Vill sova....!

Såååå trött idag. Sov dåligt i natt + att jag gick upp halv 6, egentligen halv 5! Och så kom jag hem rätt sent eftersom jag var på "genusmöte". En utmattad mamma blev iallafall något piggare, och väldigt mycket gladare av en glad Line som kom springandes så fort man öppnade dörren!!!! Vilken kärlek...går inte att beskriva!


37 st har anmält att de ska komma på vår inflyttningsfest som nu närmar sej...................!!! Vilket ös det kommer bli...skoj skoj skoj!!!

Soffan väntar....

Kul kväll!!!

Lite ont i skallen idag men då är det som det brukar....

Hade jätte trevligt här med mina kollegor igår. Fick en present av dom som jag länge önskat så det var verkligen en överraskning...en elefant från partylite som man har ett ljus i. Den är så fin så nu är det bara att köpa de andra djuren i serien...synd bara att det är så dyra!

Iallafall åt vi tacos, sjöng singstar, drack och hade det riktigt skoj. Senare drog jag, Pia och Jenny till Dickens....där det var 10 pers och helt kasst. Dessutom gjorde jag mej osams med hon i garderoben. Jag betalade 100 kr och väntade på att få pengar tillbaka eftersom det kostade 20 kr. Då sa hon att jag bara hade betalat 20 kr. Eftersom jag endast hade hundralappar på mej så visste jag att så var ej fallet. Hon hade ju gett växeln till någon annan antagligen men det är ju inte mitt problem....
när vi skulle gå därifrån fortsatte hon diskussionen och då blev jag såklart riktigt arg....nog för att jag hade druckit men koll på pengar och så det hade jag......! Tycker att hon i det läget, som anställd där ska ge sej!

Vi drog till Bruks istället och där var det väl inte heller så skoj med mycket folk iallafall...mest äldre som svängde sina lurviga....och då undrar man....var ska man gå när man är partysugen och vill gå ut??? Till Green man och umgås med 18, 20 åringarna, Dickens med de "skumma folket" eller till Bruks med de äldre????????????

TRIST LÄGE!!!!!!!!!

Lite grus i ögonen....

Klockan är snart 8. Ganska tidigt fortfarande men jag och Line, vi har hunnit med mycket. Line vaknade nämligen halv sex och sex var det dags att gå upp.....vi har duschat, ätit frukost, borstat tänderna, tittat på bolibompa och så nu bloggdags. Line sitter här brevid på en stol och pratar....
Igår åt Line lite chips. Första gången och hon gillade det såklart!!! Hade tänkt att vänta lite längre med sånt men måste man vara så duktig jämt?!?!?!? Lite fredagsmys med nåt gott att äta, det vill väl alla ha!!! ;-)

Ikväll kommer mina härliga kollegor hit på lite "inflyttningsfest". Blir skoj!!!!

Puh...

3 sena kvällar har det blivit på jobbet denna vecka...så det känns riktigt skönt med fredag i morgon. Vi har gjort stora förändringar på jobbet och idag har vi fixat till det ytterligare och det känns bara sååååå bra på jobbet just nu. Vi har slängt en massa skit som bara samlats på hög och alla ändringar gör att vår verksamhet flyter på så mycket bättre....
Jag jobbar i medvind nu!




Våfflor...


åt vi såklart idag!!!

Line och jag tog en fika med Annmari idag. Line var super nöjd med att få en chokladboll, festis och sen att leka med leksakerna som finns där..så jag och Annmari kunde lungt sitta och prata. Vi planerade lite inför våra inflyttningsfester som vi ska ha om ca 1 och 2 veckor. Skoj skoj med partaj för nu var det ett tag sen......redan på lördag blir det lite fest för min del...mina kollegor kommer på middag, vin och säkert blir det singstar oxå.

Gardinerna är på plats och sovrummet är just nu mitt favoritrum....

Slut i både knopp och kropp

Är helt slut efter ytterligare en lååång arbetsdag...igår var det möte och i dag har vi gjort om på jobbet. Lekhall är numera matrum och tvärtom. I flera timmar har vi konkat på stolar, bord och soffor och så alla leksaker på det och annat arbetsmaterial. Men det blev så mycket bättre så det var verkligen värt allt slit....!


Stort grattis till Camilla och Conny som fått en liten bebis....en till liten tjej!!!! :-)
Och grattis i efterskott till Vilgott som fyllt 2 år!!!!!!!!! Den första pojken som Line pussat... ;-)


Nu ska jag slänga mej i soffan och invänta Petter som är och hämtar mat..., blev så idag....kebabåt....I LIKE....

:-)

Igår fixade vi iordning vårt sovrum och det blev bara sååååååååå JÄKLA fint!!!! Bara gardiner som fattas nu men det är ju snart gjort. Så skönt att äntligen ha ett fungerande sovrum igen....

Snart dags att bege sej till jobbet. Idag blir det en lång dag eftersom jag ska på möte när jag slutar kl. 17:00.

Nepp nu ska jag borsta tänderna och sen gosa med en nyduschad Line.....Ha en bra måndag!

Varit duktiga idag!!!

Har tapetserat hela dagen...! Nu är jag riktigt trött på det....synd bara att vi inte är helt klara utan måste fortsätta i morgon!!! :-(  Men det blev bra...vi är ett bra team jag och Petter. Nu ska jag bara  njuta  av lördagskvällen...käka kräftor!!! Mums...

Line stackarn har fått feber....! Det var inte speciellt länge hon fick vara frisk....
FÖRÄNDRINGEN:

Så här såg sovrummet ut innan....

Efter slipning och spackling....

och så här set det ut nu...

Tack snälla mamma för hjälpen att passa Line...

Sovrummet nästa....

Line har blivit morgonpigg...nu är det slut på att ligga och dra sej till åtta, halv nio. Men hon somnar på kvällarna utan välling och sover hela natten så vi har det bra. I morse vaknade jag som vanligt av att hon låg och pratade...eftersom vi ska tapetsera vårt sovrum så sover vi hallen utanför hennes rum just nu och då vaknar man direkt när hon börjar prata. Men snart kan vi nog flytta in i sovrummet igen...ska börja tapetsera idag så mamma kommer hit och är med Line.

Så mycket mer än så händer inte idag!!!

OVER AND OUT!

Utflykt idag...


till hembygdsgården. Fikade där....

..och tittade på dom små kycklingarna!

Så små....

Line tyckte det var så skoj med kycklingarna...skrattade högt och pekade!

Mamma och dotter mys.

Line på språng...

En helt underbar dag har vi haft idag!!!

Dagens...

Dagens humör: Glad
Dagens mående: Bra
Dagens borde: Köpa en jacka till Line som tål regn och smuts, det är gjort nu.
Dagens frisyr: Ja, inte direkt som frisören stylade till det i tisdags...
Dagens klädsel: Jeans, linne och kofta
Dagens planer: Var att träffa Petter och Line på stan efter jobbet...
Dagens vill ha: Ett par snygga sommarskor...men mina fötter ville ha en storlek mitt i mellan...hm...
Dagens längtan: Sommaren....
Dagens fundering: Orkar jag baka???? svaret på det blev nej, gör det i morgon tror jag!
Dagens beroende: Red bull light
Dagens tråkigaste: Att jag skulle ha tagit en promenad i dag och inte hann med...och nu orkar jag icke...
Dagens tidning: Aftonbladet...alltid
Dagens låt: "Maten har gått sönder, maten har gått sönder, måste laga den"....har man barn så har man...:-)

Underbara...



....härliga sol...vad jag har saknat dej!!!!!!!!! Många som håller med antar jag.

Idag på jobbet har vi varit ute hela dagen, bara inne och åt, hade massage och sen gick vi ut igen. Härligt!!!

Nu ska vi äta kyckling och sallad....Line tjuvstartade med gurkan ;-)

Nyfrissad


Klippt, färgat och slingat...! Sen gjorde hon i ordning mitt hår jätte snyggt men efter att ha varit ute i blåsten ett tag så såg det inte lika snyggt ut. Jätte nöjd iallafall. Så himla skönt att sitta där i frisörstolen och bli ompysslad i 2 timmar.

På vägen hem gick jag förbi Lisette på hennes jobb. Pratade lite och sen tog vi sällskap ner till stan där jag mötte upp Petter och Line.

I kväll nattade vi Line utan att ge henne välling. Verkar funka ganska bra för än så länge är det tyst....! Hon behöver ju inte det egentligen...och det är bara skönt att slippa.



Tankar...


Hemska saker händer..! För bara en vecka sen dog en flicka här i Fagersta, en ung flicka som hade hela livet framför sej och idag fick jag höra om en person som kanske har en väldigt otäck sjukdom...samtidigt som jag vet en kille som är på sjukhus just nu och kämpar för att orka leva sina sista år.
Jag känner inte dom här personerna, vet bara vilka de är...men det är ledsamt. Hemskt! Får en att tänka på livet och hur tacksam man ska vara för att man mår bra, att dem man älskar mår bra...att livet faktiskt är rätt så bra just nu...för vem vet vad som händer i framtiden.

Jag tänker på er..........

VÅR!!!!

Vilket härligt vårväder det är idag!!!! Jag blir så glad när jag ser snön smälta bort...tyvärr går det inte lika fort som jag önskar men snart är det nog ett minne blott.  I morse tog vi en långpromenad till hembygdsgården och tillbaka. Riktigt skönt var det!

Annmari och moster Inger var hit och hälsade på. Inger var nyfiken på huset så det blev lite rundvandring. Hon tyckte det var fint och jag håller med......:-) satte mej på altanen idag när solen sken och längtade till sommaren. Så härligt vi kommer ha det då, att kunna sitta ute, grilla...det känns som lyx.

Melodifestivalen igår...ja, man blev rätt överraskad när det inte blev alls som man hade trott. Hade hoppats på att HEAT skulle vinna men jag tror ändå att Malena har stor chans att komma långt i eurovision.

Nu ska jag leka med Line....så duktig vår tjej att leka och greja själv men såklart är det roligare med sällskap :-)!


Vår lilla stjärna...


Vi har köpt Singstar. Såklart ville Line vara med och sjunga oxå! :-) KÄRLEK!!!!

Petter sjöng 2 låtar men gav upp sen så jag har suttit själv och sjungit....såååå kul. Så det behövs ingen fylla för att det ska uppskattas ;-)!

Nu kollar vi på melodifestivalen. Eftersom vi inte kollat på nån delfinal så är det riktigt spännande nu att höra alla bidrag. HEAT var ju grymt bra så dom röstar jag på...! Jag är bara inte en sån schlager nörd jag tidigare varit.....

Skulle ju till Petra på fest ikväll egentligen men eftersom jag var magsjuk i veckan så lockade inte fest direkt. Kände för att bara vara hemma. Men jag hoppas ni har skoj tjejer!!!!

Haft en toppen dag i Avesta...


Line var super lycklig när hon fick vara i vattnet. Direkt när vi kom dit hittade hon en spade, den tog hon och så höll hon fast vid den hela tiden när vi var där...lite typiskt Line! Vi träffade på Sandra med familj där så vi badade lite med dom.


Många kramar och pussar till MATILDA på namnsdagen!

Tog mej med storm!



"Benjamin Buttons otroliga liv". Vilken film!!!! Den bästa jag sett på länge...så vacker, gripande, annorlunda och såååå sorglig. Det kom tårar! Och Brad Pitt, vad säger man?...äldre visst men fortfarande en fröjd att titta på.

Skön fredagskväll...

med tacos på bordet...som vanligt väldigt gott! Line åt lite men var väl inte så imponerad. Hon fick smaka på godis för första gången oxå men efter nån tugga kasta hon det på golvet. Men choklad åt hon, det älskar hon...det känner hon nog igen sen julkalendern.

Vi pratade lite med vår granne idag. Vi har inte mer än hälsat på varandra tidigare så vi har inte haft nån koll på vilka som bor där. Tydligen har dom en son som är 5 månader så det kanske är en lekkompis till Line sen när de blir äldre. Annars verkar det vara mest äldre som bor här närmast....men alla verkar trevliga iallafall.

I morgon gör vi ett nytt försök att åka till Avesta och bada. :-)

Ha en skön fredagskväll...det ska jag ha!!!



Ni vill väl se...


Glömt sätta ut en bild på vårt matsalsrum. Så här ser det ut iallafall.


Bilder från Theos 1 årskalas!


Theo visade oss att han kan gå nu...

Theo och alla tjejerna!

Mår bra idag!

En kort magsjuka eller så kanske det var nåt jag ätit??!?!?!?! Tacksam för det iallafall! Ska jobba i morgon...det är lite "kris" på jobbet för mina kollegor på andra avdelningen är i Stockholm och ska hålla i en föreläsning om "tvåspråkighet i förskolan", och det är ont om vikarier. De klarar sej inte utan mej.......

Iallafall hur kul som helst att de håller en föreläsning i dag. Ganska stort om man säger så. Den handlar om hur man arbetar med tvåspråkighet i en liten kommun med lite resurser. De är väldigt nervösa idag, med all rätt men de har jätte bra material och har arbetat med detta i så många år så de kan sin sak. Det kommer gå super bra!!!

Nu ska jag äta frukost...skönt att magen är som den ska!!!!

Kramiga kompisar...


Line och Maja!

:-(

Jag som hade fått nog av att vara sjuk efter helgens migrän...har fått magsjuka!!!
Spydde i natt/tidig morgon men inget mer efter det men är kass i magen och mår illa!
Så åter till soffan nu.....

Inspirerad!

Har fixat och grejat lite här hemma...har många idéer för hur jag vill ha det och jag har börjat fixat några utav dom. Idag satte vi upp en låda på väggen i hallen. Det där med lådor på väggen är min grej just nu men att hitta lådor är svårare. Trodde att jag hade fixat 2 vita lådor som jag skulle ha i vardagsrummet men hon som ev kunde ordna dom till mej har ej hört av sej så det gick väl inte. Synd..!!!

Nu ska jag snart kolla på Linda rosing...ni har väl inte missat det underhållande programmet. Kvalitetsprogram med mycket skratt!!!

En stor kram...

...och "du är bra" klapp till mej själv på Internationella kvinnodagen!!!

Bilder..

...från Theos 1årskalas som vi har varit på idag hade jag tänkt lägga ut men såklart glömde jag min kamera kvar hos Sandra så det blir inget med det. Kommer senare istället...

Skojigt med kalas...roligt att träffas och se barnen som växer och växer så man knappt hinner med. 1 åringen Theo visade oss hur duktig han är som kan gå nu....såklart ville han impa på alla tjejer som kommit för att fira honom.... :-)


Men denna snö....jag blir sååååå trött!!! Får ingen lust att gå ut, ingen lust med någonting faktiskt!!!

Migränet förstörde våra planer idag...

Var tänkt att vi skulle till Avesta och bada. Väskorna var packade, Line satt och åt frukost och efter det skulle vi dra men då helt plötsligt, som det brukar komma så fick jag migrän. Snabbt tog jag tabletter och gick och la mej och anfallet blev inte lika illa som det hade blivit om jag inte hade tabletter att ta men jag blev ändå däckad, fick synrubbningar, handen domnade bort, munnen kändes konstig och så huvudvärken då......låg några timmar men sen var jag rätt pigg ändå. JAG HATAR ATT HA MIGRÄN!!! Bland det värsta jag vet och jag är så glad över att jag inte har det mer ofta än vad jag har, 2,3 gånger per år...men det räcker!!! Så vi får åka och bada nästa lördag istället!!


Lite beroende...



Det står ju klart och tydligt..."Livar upp kropp och sinne"...men jag vet faktiskt inte om det stämmer!!! Känner mej lika trött nu som innan jag drack den..så där "fredagstrött" i både kropp och själ som man brukar känna sej....men gott är det med Red Bull...I LIKE!!! Det är nog föresten dags för lite partaj,,,känner ett litet sug.....så det är tur att jag ska hem till Petra nästa lördag!!! På tjejfest...hur skoj är inte det!?!?!

I morgon ska vi till Avesta och bada. Det kommer Line gilla!!! Ja, vi oxå....

Nu ska jag hjälpa älsklingen att raka sej.......

på huvudet för er som undrade var!!! ;-)


Kväll...

...och det betyder stor längtan efter sängen. Är alltid så trött på kvällarna nuförtiden. Att jag en gång i tiden var en nattuggla som alltid var uppe sent, som alltid var som mest påhittig och full av energi på kvällarna...det är svårt att förstå. Men samtidigt är jag piggare på morgonen nu och det är ju bra....men när det är fredagkväll och man sitter och gäspar vid niotiden, då är det lite tråkigt....man är inte sååå rolig då! Men nu är det torsdag så då är det väl okej att man går och lägger sej...
Snart iallafall...

Händer så mycket med Line nu och jag blir så förvånad ibland att hon kan så mycket. Min lilla tjej börjar bli stor....nu med lite hjälp så kan hon ta av sej vantarna, mössan och overallen. Hon säger nya ord och hon förstår så mycket mer när man pratar med henne. Det är så himla roligt och jag blir stolt över henne varje gång hon gör eller säger något nytt. Samtidigt så visar hon ett humör ibland så man blir alldeles chockad. Hon slänger sej på golvet och skriker....det kan bli världens kris om man gör något som inte passar henne..för minsta lilla grej så rasar hela hennes värld ungefär och man har ibland lite svårt att hålla sej för skratt. Trots hennes utbrott är hon ju världens goaste unge!!!!

Nu : SOVA!!!!!!!!! God natt!

Ni blir inte av med mej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Självklart kommer jag att fortsätta blogga. Jag komer nog aldrig kunna sluta!!! Bara för att jag är i en uppförsbacke så ska det väl inte vara så svårt att slänga in en bild och några meningar.... det behöver ju faktiskt inte vara svårare än så...! Jag vet ju att det är många som kollar in min blogg, som vill hänga med i framför allt Lines liv, men även i vårt. Lines morbror + familj, Lines "gammelfaster", Lines "gammelkusin", (vad kallar man pappas kusin..hm???), Lines "pojkvän" + familj, farfar + farmor + faster + farbror, Lines mormor och morfar, Faster Emma och faster Elin + familj...mina vänner och övriga som jag vet...rätt många ändå!!!

Så sluta Mari att klaga på att du har bloggtorka...
Nog om det....



Igår var jag och Line hem till Linda och Maja. Tjejerna lekte...kanske inte med varandra men brevid varandra och gärna med varandras grejer!!! Skoj var det iallafall att träffas och sen när det var dags att åka hem blev det kramkalas....(hoppas på att få ett kort på det sen Linda..)

Idag var jag på "uppföljningssamtal" på Lines förskola. Det var skoj att få höra vad hon pysslar med när hon är där och hur hon fungerar. Fick höra att hon är lättsam, känner igen sitt hus på samlingen, tycker om när de sjunger, gillar "dörrstoppen", stannar ofta upp på promenader och tittar på allt möjligt, håller sej lite för sej själv när det blir många barn i ett litet rum, är snäll och säger/gör inget när någon tar nåt ifrån henne.
Man blir som mamma sååååå stolt när man får höra så bra saker om sin lilla tjej!!!

På vägen hem träffade jag på Tessan som jag inte sett eller pratat med på evigheter...så roligt Tessan att se dej idag!!!

Nepp nu har Line vaknat!!! Puss och kramkalas blir det nu.....

!!!!!!!!!!!!!!!

Då var denna måndag gjord oxå. Helt okej dag måste jag säga. Inte hänt nåt speciellt..bara en vanlig dag liksom...men kvällen blir bra...riktigt bra!!! City akuten är tillbaka!!! Vilket liv man har när såna saker kan göra en så glad.... :-)

Line är frisk och ska till förskolan i morgon. Hon har inte varit där på 3 veckor så vi får väl se hur det går när Petter ska lämna henne. Förhoppningsvis är det hejdå och sen inget mer med det.......

JUST NU:
Är "bloggtrött"!!!! Kanske ni har märkt då inläggen oftast är korta och tråkiga just nu....kanske behöver en paus?!?!?!?! Har bloggat sen dec 2005 och känner att jag just nu har noll inspiration till att skriva............
Vill nån ens läsa det jag skriver?????

Får nog fundera lite.....

Konstnären Line Karlsson!


Line har målat!!! Kladdigt men skoj!