Lördagsmys med min älskling!!!



Lite mumsigt plock ska vi äta nu!!!

Snabbt inlägg

Ligger i sängen och bloggar...ska kolla på en film snart. En tjejfilm...Petter kollar på hocky, Malmö-Leksand så det gäller att passa på. Får se om det är en glad Petter eller en besviken "de förlorade..synd om mej" Petter som kommer upp sen.....

HA EN TREVLIG KVÄLL!

PUSS

Hänt i dag...



Haft en bra dag på jobbet. Inte så många barn som det varit hela sportlovsveckan..så vi har passat på att greja inne då vi har gjort om lite grann. Nu är planerna att vi tillsammans med barnen ska göra ett dinosaurieland...! Material är beställt så när vi har fått allt är det bara att låta fantasin flöda. Kan bli intressant!!!

Fika med Annmari, Erik och Adam blev det när jag slutade. ÄNTLIGEN efter många sjukdomar så kunde vi ses. Ja, utan Line då eftersom hon fortfarande har feber. Så roligt att se Erik och Adam...händer så mycket med dom när det går ett par månader utan att man ses. Erik hade fått långt hår i nacken och pratade en massa och Adam var som vanligt, lugn och go.

Mat väntar!
Bye




Det som Sverige pratar om idag!!!



Kollade just på tv när Viktoria och Daniel berättade om sin förlovning!!! Vilken grej detta är för Sverige...diskuteras för fullt överallt nu. På svt sitter de och pratar om Daniels framträdande....."han är en bra kille, men inte helt mediatränad"....ha ha ha!!! Stackarn...

Men jag tycker själv att det är skoj....man är väl lite fjantig kanske men när det blir bröllop ska iallafall jag sitta bänkad framför teven.

Sjukstuga är det här hemma. Petter är fortfarande sjuk, Line är sjuk IGEN...snorig och feber...IGEN...:-( och jag känner mej inte heller helt kry. Jobbat idag men det var drygt må jag säga...tur att det är sportlov och många lediga barn.

Haft en jätte bra dag...

...med Line...som alla dagar med henne!!!! Kom nyss hem från skinnsberg. Där var det full fart på Line, en helt annan tjej än sist hon var där och vi fick åka in till läkarn. Hon är så glad och sprallig hela tiden och skrattar...!

vi tog en långpromenad med Exi (Esi som Line säger) och pulkan tillsammans med goa Susanne. Hann prata om det mesta och uppdatera oss om läget. Alltid så roligt att träffas! Ett besök hos mamma och pappa, en promenad och en god vän gjorde denna söndag till ännu bättre söndag.

Nu ska jag ta och äta nåt!!!

Kram kram på er

En snöig söndag!

Jag och Line har varit ute i snön, skottade och tog en promenad. Kändes riktigt skönt att komma in sen.

Nu är det Petter som är sjuk. 39 graders feber hade han tidigt i morse....:-( så han ligger och vilar nu....
Jag har tagit ledigt i morgon för vi hade så få barn (sportlov) så det passa ju bra nu när Petter är dålig..även om jag hade tänkt att vi skulle hitta på nåt hela familjen...jaja..jag och Line får göra nåt i stället!!!!

Idag på eftermiddagen ska vi till Skinnsberg. Ska träffa Suss på en promenad.

Många grattiskramar till Theo som blir 1 år idag!!!! Hipp hipp hurra! 

INTE

...blir det melodifestivalen för mej ikväll. Bojkottar den helt i år...! Jag som tidigare älskat denna schlagerhysterin är trött på det. Programledaren detta år gör inte saken bättre....dryg!!! Både att se och lyssna på...varför måste allt bli så fjantigt!!!

Nej en film blir det ikväll!!!!

Latmask!!!

Slutade tidigt idag och hade tänkt att jag skulle till gymmet direkt när jag kom hem....men såklart...jag orkade inte, ville inte....
Förstår inte varför jag inte kan vara lika motiverad som jag var förut, som alla andra verkar vara....eller hur är det egentligen..tränar alla? Du?

Så jag blev hemma istället och lekte med Line....mycket roligare. Så jag får väl fortsätta vara en tjockis!!!!

!!!!

Saab går i konkurs, seco gör sej av med ännu mer folk...varsel, varsel, varsel....ÖVERALLT.....alltså man undrar ju vad som kommer hända med världen, sverige? Mitt jobb känns ganska så tryggt just nu men vad händer om det fortsätter så här...? Usch vill inte ens tänka på det!

Mamma var hit och hälsade på. Hon var så glad över att Line var sitt gamla vanliga härliga jag igen... klart mormor varit orolig över sin lilla tjej!!! Helt otroligt vilken omvändning på så kort tid. Igår skrek Line mest hela tiden. Var hon inte  ledsen så var hon arg. I dag har hon skrattat och även ätit riktig mat....HALLELULJA!!!!

Okej...inbjudningskorten till inflyttningsfesten har skickats...vi har bjudit en hel del med folk...så många att jag inte vet hur vi kommer få plats..men men det är ett senare problem...kul ska det bli iallafall och jag hoppas att alla våra vänner vill komma!!!! Måste ju kicka igång huset ordentligt...här är det nog länge sen det var riktigt livat!!!!



Line och mormor kollar på bolibompa!!! och nallen oxå såklart!!!

Vi leker

Har precis gjort en kladdkaka. Mamma och pappa ska  komma över  om en stund.  Petter är på hockey så jag och Line har varit själva på eftermiddagen, fast Line har mest sovit. 3 timmar låg hon och sov...så jag hann med lite av varje, plockade in tvätten i garderoberna, ätit, plockat undan, surfat runt på alla mina favosidor, pratat med Annmari,  legat i soffan och glott på tv....

Line var på strålande humör när hon vaknade.....så mycket lek och bus har det blivit...                                                 
Vi leker Lines favoritlek. Line stänger in sej i garderoben..drar igen skjutdörren...

Öppnar...

Och säger tittut!!! Super lycklig!

Bättre!!!

En bra natt och en mycket piggare och gladare Line!!!! Sååååååå skönt!!! Så härligt att se hennes leende och pigga ögon igen. Visst, helt frisk är hon ju inte men på vägen att bli.

Så inga mer sjukdomar nu på ett tag hoppas jag!



Äntligen ett riktigt svar!!!

Tredje besöket hos läkarn. Nu visade det sej att det var öroninflammation och röd och svullen hals. Ingen krupp som vi tidigare fått höra....! Tycker det är jävligt märkligt att man ska behöva träffa tre läkare innan man får veta vad som är fel!!! Hur mycket ska man behöva lida innan man får rätt medicin....och vi som öppnat fönstret och hållt på för vi trodde att hon hade krupp för det var det vi skulle göra sa dom. Nu var öroninflammationen något som hon fått nyligen så det hade nog de andra läkarna inte sett men de gav hur som helst fel diagnos. Så nu hoppas jag att hon blir frisk snart så vi får se vår glada tjej igen!!! Längtar efter henne!!!!




Pillar med mammas penna och almanacka...



Har tid hos läkarn senare! Jag ringde igen för vi måste bara få nån annan medicin som hjälper!

Tog ett break från jobbet

Tog semester! Line vaknade hela tiden i natt, hon var riktigt dålig så vi funderade starkt på att åka in med henne. Helt sjukt att hon ska behöva må så här...det låter så illa när hon skriker och gråter så det gör ont i hela mej!!!!!!!! Det enda hon vill på natten är att få sova och så kan hon inte det. Man känner sej ganska så grym när man öppnar fönstret för att hon ska få andas frisk luft..det är ju inte direkt varmt ute. Vet inte om det hjälper speciellt mycket heller men det är ju så man ska göra...10 minuter senare vaknar hon igen...

Så för Petter blev det inte mycket sömn så jag kände helt enkelt inte för att dra till jobbet i dag och lämna honom i sticket. Så nu sover han.....det behöver han. Line är rätt pigg nu iallafall, det är ju bättre på dagarna. Skönt att få vara hemma med henne nu i 2 dagar!!!

Ikväll ska jag iväg och träna. Känner att jag behöver det.


????

Vad tycks om min bloggbanner????? Fin va? När man inte själv kan är det tur att man har en kille som kan....
Man kan inte direkt tro att jag på jobbet är uppdaterare på hemsidan...jojo,,så är det!

Line sover (hoppas hon kan sova i natt) , jag har tagit en skön dusch och nu ska vi äta sen middag!!!


Bye!

Krupp!

Va till läkarn idag igen efter en jobbig natt. De inhalerade henne så hon skulle få det lättare att andas. De sa att det antagligen var krupp hon har.... stackars liten..hon blev så ledsen när de satte den där masken för hennes mun men det gick hyfsat bra ändå. I dag var det en annan läkare och sjuksköterska där och de kunde sitt jobb iallafall!!!
Line gnisslar sina tänder jätte mycket och har även bitit sej på läpparna så i morse när hon vaknade var det torrt blod runt munnen....vet ej varför hon gör så men hon började med det nu när hon blev sjuk. Line får naturligtvis vara hemma hela den här veckan oxå så på onsdag när Petter ska iväg på hockey ska jag vara hemma med henne. Att gå till jobbet i morgon känns inte alls lockande nu när hon är sjuk....

Så den här helgen har inte varit som den brukar...man har mest oroat sej över lilla sjuklingen och varit hos läkarn...


Hållit oss sysselsatta


Överraskning


Före frukost i morse fick Line en Alla hjärtans dag nalle....

Love


Många pussar och kramar till er från oss på Alla hjärtans dag!!!

Alla hjärtans dag!!!

Igår blev Line sämre. Fick åka in till familjeläkarn på kvällen efter att hon i stort sett gråtit hela eftermiddagen, vägrat äta och sova. Hon höll sej för munnen så vi förstod att det var nåt med halsen. Det visade sej att hon hade virusblåsor i halsen utöver febern. Även tyckte läkarn där att det lät lite som krupp. Läkare och läkare...vet nästan inte om jag vill kalla henne det, hon vi träffade och även sjuksköterskorna där tyckte jag var helt amatörmässiga. Snurriga, förstod inte hur "inhalatorn" fungerade för det skulle de prova först och sen fattades det grejer. Sen somnade Line i min famn, helt slut och då frågade de mej om jag tyckte att de skulle strunta i att inhalera eller inte.....????? Hur ska jag veta....så vi fick åka hem med en flaska mollipect och med orden "åk in till akuten om det blir värre"...men Line sov bra hela natten och vaknade inte förrän vid halv tio i morse. Jag vill bara att hon ska bli bra nu!!!!!!!!


Line har fått en kusin och Petter har blivit morbror igen...Elin och Magnus har fått sin tredje pojk!!! Han är såååå söt och jag längtar tills vi får åka och hälsa på. Stort grattis till er!!!

Även ett stort grattis till Lines farbror och Petters bror Anton som fyller 20 år idag!!! Hipp hipp hurra!!!

Ha en bra Alla hjärtans dag!!

Korkat!!!

Skulle ha varit på jobbet just nu men istället är jag hemma med Line. Petter har nämligen ett möte på arbetsförmedlingen idag. Hans första möte blev inställt för handledaren var sjuk så då blev det denna dag istället. Eftersom Line är sjuk så ringde Petter och sa att han ej kunde komma men det gick ju inte för sej, då kan han bli av med sina pengar minsann!!! Helt idiotiskt....Kan tänka mej att vissa aldrig kommer på dessa möten men man kan väl ge folk en chans och har man barn så har man....! Så nu får jag ta komp så länge som mötet håller på och dom som blir lidande är mina kollegor.

Fortfarande febrig

Stackars Line har fortfarande feber. 39,6 sist jag kollade för några minuter sen. Nu sitter hon och tittar på teletubbies...när man tittar på det så känns livet ganska så okej ändå fast man är sjuk...iallafall för Line...jag tycker mest att de är jobbiga att lyssna på men vad står man inte ut med för att slippa skrik, gråt och gnäll.

Senare ikväll ska jag ner till gymmet. Känns lyxigt nu när man bor så nära och jag SKA verkligen försöka gå ett par gånger i veckan iallafall. Det måste jag väl ändå fixa.......men jag vet alltför väl hur jag funkar..går in i träningen med stor motivation, tycker det är såååå skoj men sen händer nåt och jag bara orkar inte, vill inte...har ingen lust helt enkelt. Många som känner igen sej kanske????

Nä nu ska jag mysa med Line...stänga av teletubbies och sätta på nåt annat....

Lite om idag

Idag började en elev från barn och fritidsprogrammet hos oss. Hon ska göra sin 5 veckors praktik hos oss och jag ska vara handledare. Skoj att ta emot elever och vi har haft turen att få så bra elever varje gång. När jag var på Brinellskolan för ett elevinfo så var det många minnen som kom över mej. Har inte varit där på evigheter så det var skoj att gå i gamla korridorer igen...

Idag efter jobbet tog jag en sväng till gymmet....LÄÄÄÄÄÄÄNGE sen jag var där och det var faktiskt ett kärt återseende. Kändes härligt att bli lite svettig. Känner mej duktig nu..... :-)

Line stackarn har feber....igen...men det kan bero på sprutan hon fick förra veckan, vi hoppas på det så det är nåt som snart går över!

Nu ska jag ta plats i soffan och där kommer jag ligga resten av kvällen!!!!

Massor med snö...


..har vi fått!!! Det blev en del att skotta idag och så blev det lek i snön. En promenad till affären med pulkan blev det sen. Härligt med snö,,,men faktiskt längtar jag mest till våren nu.

Hade super trevlig kväll med Annmari och Dea igår. Åt tacos, drack lite gott och sen satt vi pratade till sent. Vi fick en jätte fin ljuslykta av dom i inflyttningspresent. Vi kommer nog ha många trevliga kvällar tillsammans framöver,,,skoj skoj!!!

Äntligen klara!!!


Line äter frukost!!!

Igår var jag till Sala på "Sapere inspirationsdag" ...det är ett sätt att få barnen att använda alla sina sinnen när det gäller mat och få dom att uppskatta bra och nyttig mat. Svårt att förklara men det är iallafall något som vi redan börjat lite med på jobbet men som vi nu ska köra igång lite mer på. En bra dag med lite övningar där man får använda sina sinnen, nåt man inte alltid är så bra på.

Igår kväll tapetserade vi klart matsalsrummet, blev ganska bra så nu fattas bara gardiner och lite annat smått. Vi ska dra iväg till Västerås idag och handla. Lines mormor kommer hit och är barnvakt.

Ikväll kommer Annmari och Dea hit på tacos. Ska bli roligt....så glad att Annmari träffat en kille och att hon är så lycklig! Det bästa till min bästa.....

HA EN BRA LÖRDAG! Nu ska jag göra i ordning mej lite....somnade med blött hår, så det är trollfrisyr just nu!!!! ;-)

Lite tankar


Den här bilden på Line, bara ett par dagar gammal är den finaste bilden någonsin. Jag bara älskar den...kan titta på den hur länge som helst och minnas.  Detta är en stor canvastavla som vi har i vardagsrummet och i trappen sitter samma kort fast mycket mindre. Jag skulle kunna ha en hel vägg med det här kortet. Mycket glömmer man....Lite minns man och det här minns jag, på BB när hon låg vid mitt bröst och var mätt och nöjd och trött. Jag blir alldeles varm när jag tänker tillbaka....

Världens finaste!!!


Genus!!!




Idag på förmiddagen var jag på en föreläsning om jämställdhet. Göran heter mannen som höll i den, alias "Kapten klänning" som även var namnet på föreläsningen. Den var super bra och han sa så många bra grejer som jag aldrig tänkt på. 2009 och man tycker ju att vi borde ha kommit längre i vår syn på kvinnor och män men det är skrämmande hur det ser ut.

Ett exempel: I det 500 största företagen i Sverige heter 3% av VD: erna Göran.
2 % av VD: erna är kvinnor....Fler Göran än vad det finns kvinnor....!!!! Och hälften av befolkningen är kvinnor..

Man blir arg!!!




 

Lite bilder från Lizzans fest!!!



Elaka doktor...

Precis käkat kebabbåt...det bästa jag vet när det är dags för hämtmat. Jag som skulle vara nyttig.............!

Idag var vi till BVC på Lines 18 månaderskontroll. Line tyckte inte alls att det var skoj..började gråta när hon skulle läggas ner och mätas och när hon fick sprutan skrek hon. Stackars liten....! Sen var hon jätte trött eftersom hon inte sovit nåt på förskolan. Hon hade som så många andra gånger bara legat där på madrassen och klappat händerna...super pigg och inte alls sugen på att sova. Vi har bestämt nu att Petter ska hämta henne tidigare så hon får sova hemma istället. Eftersom hon vaknar så sent på morgonen är hon inte riktigt trött vid 12 tiden när de lägger henne på förskolan. Vi hoppas att det kommer fungera lite bättre!

Annars är jag rätt trött idag efter en tidig morgon plus att Line vaknat då och då i natt! Har duschat och sitter i morgonrock...ska lägga mej i soffan nu tror jag!!!

Inte så morgonpigg

Usch va jobbigt det var att gå upp i morse. Sov inte så jätte bra. Ibland hörde jag Line (hon sov lite oroligt i natt) och ibland vaknade jag bara ändå. Ville bara stänga av mobilen när den ringde och bara fortsätta att sova. Men det går ju inte......haft en okej dag på jobbet iallafall...

Nu är det inte långt kvar tills Line får en till kusin. Petters storasyster Elin ska nämligen få sitt tredje barn snart!! Spännande!!!! :-)


Kolla in detta
Klipp
He he he he!!!!

Var tog helgen vägen????

Dags för jobb igen i morgon!!!! Den här helgen gick alldeles för snabbt...jobbade ju på öppet hus i lördags så det är ju därför. Blev en lyckad tillställningen iallafall och fler kom än väntat så det var skoj. Line, jag och mamma åkte till Lines förskola och kollade. Tittade i hennes portfoliopärm och det kändes så bra i mitt mammahjärta när jag såg hennes teckningar och målningar. Sen när jag fick höra att Line direkt kände igen sitt hus på ett kort så växte jag ännu mer av stolthet. Så duktig min lilla tjej!!!

Nu ska vi snart titta på en film och sen är det läggdags...blev ju inte så många timmars sömn inatt så man är lite sliten.
Ha en skön kväll!

Puss

Tack Lisette!!!

Hade såååååå roligt igår...så roligt att jag inte kom hem förrän vid fyra tiden i morse!!! Ni kan tänka er hur jag mår idag!!!!!!  Men det är det värt.... efter en helkväll med världens bästa tjejer!!!!! Tyvärr dog batteriet på kameran så jag har inga bilder att visa nu men det kommer....

Lisette hade fixat god mat och roliga lekar och så blev det mycket singstar!!! Hon fick super fina örhängen och en ring av oss.."bling bling"...så det blev hon jätte glad över!!!

Jag hade skrivit en dikt till henne som jag läste och den uppskattades :-)

Stort tack för en jätte lyckad kväll Lisette!
TACK brudarna för att ni finns!!!! Jag älskar er alla!!!!!!