Ett bra val att byta förskola...

Blev lite ändringar i planeringen idag då Petter fick hux flux åka och jobba...lite så det är nu. Då är det bra lyxigt att ha förskolan så nära...bara att gå över med henne och för mej är det lika enkelt att hämta. Inga vagnar måste lämnas av och den långa promenaden från förskolan hem sent på eftermiddagen med en trött unge slipper man oxå..hallelulja!!  




Lagar mat. Idag blir det kyckling

0a22e90fd49f7e41542b36cc9b8ef49f.png

Lagar mat. Idag blir det kycklinggryta och ris till line. Kyckling och sallad till mej. Petter blev utringd på jobb så tjej mys blir det senare:)


Ont i mina vader...........

Har rejält med träningsvärk idag...efter det jobbiga step up passet. Ska iväg på Body balance i kväll så jag hoppas det lindrar lite efter det. Tycker det är så skoj att träna nu och jag måste bara hålla lågan uppe nu. Får INTE ge mej och bli den där latmasken igen. Jag har ju ett mål som jag måste nå och det funkar inte att ligga i soffan då....!!!
Kom igen nu Mari!!!

Nu ska vi snart till Skinnsberg och fira mamma i efterskott eftersom hon var sjuk på sin födelsedag.

Tjing tjing..........


Skoj på busborgen

2b71538df48d27dfdcc6c56c20f294e9.png

Kolla varifrån!

Skoj på busborgen


lekdag

Varit i Västerås hela dagen idag. Handlat lite och så var vi till Lines favoställe..ja, alla barns favoställe...busborgen! Hon har klättrat, hoppat, lekt med bollar, slängt sej i bollhavet...ja de mesta hann hon med. Hon sprang och lekte så hon var alldeles röd i ansiktet och varm som en kamin.

Va bjuden på fest idag eftersom det är höstfesten på Green man ikväll men hade ingen lust eller ork till det. Så en lugn kväll i soffan blir det....det är mitt favoställe, soffan!!! Just nu iallafall...fortfarande trött efter första jobbveckan...men i morgon har jag sovmorgon och det ska bli såååååååååå skönt!!!


God morgon!!!


Dagens frisyr!!!

Fredag!!!!!!!!

 Yihooooooooo va härligt!!!!
 
Idag efter jobbet gick jag på step up. Väldigt länge sen jag gick på det men förut var det mitt favopass och idag kom jag ihåg varför...sååå kul och sååååå jobbigt!!! Så en skön dusch efter det...Line gjorde mej sällskap och det var mysigt.

Vi har fortfarande jätte mycket datastrul...väntar på ett nytt modem och hoppas det ska bli bättre.

HA EN SKÖN KVÄLL!!! Det ska jag ha.........................

Helgerna är såååå speciella när man jobbar..... :-)

27 augusti 2004...

Träffades jag och Petter. Vi firar 5 år i morgon!!! 5 år sen han bjöd upp mej på Greenman..."En snygg kille" tänkte jag men jag trodde aldrig att han var intresserad av nåt seriöst, en dans, lite snack, en kyss eller två sen hej då...ha det bra liksom! Men sen den kvällen var det faktiskt vi....och jag är så lycklig för det!!! Nu har vi en dotter och är en familj och det ska ni veta....det vi har, det är kärlek det!!!!!!!!!!!!! Puss på dej älskling!!!

Ännu en arbetsdag är gjord!!!

Fick åka hem tidigare från jobbet för Petter skulle på arbetsförmedlingen. Line har ju varit hemma idag oxå men hon är mycket bättre. Hon sitter just nu här brevid mej och ritar. Pratar och pratar och vill att jag ska säga vilken färg det är på alla kritor. :-) och så räknar hon dom..1, 2, 8, 9....


Grattis säger vi till världens bästa mamma/mormor och svärmor som fyller år idag. Hoppas du kryar på dej snart så vi kan komma och gratta dej på riktigt!!!

Stor kram!!!





............

Sååååååå jäkla trött och ont i skallen. Att det är första veckan efter semestern...det känns utan tvekan.  Ska på body balance senare och jag hoppas jag blir lite piggare av det.

Så detta var det enda jag orkar skriva idag!!!
Over and out!

Första dagen...

på jobbet är gjord och det gick jätte bra. Roligt att vara tillbaka igen, träffa alla barn och mina kollegor. Jag var redo helt enkelt. MEN det sved i söndags kväll när jag drog och tränade vid sju tiden på kvällen, sa hej då till Line och visste att jag inte skulle få träffa henne förrän idag efter jobbet kl. 16:00. Efter att ha varit med henne i sju veckor så gott som hela tiden så kändes det tungt att vara ifrån henne så länge...Min lilla älskling...kramade om henne hårt idag när jag kom hem...

Line är just nu lite sjuk. Snorig och kass i magen. Men Petter är ju ledig så det passar ju bra det....

Nepp sängen väntar,,,,,ganska trött nu. Har dessutom läst en tråkig "matte bok"...så nu orkar jag knappt håla mej vaken!!! Natti natti............

Så..nu var denna semestern slut!!!

Dags igen i morgon då...känns nästan overkligt efter så lång ledighet. Men okej känns det. Varit och tränat body balance med Linda och fick lite ny energi så det ska nog gå bra.

Har en ny mobil..skickat nytt nummer till de flesta tror jag men hör av er om jag missat nån!!!


Min nya!!!


Skogsarbetare....

Idag har vi röjt här ute på gården igen...det tycks aldrig ta slut!!! Idag sågade pappa ner en massa träd...vi hade alldeles för många träd som lutade mot huset och som bara var i vägen. Nu slipper vi spendera hela hösten med att kratta löv....
Tack snälla mamma och pappa för hjälpen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu...en skön lördagskväll!!!!!!!!

Härlig dag och kväll!!!

Jag sitter här och tar ett glas rött...mumsigt!!! Tänk att jag skulle börja gilla rödvin...otippat!!

Idag har vi haft en sån där skön dag. Tog sovmorgon i morse och därefter en promenad...sen har vi mest varit hemma. Fixat lite i Lines rum, lekt och myst. Nu på kvällen fick Line lite godis...hon mumsa och mumsa och blev så kladdig att vi fick duscha henne innan sängdags. Första natten i hennes nya rum....tror hon kommer sova jätte bra, iallafall inte sämre för nu är rullgardinen på plats så det blir lite mörkare.

Petter och jag har hyrt film så det blir det ikväll.....

Lines nya rum!!!



Ännu ett rum är avklarat.....

Lines rum är klart och det blev sååååå fint...bara gardiner som fattas nu och lite grejer på väggarna sen så....!!! Hon blev glad när hon fick se rummet så det var ett bra betyg. Men...vi kommer i framtiden alltid köpa easy up tapeter...detta var lite drygare än vad det behöver vara!!! Bilder kommer senare.....

Kollade in Bolt när han sprang 200 meter........ojojoj vilken sprinter..fick gåshud på armarna när han sprang. Har inte kollat mycket alls på friidrott i år men den mannen har jag inte missat.

Endast 3 dagar kvar av lathet...sen drar det igång igen. Och drar igång gör det rejält då jag ligger efter när det gäller böcker att läsa . Vi ska arbeta med matte och såklart är det litteratur att läsa och jag har 1 vecka på mej att göra det. Så inget bloggande för mej nästa vecka... eller jo kanske lite iallafall....




En bra dag!

Line och Petter är på stan med en kompis + barn så för mej blev det en stund framför datorn. Precis hemkommen från en skön promenad i härligt väder. Idag kom solen minsann så det är bara att njuta...
Annars idag har vi tapetserat, ska göra lite mer ikväll när Line sover...sen har jag lunchat på vallonen med Petra och besökt jobbet. Kände att jag var tvungen att uppdatera mej lite. 4 dagar kvar på semstern sen är det dags....kommer bli bra!
Intalar mej det iallafall ;-)!!! Barnen blev glada över att se mej iallafall och det gör ju allt så mycket lättare.

Idag var Line och några till i skogen. Hennes fröken frågade Petter idag när han hämtade om vi var ofta i skogen för Line hade bara sprungit in i skogen precis som hon ofta är där. Jag kan ju knappast säga att vi är det..men hon älskar ju stenar och pinnar och det finns det ju gott om där så det var väl ett toppen ställe. Vi får helt enkelt ta en dag i skogen!!!!

Nej...nu ska jag passa på att dammsuga lite innan de kommer hem igen...

Mamma och dotter : KÄRLEK!!!



Inte helt lätt att få ett kort på oss tillsammans.....

Vi blev blöta av regnet idag. Jag, mitt pucko hade varken regnkläder eller paraply med till stan när vi skulle fika med Annmari och barnen...så det blev att cykla hem snabbt i regnet. Utan växlar och en Line där bak så är det rätt jobbigt uppför backarna......och så träffa jag på en gammal kollega som ville prata...I REGNET....och när jag knappt kunde andas normalt efter backen upp.

Lines inskolning har gått bra och det är precis som hon alltid har gått där. Puss och hejdå liksom sen vänder hon ryggen till och går och leker. Jag trivs oxå jätte bra med personalen och är helt övertygad om att vi gjorde rätt när vi valde en annan förskola. Känns fel och lite pinsamt faktiskt att ha henne där denna vecka eftersom jag är ledig men jag frågade hur de ville ha det för jag hade ju tänkt att hon inte skulle ha börjat så tidigt som hon gjorde och att inskolningen fortfarande hade hållt på, men de tyckte att hon skulle gå lite grann iallafall eftersom hon nyss börjat. Så jag och Petter passade på att börja tapetsera hennes rum nu idag innan Petter skulle iväg och jobba. Blir bra men svårare helt klart nu när man inte har "easy up" tapeter. Line kommer få världens coolaste och finaste rum.....




Vi har skrattat mycket idag och högt.........

Det känns nu

Att sommaren är slut...så är det!! Bara att inse..och det är lite trist. Sommaren 2009 var väl inte så jätte bra väder mässigt...men vi får väl hoppas på fina höstdagar....för det är inte fy skam det heller. Måste tänka positivt nu och framåt...mysiga saker som härliga koftor, tända ljus, lata kvällar i soffan framför brasan...sånt höjer mysfaktorn i höst!!!

Idag vaknade Line klockan 06.00! Jag fick gå upp eftersom Petter jobbade sent i går men i morgon är det sovmorgon för mej...!!! Ska sova så länge jag bara kan...(gissar på åtta, nio....) så jag är pigg inför tapetseringen av Lines rum....nu är det dags nämligen....

HA EN BRA KVÄLL!!!


Har inte blåst iväg..



även om man lätt hade kunnat gjort det idag!!!

Endast 1 vecka kvar nu av min långa semester....6 veckor har iallafall blåst iväg. Men det känns faktiskt att jag varit hemma ett tag nu och lite smått börjar jag väl känna att det faktiskt ska bli helt okej att börja jobba, lite saknar man ju den vanliga vardagen....kollegorna, barnen på jobbet och allt annat som hör till. Att vakna tidigt till alarmet på mobilen saknar jag dock inte en sekund så det blir väl det som kommer kännas jobbigast, att slippa laga en massa mat blir det bästa. Men jag har haft en sån bra och skön semester och även fast vi varit hemma och inte varit iväg på mer än dagsturer så är jag helnöjd...dock inte med vädret men det var ju inte så oväntat ändå (vi bor ju i sverige...) Att vara så här mycket med Line har ju varit det allra bästa och det jag kommer sakna mest. Det är när man är ledig som man inser hur lite tid man egentligen är med sina barn...och det kommer kännas riktigt tungt de dagar när jag kommer hem sent...hinner mysa och leka i ett par timmar för att sen säga god natt!!!!!!!!!!!!!! USCH...................!!!! Vill inte ens tänka på det!!!!!!!!!! :-(


Stort grattis till Petra som fyller år idag!!! Kram!!!!!

Firat Erik idag



2 år nu!!! En pojke full av bus och spring i benen!!!

Efter kalas hos Erik åkte vi hem till Jocke för att se hur han har det i sitt nya hus. Ett litet hus men mysigt och passar perfekt till han och pojkarna.





Sorglig serie!!!

Kollade på "Cold case" tidigare ikväll och OJ vad jag grät...om det är nån mot förmodan som inte sett den serien handlar den om olösta mord och i detta avsnitt handlade det om en liten flicka som dött när hon var 6 månader i plötslig spädbarnsdöd..trodde dom men fallet togs upp igen och det visade sej att mamman drabbats av förlossningsdepression och ville dö tillsammans med sin dotter. Det var vinter och hon la sej ute på gården i snön tillsammans med sin lilla dotter. Hon somnade men vaknade av att hennes andra barn, en liten pojke skrek på henne från huset...hennes lilla dotter vaknade inte utan hade dött i hennes armar. Såååååååååååååå sorgligt..usch....jag ska inte titta på sånt men ibland är det skönt att få gråta lite oxå....!!!

Jag vill kramas med Line nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Min dag!

Efter lunchen på kina som snälla Annmari bjöd på eftersom jag fyllt år så drog jag hem och tvättade fönster.(lite duktig iallafall...) Hann även med att läsa ut boken som jag läst i typ 1 vecka "den hand som skälver" av Kjell Eriksson.....(jag betar av min boksamlingen ganska så snabbt nu...) innan jag hämtade Line. Jag var super glad över att få se henne men hon ville inte hem...ett bra tecken ändå..då trivs hon! Efter lite lek ute på gården och en cykeltur ner på stan så gick vi in. Jag har satt in en massa bilder i album och Line har lekt och tittat på bolibompa...

Nu har jag lagt Line och jag själv äter tonfisksallad (som vanligt....) och bloggar!!! Så ser alltid mina kvällar ut när Petter jobbar och det gör han för det mesta nu....men han slutar i morgon bitti och är ledig till söndag så det känns bra...

Idag fyller gullungen Erik 2 år!!! Grattis grattis!!!!!!!! Kalas på lördag!!!!!!!!!!!!!!!!

Ensam hemma!!!

Lämnat Line på förskolan, 11- 15 ska hon gå idag. Hon ska sova där för första gången....känns mysko att lämna henne och sen bara gå hem och vara ledig. Jag blir så handfallen fast jag har massor med saker att göra...skulle behöva tvätta fönster ( ett måste som aldrig tycks ta slut...) klippa gräset, rensa ogräs, städa...men vad väljer jag...jo att äta lunch med Annmari på stan. Mycket roligare!! och äta måste man ju....det andra får jag ta sen.....!!!






Tack alla för gratulationerna!!!!!!!!!!


Kass bild men det är iallafall en ängel som jag fått av Petter och Line i födelsedagspresent...hänger så fint brevid L:et. Line är ju min ängel!!!!!!!!!!

Haft en bra dag men trist att Petter jobbat hela dagen...men jag har haft besök av goa Lisette, Emma och Elsa och så min goa mamma. Fått MASSOR av sms, hälsningar och några har ringt och skickat kort!!! Tack tack!!!


Nu närmar jag mej 30...........ska jag ha ångest nu??????

Snart kommer det lukta bullar här.....

Line är på björkbacken..idag ska jag hämta henne efter maten. Hon gnällde lite när jag gick men inga tårar...skööööönt!! Så nu väntar jag på att degen ska bli färdigjäst och sen ska jag baka bullar...!

Det är nåt fel med bredbandet...så datorn går riktigt segt nu...hoppas det fixar till sej snart.

Dags för bullbak!!!

Grattis pappa!!!

Line ligger och sover fortfarande...den tjejen kan sova...och lek hela förmiddagen gjorde väl henne extra trött. När hon vaknat ska vi åka till Skinnsberg för att gratta pappa/svärfar/morfar. Grattis grattis!!!!!!!!!       

Andra kändisar som fyller denna vecka är

* JAG......ja, så är det......på onsdag.....29 år....bara 1 år kvar till den berömda åldern 30!

* Erik fyller 2 år på torsdag...1 dag efter min dag så ploppa han ut!!!


Inskolningen...

Fick lämna Line själv en stund idag. Hon gnällde lite när jag gick...men jag tror det gick bra. En timme skulle hon och de andra vara själva och eftersom vi bor så nära så gick jag såklart hem istället för att sitta i deras  personalrum. Blir en snabb inskolning och mycket egen tid för mej...vad ska jag hitta på???!?!?!?

Datorn strejkar....

....så jag kan inte lägga ut bilder så ni får klara er utan det idag...!

Idag har vi njutit av det fina vädret. Line har badat i poolen och så var vi ner en sväng till vilhelminaparken och lekte, köpte med oss lite fika som vi åt där.

I morgon börjar de flesta jobba igen efter semestern. Alla mina kollegor är på plats då utom jag...olala....2 veckor till får jag vara hemma och njuta.............!!!! Det ni........

Svalkat mej i vattnet...........


Idag har vi varit vid "vårt" favo badställe. Björsjö utanför Ludvika. Solat och badat och så hade vi med lite mat.

Haft en härlig dag helt enkelt.........

Nu ska vi äta kräftor och lite annat gott!!!

En härlig båttur!


När vi först åkte ut med båten och pappa gasade på rejält såg Line ut så här....lite skrajsen.

Men sen var det bara spännande och skojigt.........

Pappa fick en ganska stor gädda men den slängde vi tillbaka.

Line fiskade.........

Njuter av värmen.......................!!!!

Vilken hetta det är....helt fantastiskt. Tänker på dom stackarna som måste jobba nu...som typ Petter!!! Han jobbar hela tiden nu så det är trist. Han missar solen och allt annat skoj som jag och Line hittar på. Väntar nu på att Line ska vakna så vi kan åka till Skinnsberg. Vi ska ta en tur med pappas och mammas båt....helt underbart ska det bli!!!

Inskolningen idag gick jätte bra. Line ritade en teckning, när den var klar tog hon den och klättrade ner från stolen och satte den mot en vägg, "här ska den sitta liksom"...hennes fröken satte såklart upp den där och Line såg så stolt ut :-)
Och jag blev lika stolt............tittar på henne ofta och tänker "min tjej....och hon är ju bara sååååå härlig"...............................

Nej ut i solen igen....man måste in och svalka sej ibland men solen lockar ut en direkt....


Nu funkar det att lägga in bilder...




Bilder kommer en annan dag!

Skulle sätta in lite bilder från gårdagen men det gick inte...,bara snälla bilder Sandra...lovar... ;-)
Så det får bli en annan dag...

Hade iallafall jätte skoj kväll med tjejerna och mysigt var det på hamnkrogen...så mycket folk att vi fick sitta ute på bryggan men det var som sagt bara mysigt! Jag, Petra och Tina hamnade på Green man sen...så nu fick jag en dos av dans så jag klarar mej ett tag igen. Partypingla? kanske det men vad ska man göra när man bara älskar att dansa!!!

Idag var vi på Lines nya förskola och hälsade på. Inskolningen kommer nog gå bra och smärtfritt tror jag...hon verkade så nöjd när hon var där. Jag blev glatt överraskad när jag såg utegården...hade faktiskt ingen anning om att det var så stor gård på baksidan. Kommer bli toppen!!!


Sol sol sol sol.........I LOVE.....................

Det är så härligt väder.....!!!!!!!!!!!! Perfekt att luncha på stan idag med Annmari. Ikväll ska jag hem till Linda. Vi ska grilla och dricka gott sen blir det hamnkrogen, alla mina underbara tjejer ska dit så det kommer bli såååå kul...yihoooooo.....

Vi hade det mysigt igår, jag och Petter. God mat och bra film...filmen bestod av mycket pang pang men det var ju en Johnny Depp film så det var ändå okej...!!! Fortfarande lika snygg som när han var ung...konstigt det där....!!!

Nej...har inte tid att blogga mera...ska ut i solen igen!!!


Längtar till ikväll.....

Fikade med Camilla och Clara idag. Sen gick vi till Vilhelminaparken....var oxå förbi jobbet och pratade med Pia och Jenny och barnen som var där. Ganska lungt denna vecka men nästa vecka börjar det på riktigt...de flesta kommer tillbaka och nya barn ska skolas in...ganska skönt att slippa jobba de första veckorna...! :-) På torsdag ska Line börja sin inskolning....

Ikväll ska Petter och jag till Västerås. Vi ska äta på mongoliska och sen blir det bio,  "Public enemies"....Skönt att komma iväg och göra nåt bara han och jag.

Snart....21:00...........


Snart snart................LIPSTICK JUNGLE....................Har ni missat den serien...ja, då har ni missat nåt!!!

En härlig dag i Falun!


Sofias + familjens hus. Så jäkla fint. Toppen läge men närhet till sjön och så där lantligt inredd som jag gillar

Min underbara vän Sofia och hunden Jessi

Line och Nellie badade

Söta Charlie hade växt massor sen sist

Lunch

Efter shoppingrundan på stan blev det lekparken

Ska iväg i morgon!

Ska ÄNTLIGEN till falun och hälsa på min underbara vän Sofia och hennes familj. Hon har bott där länge länge nu men jag har varit en kass vän som inte varit dit och hälsat på. Men nu så.....
Ser verkligen fram emot att träffa dom och se hur de bor!!!

Lek i parken


Va till Vilhelminaparken idag på förmiddagen. Maja, Eden och Line åker bil!!!

Maja och Line gungar

Nu sover Line, Petter är på jobbet och jag sitter på altan........äter tonfisksallad och njuter av det fina vädret!!! :-)

4-årskalas hos Adam!


Va till Adam med paket idag eftersom han fyllt 4 år. Vi fikade och pratade en del om Annmaris och Deas hus som de köpt. Barnen tittade på Ice age 1...! När Alla 3 kramades skulle jag ta ett kort, gick inte så bra. De hann sluta kramas innan kortet togs så detta var resultatet.... (sega kamera...)

Professorn Erik...härliga goa Erik!

Så här såg Line ut när det var dags att gå och lägga sej. Nyduschad och nyklippt (luggen) i ny pyjamas.

Sovmorgon...

I dag...klockan 9 gick vi upp! Line har sovit rätt så länge varje morgon de senaste veckorna så jag klagar inte. i 3 veckor till får vi sova...(vill stanna tiden...)

Senare idag ska vi hem till Adam på kalas. 4 år har han blivit nu.........!


Baka baka liten kaka..............eller en orm kanske....?