Bye bye...

37461-486

Idag åker jag och Line till mamma och pappa och sen i morgon bitti åker vi till Malmö.
Petter vet inte riktigt hur han ska klara sej utan Line så länge!!! Det blir nog många hejdå pussar..Line har blivit en riktigt liten pussgroda!!!

Ha det så bra alla ni!!! Kram kram och hej svejs från oss

Välkommen Elsa!!!

37461-485

Träffade Elsa idag. En sån söt liten tjej!!!


37461-484
Line tyckte oxå att Elsa var söt!!!

Mums med napp

37461-483
Line & Maja!!!

Begagnat är bra. billigt ännu bättre...

Va på "Klädbytardag" i morse på Lindgården. Gjorde några kap. Köpte två par tröjor, en solhatt, en scarf, en topp och så tre leksaker. Allt för 180 kr. Kanon bra med såna där dagar. Man köper ju så mycket barnkläder och när man sen inte vill ha nå fler barn är det ett perfekt sätt att bli av med lite. Så om några år så kanske jag oxå står där och säljer.

Nu är det inte många dagar kvar till jag, Line och mamma åker till Bror och familjen i Malmö. På onsdag morgon åker vi och det bli så kul...har redan börjat packa.

I morn ska jag och Line åka och hälsa på Emmas och Jespers lilla Elsa!!! Mysigt.....

Line åkte tåg..

37461-478

på marknaden idag. Sen fick hon en ballong med Teletubbies på.
37461-477
SINGSTAR roade vi oss med på festen igår!!!

Fest i kväll

Sitter med färg i håret. Köpte en något ljusare färg den här gången så vi får se hur det blir....

Inflyttningsfest i Norberg ikväll...ska bli skoj!!! Har köpt hem några olika cidersorter till kvällen så det blir mumsigt....

I morgon ska vi på marknad i Norberg så det blir mycket Norberg i helgen.....

Ha det gott!!!

.........

Haft en jätte bra dag i solen idag. Varit hem till Annmari och hälsat på. När Line och Erik sov ute i vagnarna satt vi och solade och sen när de vaknade fick de sitta ute på en filt och leka. De njöt nog av värmen lika mycket som vi.

I morgon ska jag och Line träffa Camilla och Clara. Vi ska äta frukost på vallonen.

Ska snart natta Line....hon är såååå trött att inte ens bolibompa är skoj!!!!

Snart är jag tillbaka....

..på jobbet!!!

Line och jag var dit idag och hälsade på. Va med på deras sångstund. Line är bara så härlig att ha med. Inte nå blyg alls trots så många okända ansikten och barn som ville fram och peta och prata med henne hela tiden. Hon satt tillsammans med barnen i ring och när vi i en sång höll varandras händer så var det helt okej oxå. Vi har verkligen fått en social tjej!

På fredag ska jag träffa mina kollegor igen. En av mina kollegor har inflyttningsfest i Norberg så då ska vi dit på lite käk...och ja...lite dryck blir det ju oxå såklart! Ska bli skoj....


Vi har börjat med att Line endast sover en gång om dagen nu. Efter lunchen. Det fungerar än så länge jätte bra! Hon sover nu och jag hoppas att hon sover länge, som igår ( ca 2,5 timme) så jag hinner greja lite här hemma.  

Senare idag ska vi träffa Petra, Lisette , Linda och Maja på fiket.

Ha det så bra i solen!!!!

Skön dag

37461-476

37461-475
Line tyckte det var mysigt att känna på gräset!

Idag har vi njutit av det fina vädret!!!

Sov ända till 08:15 idag...sen kunde jag inte sova längre. Då var jag totalt utvilad. Det där med att sova till 10:00, 11:00...den tiden är förbi. Sen tog jag en långpromenad med Tessan och när jag kom hem duschade jag och Line tillsammans. Hur mysigt som helst. Annars idag har vi varit ute och gungat (två gånger), tagit en promenad och så har mamma varit hit och hälsat på.

En bra dag!

Natti natti

Nu ska jag gå och lägga mej och sova läääääääänge!! Sovmorgon i morgon!!! Lyxigt....

Hoppas på underbart väder i morgon oxå...kanske vi kan sitta på vår välstädade balkong.

Underbara vår!!!

Vilket fantastiskt väder!! Jag och Line har precis varit ute och gungat. Träffade på en annan mamma som jag pratade lite med. Hon hade en pojke på 11, 5 månader som satt i gungan brevid Line och så var hon gravid med sitt tredje. Oj oj man kan inte bli annat än imponerad...

I natt sov Line heeeela natten utan att vakna en enda gång. Från kl. 18:30 till 05:40 var det helt tyst från hennes rum förutom att hon hostade till lite en gång. När Petter kom hem kl.02:00 från en fest så blev jag lite orolig över att jag inte blivit väckt av henne, så jag låg och funderade på om jag skulle somna om, att hon säkert bara sov djupt eller gå in och titta till henne med risk att hon då skulle vakna. Jag klarade inte av att bara somna in. Alla slags tankar kommer om att något skulle kunna var fel kom över mej så jag gick öppnade dörren lite mer till hennes rum och när jag hört henne kunde jag gå och lägga mej igen. Jag vill inte se mej själv som en hönsmamma men ibland är jag nog det!!!!

Ikväll ska jag äntligen träna Body combat. Har inte gått på ett par veckor nu. Petter har jobbat så jag har inte kunnat.
Funderar på om jag ska greja lite ute på balkongen. Dags för det nu.....

Stort GRATTIS...

och MÅNGA KRAMAR till Emma och Jesper som i onsdags fick en söt liten Elsa!!
Ännu en tjej i gänget alltså!!!

Plask plask

37461-474

Line roade sej med vattenlek igår!!!

Fredag och strålande sol ute....precis som det ska vara!!! Idag ska vi luncha med Annmari och familj och sen ska vi till Skinnsberg en sväng och byta däck.

Sen ska vi handla lite...

Det är våran dag...

inte så spännade!!!

Dagen:

Var på bvc på 10-månaderskontroll. Vägning, mätning och så lite frågor och test om Lines utveckling. Line var superduktig. Hon väger 11450 g nu!!! En liten tungviktare som följer sin kurva perfekt.

Åkte ut till Hedkärra och hälsade på Annmari, Erik och Adam. Vi tog en promenad och så matade vi några hästar med hårtbröd och morötter. Line hade aldrig sett hästar förut men hon verkade gilla dom. Sträckte ut sin ena hand mot en häst precis som att hon ville klappa den. Att gå på zoo i sommar blir nog skoj! Hon älskar djur!

Sen käkade vi mat tillsammans...


Äntligen är desperate housewifes tillbaka...måste kolla nu!! Sen är det natti natti!!!

10 månader...

37461-473

(I morfars keps)


..är Line idag! Endast 2 månader kvar sen är hon 1 år. 
 

Tänker på dom alla!

37461-472
Tände ett ljus i fönstret i kväll! Jag tände det för Engla men även för barnen i Arboga och flickan i Surahammar. Så många barn som har mördats och jag förstår bara inte hur det kan hända.

Ett ljus

Klockan 21:00 ikväll tänder vi ett ljus i fönstret för Engla!!!


Sängen!!!

37461-471
Här kommer en bild på vår nya säng. För er som är nyfikna!!!

Line ligger och sover....igen!! Antingen håller hon på att bli sjuk eller så är det nån ny tand på väg. Hon är iallafall inte riktigt sej själv. Kinkig och trött!

Mamma och pappa kom så nu måste jag sluta blogga!!!

Hej svejs!!!

Avslutning på föräldrargruppen igår!!

37461-470
Celicia snart 1 år, Line snart 10 månader och Edvin snart 1 år!  (3 barn av 5 i föräldrargruppen!)

Som sagt var det avslutning i går. Vi var endast 3 mammor där + barn så det var lite tråkigt att inte alla kom. Vi fikade lite och barnen lekte. Celicia och Edvin lekte över hela golvet...de kryper ju så himla bra så de försvann långt bort från lilla Line som mest satt still på en madrass och lekte för sej själv.

Sov gott i natt i vår nya säng. Men det tog ett tag att sätta ihop den oxå så vi var ganska trötta när vi gick och la oss igår. Klockan 23:00 var vi klara. Super fint blev det....ett helt annat rum!!

I dag kommer mamma hit och hälsar på!!! Vi ska gå lite på stan.

I morgon är det beräknat att Emma och Jesper ska få sin lilla bebis. Spännande!! Faktiskt så blir jag lite avis när jag tänker på det som de har framför sej. Ok, själva förlossningen kan jag hoppa över men känslan när jag fick se Line för första gången och äntligen fick hålla i henne...den känslan vill jag känna om och om och om igen....

Jaha...

...då var det vinter igen då!!! Jag behöver väl inte skriva vad jag tycker om det....

Line kryper lite grann nu...äntligen!!! Skönt för henne att kunna ta sej fram även om hon helst fortfarande vill stå och hålla i bordet. Hon har en ganska rolig stil. Hon kryper "normalt" och sen ibland har hon fötterna i och tar sej fram på alla fyra. Nu händer det verkligen mycket med stumpelumpan och det är bara såååå himla skoj!!!

Senare i dag ska jag och Line på den sista föräldrargruppsträffen, avslutningen!

Vi får vår nya säng idag oxå. Så igår kväll när Line somnat så plockade vi ner den gamla sängen och bar upp vår stora byrå upp på vinden eftersom vi inte längre kommer ha plats för den i sovrummet. Vi fick rensat bland en massa grejer och sånt är alltid bra. Man samlar på sej alldeles för mycket skit. Petters träningskompis ska ta vår gamla säng så den blir vi oxå av med.

Det blir ett helt nytt sovrum....

Vilken dag...

Har gått på Ikea typ hela dagen. Köpt en ny säng som vi får hem om några dagar (YIPPIE) och så nya täcken, kuddar och lite andra småsaker. Vi var ganska så säkra på vilken säng vi ville ha när vi åkte dit men det där med madrasser är ju inte lika enkelt. Fick prova en del. Sen tycker ju Ikea att de har så smarta lösningar på allt. Men jag tycker nog att det är lite väl besvärligt att man ska behöva leta rätt på sina möbler, lassa på vagnarna
(2 vagnar + Lines vagn), gå till kassan och sedan till varuutlämningen för att sedan lämna ifrån sej möblerna som dom sen ska köra till en.
Känns super kul iallafall att få en ny säng. Vi har ju haft min gamla länge nu och den knarrar och har sej.

Får se om Petter får skrika av glädje eller sorg senare i kväll..Malmö spelar och det är ganska viktigt att de vinner om de vill komma vidare till elitserien. Det är laddad stämning här i kväll!!!

Heja Malmö!!!



Bra dag idag..

...trots det tråkiga snöplasket.


  • Fick besked från skatteverket idag. En skaplig summa får jag tillbaka...perfekt till sommaren.
  • Line kan säga MAMMA!!!!!!!!!!!! Helt fantastiskt......jag blev så varm inombords när hon sa det idag!!

Jag är så glad!!!


Snö igen...

37461-469

Ingen rolig syn i morse när jag vaknade!! Deprimerande! Jag och Line tar nog en mysdag inne idag!!!

Lisette och Micke som är i Egypten har nog det varmt och skönt. Och Minna, Rickard och Emilia som är i Tunisien. Jag är avundsjuk!!!

Duktiga Line

37461-468

Hemma igen efter en helg hos mammsen och pappsen. Lungt och skönt och mycket bus med Line har det blivit. Och så framsteg...Line ställde sej för första gången helt själv. Helt plötsligt så stod hon bara där mitt på golvet..vi blev verkligen överraskade och sååå stolta!!! Hon har gjort det flera gånger nu! Som ett barn på julafton så blir man helt överlycklig över alla hennes framsteg.

Nu ska jag käka lite pastasallad och glo på tv. Petter jobbar sin sista natt så snart är han ledig igen.

I morgon ska jag och Annmari ha filmkväll. 

37461-467

Spännande!!!

JUST NU:

Line ställer sej upp själv utan stöd!!!


Fredagskväll hos mej

Petter jobbar natthelg så jag är hemma själv. Line sover så hon är inte så mycket till sällskap  :-)
I morgon åker jag hem till mamma och pappa och sover där en natt. Skönt med lite sällskap och så får Petter sova i fred här hemma. Så tråkigt att tassa på tå och Line vill ju tjoa och tjimma.

Stackars Petter har endast jobbat 2 timmar...10 hours to go!


Line säger lampa nu, "pa" heter det. En morgon när Petter vaknade sa jag till Line "nu kommer pappa" , då tittade hon upp på lampan. Så hon rör ihop det då och då. Hon säger "dä" oxå, antar att det betyder "där". Jag väntar på att hon ska säga mamma snart........

Ha en mysig fredagskväll!!!




Våran dag:

  • Line vaknade kl. 06:30. Vi gick upp och efter en stund var det dags för välling och därefter tandborstning.
  • Jag käkade frukost tillsammans med Petter som skulle på kurs och därför gick dagtid. Line höll i vardagsrumsbordet och gick nästan ett helt varv runt det. Line lekte lite på golvet och sen var det baddags.
  • Påklädning och mera lek, sen var det dags för lite gröt.
  • Line somnade kl. 09:30 och sov lääänge. Ända till kl: 12:00 ca. Jag passade oxå på att vila och sen lagade jag mat till Line (spagetti och köttfärssås) och så gjorde jag en tonfisksallad till mej själv. Hann även med att äta den innan Line vaknade och åt sin lunch.
  • Vi tog en promenad på ca 40 minuter i det underbara vädret. Innan vi gick hem svängde vi förbi jobbet. Pratade lite med barnen och uppdaterade mej om det som hänt senast. Vi gick hem..
  • Slängde in tvätt i tvättmaskinen och Line fick sitt mellanmål. Line och jag lekte lite och sen var det dags att klä på oss och gå ut igen..
  • Fika på stan med Linda och Maja, Petra, Therese, Emma, Sandra och Theo och Tuva.
  • Hemma igen fick Line middag (pyttipanna) och så beställde jag och Petter hem mat (pizza).
  • Line busade med Petter och sen var det dags för bolibompa.
  • Line fick välling och sen var det dags att göra sej i ordning för sängen....natti natti Line!!
  • Jag gick en promenad på ca 45 minuter.
  • Grejade lite med datorn.
  • Hämtade och vek tvätt.
  • Duschade.
  • Bloggdags

och snart ska jag gå och lägga mej!! Så kan en dag se ut i mitt och Lines liv!!!


Sova? varför det?

Visst är det en skön bild på Line i nyfriserad lugg? Nu slipper hon få hår i ögonen iallafall. Det var inte så lätt att klippa den för hon vände och vred på huvudet hela tiden. Vad är det föresten som gör att just efter en klippning, och då menar jag när man klippt luggen framförallt....så ser man så himla "konstig" ut. Det tar alltid ett par dagar innan man vänjer sej. Likadant varje gång....

Börjar vänja mej vid Lines lugg nu...

Idag har vi varit på babycafé med Annmari och Erik. Efter det så käkade vi såklart lunch på vallonen. Både Line och Erik somnade när vi gick till stan så vi hade förhoppningar om att få käka ensamma medan barnen sov men icke..såklart så slog dom upp sina stora ögon just när vi skulle hugga in på maten. Line vaknade ca 06:15 i morse och har endast sovit en kvart ungefär idag....la henne i sängen när vi kom hem men nej,,,ville inte sova...hon satte sej upp, pillade på tapeten, grejade med nallarna...försökte ställa sej upp...ja allt för att inte somna...
Nu sitter hon på sitt täcke och leker här på golvet och är super nöjd....

Snygg i håret!!!

37461-466
Line i sin nyklippta lugg!!!


Tack!!!

37461-465
Tack Susanne för den fina bodyn!!!