas såååå att snön dröjer!!

En febrig Line

37461-351
Adam och Line tittar på tv

Igår fick Line feber. Hon var rätt så kinkig så jag förstod att det var någonting. Imorse hade den lagt sej iallafall så vi får väl hoppas att den inte kommer tillbaka. 

Snart kommer Annmari och Erik hit. En promenad och lunch på vallonen är planerat.

Senare idag kommer Petra hit och ska klippa mej.


37461-350
Erik och Line håller varandra i handen

Snart slut på det nyktra livet....

Idag käkade jag frukost med Lisette på Vallonen!! Trevligt, trevligt!!!!
Vi pratade om att ev festa ihop på Halloween,,,,,,,,,,,,,,,,,,ASKUL!!!!!! Herregud....det är ju mer än ett år sen nu!!!!!!!! Egentligen var det tänkt att jag och Petter skulle på inflyttningsfest hos en kollega till honom nu i helgen men festen blev framflyttad då de ej hunnit klart med renoveringen. Så nu hoppas jag på att det blir livat nästa helg istället..... jag längtar verkligen efter att dricka och ha skoj med mina vänner!!!!

Idag var det nära att Line vände sej från mage till rygg.........

Idag ska Annmari, Adam och Erik komma på besök. Sen ska vi vara barnvakt till Adam en stund. Skoj!!!!

idag

I morse ville Line upp klockan 05.00!!!!! Man är inte så värst pigg då direkt men det är bara att knata upp. Ett leende från Line så blir man snart ganska pigg. När klockan var ca 06:00 då sov vi igen...till klockan 09:00....så jag är rätt utvilad nu ändå!!!

Trist väder idag! Hade tänkt ta en riktig skön och lång höstpromenad men tanken är inte särskilt lockande nu....blir nog en kort sväng bara!!! När det slutar regna..om det gör det......

Ska väl ta tag i den roliga disken oxå..... blä.....

Haft barnvakt idag!!!

Var och shoppade lite idag. Line fick vara hos mormor och morfar och det gick super bra!!! Hon märkte nog inte ens att vi var borta... Jag längtade massor efter henne såklart!!!! Hon är så nöjd hela tiden vår lilla tjej så det känns så mycket enklare att lämna henne då.

Line sov rätt så dåligt i natt. Hon vaknade kl. 01.30. Fick ny blöja, mat och sen kunde hon inte somna om. Hon pratade och sprattlade med armar och ben. Efter en lååååång stund gav trötta jag upp, hade försökt få henne att somna om i ca 1, 5 timme då... Så snälla Petter gick upp med henne en sväng. Så det var en trött mamma som gick upp kl: 06.30 idag. Som tur var så ville Line snart sova igen så kl:08.30 - 11.00 sov vi.


Fem små godingar!!!

37461-349
(Edvin, Celicia, Clara, Olivia och Line. Från äldst till yngst. Det var inte så lätt att få ett bra kort...Line vände sej hela tiden till mage när vi la ner henne på rygg! Ville väl visa alla vad hon har lärt sej!!)

Igår hade vi efterträff med föräldrargruppen!!! Vi pratade lite om hur det är att vara förälder, hur förlossningen var och så pratade vi mat. De flesta har redan börjat med smakportioner men vi har inte tänkt börja förrän Line är över 5 månader iallafall. Intresserad av mat är hon redan lilla stumpelumpan... tittar med stora ögon när vi äter något!!!

Snart ska vi åka till Skinnsberg och träffa Mormor. Morfar är fortfarande i Finland men kommer hem imorgon.



Sötast!!!

37461-348

Line har sovit jätte bra två nätter i rad nu....! Hon har sovit i vår säng hela nätterna så det är väl därför. Mysigast att sova mellan mamma och pappa såklart!!! Läste om en "utvecklingsfas" som jag antar att hon är i nu. Oftast är det mat eller sömnrutiner som förändras då.

Att vakna upp med dej Line är det underbaraste mamma vet....

Facebook är ju populärt nu. Askul att söka upp gamla klasskompisar och gamla "vänner". Idag sökte jag på en kille som gick i min klass på högstadiet. En väldigt "speciell" kille som jag hade otroligt svårt för. Nu känns det ju lite elakt men han var vad jag kallade för stor mes. Han var bara såååå otroligt flummig. Jag hade glömt bort vad han hette i efternamn men kom på det igår så idag sökte jag hans namn och hoppades innerligt på att han skulle ha en sida där....Det hade han!! Gissa om jag blev glad. Nu är det ju så att man inte kan komma in på hans sida om man inte lägger till han som vän och hoppas på att han vill vara "vän" tillbaka....det har jag inte direkt lust med...inte heller skicka ett mail...då kanske han tror att jag tänkt på honom....det har jag ju oxå med det är inte direkt positiva tankar. Fick se en bild på han iallafall och han såg ut som sist......mes!!!




Veckan....


I dag: Line blev fotograferad imorse på lindgården. Jätte fina kort blev det!! Annars idag gör vi nog ingenting förutom en promenad...kanske!!

I morgon /onsdag: Babycafè. Sen lunch på vallonen med Annmari och Erik. Som alltid på onsdagar!

Torsdag: Efterträff med föräldrargruppen.

Vad som händer i helgen vet jag inte.....


4 månader nu!

37461-347
Vår glada lilla groda!!!

Helgen:  I lördags var vi på vallonen och fikade med Annmari, Adam och Erik. På kvällen var jag på fest hos Petra. Det var trevligt! Mycket snack om bebisar blev det. Inte så konstigt nu när Linda och Molle bara har 3 veckor kvar tills deras lilla "pysen" kommer och så väntar ju Emma och Jesper bebis oxå!!! Såååå roligt att det kommer lite knoddar i gänget!!!
Igår var vi bara hemma.

Line är 4 månader idag. Grattis lillstumpan!!!!

13 okt

Line har fortsatt att sova lite oroligt på nätterna. Vaknar oftare än tidigare och har svårare att somna om. Jag får sova hyfsat ändå så jag är ingen zombie än iallafall på dagarna!!

Ikväll ska jag hem till Petra på fest. Ska bli roligt!!!! Ska åka när Line somnat för natten. Hon har blivit så mammig så just nu vill hon endast somna in hos mej. Fungerar inte alls lika bra när Petter tar henne.

Idag fyller Susanne år. Stort grattis till dej min vän....


Trött tjej idag!!!

Idag har Line och jag inte ens varit ute. Det ser så kallt och ruggigt ut så idag blev det hemmamys. Sen har Line nästan sovit hela dagen efter en ganska orolig natt. Hon vaknade ofta i natt och det är ju inte direkt lik Line. Jag hoppas att det är något tillfälligt. Det händer ju så mycket med henne nu så det kan ju vara en orsak till sämre sömn. Hon utvecklas hela tiden och nästan varje dag lär hon sej något nytt eller något nytt ljud. Livet ser väl lite annorlunda ut för henne nu och det kanske påverkar.

I morgon är det fredag igen. Dagarna går så fort. Ibland har jag ångest över att jag snart ska börja jobba igen. Vet att det är långt kvar men aldrig har dagarna gått så fort som nu. På måndag blir Line 4 månader. KAN INTE FATTA DET!!!

Kan man stanna tiden?????????

SITT!!!

37461-346
Idag blev jag väldigt överraskad när Line helt plötsligt kunde sitta själv. Såååå duktig!!!! Knappt fyra månader (på måndag) och så kan hon det redan. Inte någon längre stund men snart så...

37461-345

Upptäckt mina fötter oxå....

Underbara höst

37461-344

nu är den verkligen här.......

Igår var vi hem till familjen Jansson. Vi lagade sååååå god mat. Tortilla bröd fyllda med köttfärs och lök som vi rullade ihop. Massor med tomatbitar ovanpå tillsammans med en god sås, riven ost och så in i ugnen. Tyvärr så ville inte matron infinna sej. Line vaknade precis när det var dags att äta. Hon var fortfarande trött men ville inte sova..så ledsen. Adam ville inte äta och Erik var ledsen och ville ha mat. Vi fick äta i omgångar. Så kan det bli ibland. Bastade gjorde vi oxå...sååååå skönt!!!

Idag var mamma hit. Hon bjöd oss på pizza!!! Mums......

I morgon ska jag käka frukost med Tessan på fiket.

Nu väntar vi med spänning på lilla "pysen" som ska komma snart. Lindas och Molles lilla bebis!!! Inte alls långt kvar nu.....

Ännu en liten knodd är på väg. Sandras och Billys....

Kul för Line att få lite kompisar!!!!!

Lördag

37461-342
Den där sabla blixten......

Idag ska vi ha en heldag med Annmari + familj. Vi ska käka god mat, basta och glo på film. Ska bli skoj!!! Och så blir det naturligtvis mycket lek med barnen!

Ska försöka hinna med en promenad idag oxå. Så otroligt fint höstväder nu.

Ha en bra lördag alla ni!!!

Veckan...

...har varit bra!!! Det har varit en lugn vecka då det inte hänt så mycket....

...däremot så händer det mycket med Line nu ! Hon "pratar" jätte mycket, vänder sej från rygg till mage så fort man lägger ner henne på golvet. Hon använder händerna och griper efter saker. Hon skrattar och är bara helt underbar!!!

I morse sov vi till kl.08:15....sovmorgon!!!!!!!!

Snart kommer Petter hem...då ska vi njuta av helg!!!


Lines dop 30/9 2007

37461-341
Line i dopklänningen!!! Sååååååååå bedårande fin!!!!
37461-340
Line döptes i Skinnskattebergs kyrka!!!

.............

37461-339
Lite suddigt men det är iallafall vattendags
37461-338
Petter, jag, gudfar Olof, Line och gudmor Annmari

........

37461-337
Väntan!!!
37461-336
Petters kusiner Magdalena, (TACK för alla kort) Karin och Petters lillasyster Sofie!

........

37461-335
Bordsdekoration..Grodor naturligtvis eftersom Line är vår lilla groda!
37461-334
Gudfar Olof och Magnus.

..........

37461-333
Min morbror Jan-Erik, Adam, Jocke, Gudmor Annmari, Erik och Lines morfar Pentti.

37461-332
Lines farfar Per-Åke och farmor Irenè.

..........

37461-331
Bordet med alla Lines fina presenter!!!
37461-330
Line var finklädd på dopfesten!

Marie Line Karlsson

Jaha nu var det gjort! Dopet alltså!!! Det blev riktigt lyckat även om vissa grejer inte blev som man hade tänkt och det blev lite stressigt imellanåt. Line var super duktig hela dagen. Hon sa inte ett knyst i kyrkan. Inte ens när hon fick lite vatten på sej! Jag och Petter var så stolta över henne där vi stod i kyrkan. Vi är ALLTID stolta över henne!!!! Man blev rörd när man såg henne i den fina klänningen men jag lyckades hålla tårarna borta!

Det var så trevligt att träffa alla och äntligen fick min familj, släkt och vänner träffa Petters närmaste. Jag hoppas och tror att alla hade trevligt!

TACK snälla ni för all uppvaktning på hennes dag!

Bilder från dopet kommer snart!!!!!