Återfunnen tack och lov....

Ska snart gå och lägga mej. Trött efter en lång dag, jobb + apt. Vi håller på att göra om i vårt målarrum så vi måste rensa och få bort en del saker. Tror det blir riktigt bra när vi blir klara och jag tror barnen kommer få lite mer "skaparglädje".

I morgon jobbar jag bara några timmar sen ska jag till kvinnokliniken i Västerås på återbesök, hade ju cellförändringar förut och det måste kollas igen. Tror det är sista gången nu som jag måste dit på koll och förhoppningsvis är det lugnt även denna gång.

Fick panik idag när jag trodde att jag hade tappat bort min förlovningsring. Plötsligt såg jag att den inte satt på fingret och eftersom den åkt av TVÅ GÅNGER tidigare idag!!!!!!! så tänkte jag bara " nu är det kört, den är borta". (När det är kallt så smalnar mina fingrar och eftersom mina fingrar är helt raka så glider den av...jätte drygt) Jag och Petter började leta, överallt där den kunde tänkas ligga...tillslut hittade jag den i soffan mellan dynorna.........PUH...vilken tur...!!! Så nu får den sitta på andra ringfingret som är lite tjockare...!!!!

Nu ska jag gå och lägga mej. Läsa lite i Mama och sen zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Detta bjuder jag på...


....världens gladaste tjej!!!

Så här roligt är det nämligen att baka med play-doo deg tycker Line!

Sitter i morgonrock efter en dusch. Varit på Body balance och det känns så skönt nu. Känner mej laddad inför en ny arbetsvecka. Hoppas på en bra sådan!!!

Idag har vi gjort lite av varje. Varit till Vilhelmina parken med Sandra + barnen, tvättat, lagat mat, städat och så har mamma och pappa varit hit. Nu ska jag glo lite på "ensam mamma söker"...bra söndagsunderhållning!!!

Hemma hos oss just nu...


Line har suttit och bakat sen efter frukost. Nu har hon precis börjat rita...!!!

En härlig dag då vi inte har några direkta planer. Mer än att sätta upp lampan som vi köpte igår.

Jag säger bara en sak om filmen igår: SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ JÄKLA BRA!!!


Jag och petter ska äta grekiskt. G

0-7fe19631df148fcf0a8022b1c7792c28.png

Jag och petter ska äta grekiskt. Gott ska det bli. Har shoppat kläder och är riktigt nöjd. Dessutom har vi köpt en skit snygg taklampa till vardagsrummet. Bio sen!


Min fredag...


Efter jobbet var jag till gymmet. Cyklade, rodde och så lite sittups. Efter det solade jag. Nya solarium i fagersta hallen så det var skoj att testa. Lite soft musik och en stund för mej själv..det var skönt! Sen hem...dusch och väckning av en sovande Line. Så mysigt att lägga sej brevid henne, lukta och pussa på henne. Fika på vallonen och handling på coop...sen kunde en lugn fredagskväll ta vid..och där är vi nu!!!!!! NJUTER..............

Pratade med Lisette idag som fått ett nytt jobb. Ett väldigt bra jobb dessutom som hon verkligen är värd efter sina studier. Så glad för din skull vännen!!!!!!!


I morgon ska vi se "Flickan som lekte med elden"... :-)

Bästa tidningen enligt mej...


Underbart när denna tidning ligger i brevlådan när man kommer hem!!! Läste direkt intervjun med "Vimmelmamman Lotta Grey"....följer ju hennes blogg och hennes kamp mot cancern sedan ett tag nu och jag blir alltid så berörd när jag läser hennes tankar, om skräcken att hon kanske ska dö och lämna sin lilla son och kära man. Hon väntar på besked i morgon ifall cancern spridit sej eller inte.......tänk att leva med den ovissheten....!!! Håller alla tummar för henne i morgon!!!

Hennes blogg :
Vimmelmamman....en stark kvinna!

Skönt..idag är det inga möten eller sena kvällar på jobbet. Ingen träning heller utan bara en soft kväll hemma med familjen. Och så är det fredag i morgon, löning och jag slutar tidigt. Härligt!!! Ska förbi gymmet när jag slutar i morgon sen blir det"FREDAGSMYS".........!!!




Den jobbiga delen av veckan är gjord!

Föreläsning ikväll...om neuropsykiatriska funktionshinder. Adhd, Autism, Add ja, finns flera! Intressant men det var synd att den var nu på kvällen när man egentligen velat ligga hemma i soffan. Första timmen gick bra sen vill inte  mina ögon längre...känns jobbigt att sitta och gäspa när någon står och pratar.

Mamma var hit, hämtade Line på förskolan och var barnvakt när jag var iväg eftersom Petter jobbar till i morgon.
Nu sover Line och jag ska efter detta inlägg lägga mej i soffan...mätt är jag efter att ha klämt i mej massor med choklad. Blev såååååå sugen idag att jag helt enkelt inte kunde låta bli... ajabaja....

På lördag ska jag och Petter ta en heldag i Västerås. Bara han och jag...lite mystid för oss!!! Shoppa lite och så blir det mat och bio, "Flickan som lekte med elden". Längtar sååå efter att få se den filmen....tror den är grym!!!

Nu blir det soffan................sen sängen..............zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Nu är det gjort...


Mys stund med pappa!!!


Haft föräldramöte idag. Gick bra och föräldrarna verkade mer än nöjda....! Vi visade vår verksamhet med ett bildspel och det är verkligen ett kanon bra sätt att göra det på. Känns proffsigt, ser proffsigt ut och man behöver inte säga så mycket eftersom bilderna i sej säger mycket. Alltid efter ett föräldramöte så tänker jag "vad mycket vi gör" "va bra saker vi gör med barnen" "va duktiga vi är"....man tänker inte alltid på det men det blir så konkret när man visar upp arbetet. Vi ska känna oss stolta över det arbete vi utför helt klart!!!

Va förbi gymmet idag. Länge sen jag var där men eftersom vi hade föräldramöte ikväll så kände jag inte för att gå på body balance efteråt. Slutade tidigt och var själv på gymmet nästan hela tiden jag var där. Hur skönt som helst eftersom jag kände mej som en nybörjare igen.

I morgon har jag sovmorgon....sköööööönt och sen ska jag på Webbmöte. Alla uppdaterare inom förskolan och skolan ska träffas. Ska bli intressant!!! Som sagt..det är fullt upp denna vecka..i morgon kväll är det även föreläsning!!!

Slutar jobba nu! Ska till gymet en

57a9319e822e3daa27a25a62deaed9fc.png

Slutar jobba nu! Ska till gymet en sväng..inte så motiverad men men.. Måste!


Det bästa på dagen!!!

När jag kom hem från jobbet idag och hade öppnat dörren hörde jag spring från två par snabba ben. En Line kom farandes med ett stort leende och armarna öppna för en bamse kram. Vilken känsla! Att komma hem efter en lång dag och få ett sånt välkommande är det bästa som finns. Det går inte att beskriva hur det känns..........men ingen känsla är starkare än den.

Nu sover Line och jag och Petter sitter vid våra datorer som de datanördar vi är....ja, vi har ju varsin nu!!! Ha ha ha ni skulle se oss...tysta sitter vi mitt emot varandra......ibland händer det att vi säger nåt ord eller två men annars..........tystnad!!!

:-)

Tröttis.......

Shit va jag känner mej trött idag. Helst av allt vill jag bara lägga mej och sova...men det går ju inte när man har en pigg 2- åring hemma. Men myst i soffan har vi gjort ett tag nu så det var skönt,tittade på "nicke nyfiken filmen".

Mamma kom hit i morse så jag kunde åka till Lindgården på "klädbytardagen". Fick tag på fodrade regnbyxor + jacka, 2 t-shirtar och 2 klädhängare med djurmotiv. Jätte mycket folk var där och sålde och ännu mera var där och köpte. Verkligen en lyckad grej och man får mycket för lite pengar- toppen!

Sen tog vi en promenad och efter det bjöd jag mamsen på lunch.

Nu ska jag fixa middag till Line....tack och lov har jag rester så matlagningen slipper jag..tur det.....!!!

Måndag i morgon och en fullspäckad vecka ligger framför mej (kanske därför jag känner mej så trött) möten, föräldramöte(på mitt jobb) och föreläsning....!!!




Familjedag på parken zoo....


För alla metallare. Så även vi var där....åkte med Annmari, Dea, Erik och Adam och vi hade verkligen en riktigt bra dag. Jätte fint väder och många kända ansikten. Man fick stanna till flera gånger för att prata med folk så ibland kom man knappt fram. Otroligt mycket folk...föööör mycket egentligen men är det gratis så märks det!



Alcazar showade och Line...hon visade sina dansmoves...!

Är på parken zoo. Mycket folk och

0-4b91466fa7e1b836b43c4e0b2e7dc2bc.png

Är på parken zoo. Mycket folk och underbart väder!


Dagen

Haft en jätte bra och skön dag. Det är dagarna då man inte har några planer alls som är det allra bästa...och detta var en sån dag. I morse när Line låg och tittade på morgonbolibompa så låg jag brevid henne i soffan. Ibland slumrade jag in och det var så mysigt att ligga nära henne. När jag reste mej upp efter en ganska bra stund ville hon att jag skulle lägga mej igen....så det var inte bara jag som tyckte att det var mysigt.

Klippt gräs och krattat....solen sken och det var riktigt skönt. Jag har kommit på att viss trädgårdsarbete faktiskt inte är så trist...lite terapi! Kanske är "husmänniska" trots allt.... :-)

Mycket mys, dusch, mat, lek och vila. På eftermiddagen var vi ner en sväng på stan och handlade lite. Sen hem, lagade mat och så ytterligare mys med "fredagsgodis"......

Träffade min kusin och hans tjej idag. De ska ha barn snart...mindre än 1 månad kvar.....spännande!!! De syntes på henne att det var tungt nu..jag kunde bara tänka......."åh....kanske dags snart för en till"..............




Ett sent och sömnigt inlägg...

Sååååå trött nu så snart ska jag upp och lägga mej. Har pressat mej till att vara uppe så sent...vaknade halv sex i morse så runt tio är jag vanligtvis i sängen då men jag är ju ledig i morgon....men jag är verkligen ingen nattuggla längre..den tiden är förbi!

I morgon har vi inga direkta planer...skönt det...! På lördag ska vi till Eskilstuna zoo...Metall bjuder sina medlemmar + familj på inträde och gratis karusell så vi ska dit med Annmari, Dea, Adam och Erik. Ska bli kul och jag vet en som kommer bli överlycklig............LINE!!!!!!!!!!!!!!

God natt!!!!!!!!!!

Trista inlägg? jag vet.....................................................

Det bästa med hösten!!!





Brasan är tänd och så lite ljus här och där. Så mysigt!!! Ska lägga mej i soffan nu under filten och glo på idol.

Just nu..



....Precis käkat thai mat och Line leker med sitt nya duplo. Favoriten av alla leksaker helt klart!!!








Veckan är gjord!!

Har tagit helg nu!!! Lines förskola har planeringsdag i morgon så då blev vi lediga...inte mej emot!!! ;-) All ledighet är verkligen värdefull när man spenderar så mycket tid på jobbet!

Hämtade hem en trött och nyvaken Line. Ska vi vara ute? NEJ Vill du har lite mellanmål? NEJ Ska vi mysa lite i soffan? NEJ Vill du titta på tv? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Säga vad man vill om tv men ibland är den bra....jag ska passa på att dammsuga lite sen blir det mellanmål, då vet jag att Line vill ha!!!




Liten och lite större..........






Är på vallonen!

0-76939e2d52b5ef045d1d2eee3e458b14.png

Är på vallonen!


Älskar dom!



Idag kom äntligen den stora elefanten som jag beställt....
Ikväll efter träningen ska jag tända ljusen i dom........såååååå fina!!!

Mysigt!

Innan Line skulle sova så smekte jag henne i ansiktet. Med ansiktet i mitt knä låg hon där och njöt, blundade ibland, tittade på mej ibland. Så fin stund!!!!! Hon gillar när man gör så...perfekt sätt att få henne att varva ner innan det är dags att sova för natten.

Nu ska vi snart kolla på fortsättningen av "kommissarien och havet"....irriterade mej lite över dubbningen igår men annars var den rätt bra. I morgon väntar jobb igen....och body balance...! Blev ingen träning förra veckan pga hostan så nu längtar jag efter att få röra på fläsket igen ;-)




Inne och ute cykel!!!


Line har blivit mer intresserad av att cykla...bra det eftersom hon har 2 stycken!


Denna härliga cykeltjej möttes jag av när jag kom hem från jobbet idag.


Film-mys....



ICE AGE 2....Lånade av Adam!


Lines 120 säng, köpte sängkläderna och filten igår!!!

I natt sov jag så skönt. Hostade inte en enda gång och på morgonen gick Petter upp med Line så jag fick sovmorgon. Så nu har jag sovit ikapp känns det som!!!

I morgon har vi planeringsdag på jobbet!!! Skönt med ett break och göra något annat....

Redo för vintern 2009

Vinterkläder till Line är inhandlat och klart! Jag, Line och mamma va till Västerås idag. En resa som innehöll strul med parkering, utspilld dricka under en stressig lunch och mycket gnäll då Line inte alls var på shoppinghumör...men vi hade trevligt ändå och jag hittade det jag skulle ha.

Line sov hela natten i sin nya säng. Vi hade förväntat oss att hon skulle komma upp och att vi skulle behöva lägga henne om och om igen, men tji där tog vi fel.........kl 7:15 kom hon upp i morse. Även idag har det funkat verkar det som, det är iallafall tyst där uppe...ska snart gå upp och titta men jag tror att hon sover. Efter bara 40 minuters vila idag var hon rätt trött. Vilken duktig tjej jag har.........................!!!!

Snart ska jag ta plats i soffan och titta på det två sista avsnitten av "överlevarna"...från 21:00 till 23:30 visas det förutom 15 minuters nyhetspaus...det kallar jag perfekt tv-kväll.


Gick ju bra!



Hon sover så djupt i sin stora säng!!! Undra om hon inte förstått att hon kan kliva upp eller så är det bara som vanligt: Line är trött och vill sova...zzzzzzzzzzzzzzzzzz!

Nu ska jag glo på idol....

Fredag.......

Jag behöver väl inte skriva hur det känns?!?!?!


Fikat på stan idag med Annmari och barnen...äntligen fick vi ihop det och kunde samtidigt. Flera gånger som vi tänkt ses och så har nån utav oss inte kunnat. Tyvärr ses vi alldeles för sällan nu förtiden. Line, Erik och Adam hade jätte skoj tillsammans, sprang omkring och busade.
Träffade på min pappas kusin från Finland som är här och hälsar på igen. Han träffade kärleken sist han var hit så vi lär nog se han en hel del framöver. Kul!!! Han och hon såg såå kära ut!

Vi har bytit säng till Line så det blir spännande att se hur detta kommer gå...det är kanske slut på alla lugna kvällar och nätter nu när hon kan gå upp själv!!!! Vi får väl se...

Min kära kollega kom förbi med "riktig" hostmedicin och dessutom fick jag en burk med kräftor!!!!!!! Så snällt!!! Hoppas hostan försvinner nu......................!!!

Nepp..mys i soffan med Line nu!!!!!!!!

LÅÅÅÅÅNG...

....vecka har det varit. Att det är fredag i morgon är en stor lättnad........! Att jag haft svårt att sova har gjort sitt och på jobbet har jag inte känt mej riktigt "med". Fått räkna till tio många gånger........... :-)

Lines ena "fjöken" sa idag: "Är Line verkligen sur och grinig någon gång? Hon är ju glad hela tiden?" HAHAHA det har man ju hört förut. Att Line är en glad tjej är allmänt känt men visst har hon humör, ibland...men det är mest vi som får se det.......!!!! Jag är stolt över att jag lyckats få en sån underbar tjej....men jag tror nog att vi uppfostrat henne väl oxå. Man får inte glada, nöjda barn utan att anstränga sej som förälder........!!!!


Inte bara jag som var trött idag...............

Sitter på apoteket på min rast. Sk

2789ec679fb37a6d889307373beb3382.png

Sitter på apoteket på min rast. Ska hämta ut hostmedicin. Hoppas jag blir bättre nu!


Blir galeeeeeeen...................

Sitter här och hostar...........FAN va jag blir trött på detta. Kliar som bara den i halsen så jag antar att natten blir som de senaste....sömnlös! :-(

Slutade tidigt idag. Hämtade Line som fick sova en stund innan vi åt fruktsallad och gav oss ut på stan. Köpte jätte fina gympaskor till Line och så blev det en fika ute i det fina höstvädret.............!!! Satt kvar och njöt när Line sprang omkring och lekte. Livet kändes verkligen helt toppen just då...
Oftast gör det ju det men ibland känns det lite extra!!!!!!!!! :-)



Jag och line är på vallonen och fi

7cdea797cd4576e652ab77b4ab15febb.png

Jag och line är på vallonen och fikar. Njuter av det underbara vädret!:)


Om mej...



Line!!!

Namn: Marie Line Karlsson
Ålder: 2:2 år
Smeknamn: Skruttan, stumpelumpan, lusen
Favoritmat: Fiskbullar och potatis...pasta i alla former
Icke favoritmat: Fisk i andra former än fiskbullar
Älsklingssång: Bä bä vita lamm (den sjunger hon oftast iallfall...)
Saker som betyder mycket för mej: Nappen och snutten...(tyvärr)
Leker mest med: Dupplo, räkneboken
Favoritprogram på tv: Einsteins, fåret shaun
Favoritsysselsättning: Räkna, Titta i böcker, vara ute, titta på tv, äta, sova
Figurer hon gillar: Kitty, musse pigg, nalle puh, fåret shaun
Favoritdjur: Hundar
Styrkor: Inte blyg, charmig och lättsam, glad
Detta gör mej arg: När jag inte får som jag vill (det delar jag nog med många barn)
Roligaste kommentar: Åh nej....!! När nåt inte går bra.....



Mår bra idag!


Nu är det höst!!!

Mådde bättre i morse igen..skööönt! Trodde verkligen att jag skulle ligga däckad i några dagar men icke....
Tur det, med allt snack om influensan så blir man ju lite nojig. Hostan har jag kvar så ingen träning denna vecka..lika bra att ta det lugnt. Firar det med pizza och det var det evigheter sen jag åt...ska bli gott faktiskt!!!






Vad är detta?

Hosta har jag haft ett par dagar nu...värst har det varit på nätterna. Petter låg på soffan i natt för att slippa höra mej.

Idag på jobbet fick jag huvudvärk och senare började jag dessutom känna mej varm. Skit dålig kände jag mej och tankarna var ju direkt att jag drabbats av fluensan...!! Shit liksom....
Hemma kollade jag febern och den visade 37, 8...lite feber alltså men inte så mycket som jag hade trott...kändes som jag hade 40 minst. Nu har den sjunkit lite och jag känner mej om inte helt bra men piggare iallafall. Får se under kvällen, natten hur det blir...men man blir ju lite osäker..vill ju inte vara hemma om jag ej har feber men vill inte gå till jobbet, bli riktigt sjuk och så har jag kanske smittat andra.

Nä, lägga mej i soffan nu...........



Får skratta lite...

Kollar på "Ensam mamma söker"...skrattar åt alla lirare som är med och säger att de är förälskade..efter en kväll! :-)!!!!

Måndag igen i morgon...denna helg har gått så fort så det känns lite drygt.

Kliar jätte mycket i min hals så i natt tyckte jag att jag hosta mest hela tiden...stackars Petter. Hoppas jag får sova lite bättre i natt så jag orkar med barnen i morgon ;-)


Line lagar mat...


Idag blir det våfflor till Lunch!


Haft en bra dag..

...jag och Line. På förmiddagen var vi ute på gården och krattade löv och äpplen. Line är så duktig...lägger äpplen i en hink som hon sedan tömmer bakom garaget!!! Hon har fattat det här med hus...att det medföljer trädgårdsjobb. :-)

Sen sammanstrålade vi med Camilla och Clara i Vilhelminaparken. Även Johanna och Noel var där. Vi hade sån tur att det var fiskdamm, korvgrillning och annat där idag.

På eftermiddagen kom mamma förbi så det blev en tur till parken igen.


Är i parken och leker med clara oc

0-1c203eb79a16892060a04adf53cd0461.png

Är i parken och leker med clara och noel


Tränat...

Va på step up tidigare...svettigt, jobbigt och kul! Alltid lite svårt i början att hänga med och komma ihåg alla steg men det gick rätt bra ändå så nästa gång kan jag förmodligen ge mera.

Line är så intresserad av siffror och idag när vi var på coop och handlade såg hon en skylt där det stod 29:90 på. Hon pekade på ena nian och sa "nio"...bara så där...."två" sa hon och pekade på tvåan. Hon kan nästan räkna till 10 nu vår duktiga tjej. Lite skoj eftersom hon inte pratar så mycket..inga meningar och så än förutom lätta som "titta där " "ja tack". Längtar tills hon blir en babblig tjej!!!


Line på väg till stan...

Regnig fredag...

...men va gör det????!?!?! Absolut ingenting för när det är fredag är humöret på topp oavsett väder. Det bästa med att jobba är helgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Slutade tidigt idag så nu sitter jag bara och väntar på att lillskruttan ska upp från sin vila. Har börjat begränsa den lite för att hon ska kunna lägga sei i hyfsad tid på kvällen. Mys fredag blir det idag...petter är ledig och förutom ett step up pass klockan fem och en sväng till affären (lite fredagsmat och fredagsgott ska inhandlas) så ska vi bara vara hemma och umgås..!!!


Jag och line äter mat. Spagetti oc

2fbe1fcd8d056800c354e31cdee1571b.png

Jag och line äter mat. Spagetti och köttfärssås.. Haft besök av Lisette idag. Vi fikade och planerade lite skoj inför hösten:-)


Låååång....

....dag idag. Lite trött i skallen nu!!! Ska sätta mej framför tv snart med en god sallad som Petter håller på att fixa...gulligt värre...han ska inte ha nåt själv men gör i ordning till mej!!!! Jag har det bra!!!! :-)

Idag har vi suttit flera stycken från olika förskolor och diskuterat "matte". Vi har ju alltid jobbat med matte med våra barn utan att vi kanske tänker så mycket på det men "matteprojektet" är ett sätt att få lite tips och ideer om hur man kan jobba. Böckerna vi fick läsa gav kanske inte så mycket med diskussionen idag desto mer...

Idag var Line med sin förskola till Biblioteket. Efteråt gick de ner till Vilhelminaparken och alltså förbi mitt jobb. Vi var ute på gården så jag gömde mej när jag såg henne sitta i vagnen. Tänkte att de kanske skulle bli fel om hon såg mej. När de kom ner till parken såg jag hur hon tittade upp mot mitt jobb. Hon vet ju att jag jobbar där eftersom hon varit där flera gånger. Tillslut såg hon mej och började vinka.... "mamma"........... hon ville springa upp till mej men blev inte ledsen när hon inte fick. Hon tittade upp lite då och då, vinkade men lekte sen glatt vidare. Stolt blev jag över henne...men det kändes ändå lite i mitt hjärta att jag "inte fick" gå ner till henne...att hon var där med andra vuxna och jag med andra barn. Ibland känns det lite märkligt att lämna bort sitt eget barn och ta hand om andras.....





Snart...sova!!!!!!!!!!

Ska snart gå och lägga mej.......känner att det börjar svida lite i ögonen nu!!! Lite senare än vanligt ikväll men jag blev pigg av träningen och så har jag sovmorgon i morgon........ skööönt! Sen väntar en lång dag med "mattekurs" efter jobbet. Jag tycker det verkar lite sådär alltså....inte så inspirerande, böckerna var inte speciellt intressanta iallafall men hoppas jag får en annan uppfattning i morgon.


För att nå upp bra så sitter Line på en bilstol.... :-)





underbara, fina lilla tjej

-add9650011870063a900db80bd1a0fa.png

underbara, fina lilla tjej


Blev överraskad....


idag på jobbet när min kollega gav mej paket från Sofia.

Tack snälla Sofia för tavlorna du gjort till mej och Line!!! Du vet verkligen vad jag gillar....och den passar så bra i min vita låda på väggen...!!!

Nu ska jag strax på Body balance....