Line och Nellie

37461-264

I dag fick vi besök av Sofia & Nellie! Line fick jätte fina kläder och en bok av Nellie. Line har så mycket kläder nu att man har beslutsångest varje dag när det är dags att klä på henne. Men hon bajsar ner sej ibland och spyr så vi hinner avverka en del plagg. Vissa barn spyr, andra inte...tyvärr är Line ett sådant barn som spyr!!!! Blir en del tvätt om man säger så.

Nu har Petter endast söndagen kvar sen är det dags att börja jobba igen. Som tur är så är det endast en vecka sen har han semester. Perfekt att få barn på sommaren så båda kan vara hemma och njuta av den lille.
Nu väntar vi med spänning på Camilla som ska få barn den 15 juli, Annmari som ska få i augusti och Linda som ska få i början av  November.

Line börjar fästa blicken mer och mer och är väldigt intresserad av att titta på våra ansikten och miner. Så roligt att följa hennes utveckling!

Idag gifte sej Sofia & Sami. Hoppas de fick ett fint bröllop... hade varit skoj att vara där men samtidigt tror jag att det var klokt att tacka nej. Man vill inte ta med stumpan på så stora tillställningar riktigt än.

Ikväll ska vi mysa framför teven med en hyrfilm.

Storbesök igår

Igår kom Linda, Sandra, Tuva, Lisette, Petra, Camilla, Emma, Minna, Rickard och Emilia för att hälsa på Line. Hon fick jätte många fina presenter så TACK ännu en gång!!! Jag vet inte hur vi ska hinna använda alla fina kläder som hon fått....

Idag ska Petter iväg på jobbfest så då passar jag och Line på att åka till Skinnsberg en sista gång innan Lasse, Mikaela och Matilda åker hem till Malmö igen. Matilda har verkligen blivit en stor tjej nu... så sprallig och go.

Allt fungerar så bra med Line. Hon är så snäll att vi verkligen känner oss bortskämda. På nätterna vaknar hon med 2-4 timmars mellanrum, hon äter och får ren blöja sen somnar hon snällt om. Så vi klagar inte....
Det är underbart att vara mamma.....

Vår lilla skatt

37461-263

Line ligger i babygymmet!

Var förbi jobbet idag och visade upp vår lilla Line. Barnen tittade på min mage och många tyckte det var konstigt att bebisen nu låg i vagnen och att magen plötsligt var borta... Line fick jätte fina kläder från mina kollegor, mycket rosa blev det trots Genustänket..... :-)
I dag fick Line besök av Annmari, Jocke, Adam, Inger, Carina, Peter och Iris. Line fick kläder och en bok om djur.

37461-262

Adam klappar sin lilla tremänning...

Smile...

37461-261

Idag var BVC hit på hembesök. Fick lite information och så vägdes Line. Hon väger nu 3970 så hon går upp jätte bra i vikt. Blir kanske en riktig knubbis.

Line fick blommogram från sin farfar, Irenè och faster idag.

I morgon kommer Annmari (Lines gudmor), Jocke och tremänningen Adam och min moster på besök. Carina med familj kommer oxå.

smygtitt....

Va till Borlänge idag. Vi träffade Lisette och Micke där och de var såklart glada över att få se Line. Nu i veckan händer det mycket. Hembesök av BVC i morgon. På tisdag kommer Annmari med familj, min moster och Carina med familj och ska hälsa på lilla Line och på torsdag kommer de flesta av våra vänner. Ska även förbi på jobbet någon dag och visa upp henne...

Vi fikade med några grannar här ute för ett par dagar sen. Fick höra att Line är den första bebisen här i föreningen sen 60-talet! Helt otroligt! Inte så konstigt att alla tycker att det är skoj att Line har kommit. De kallar henne "föreningens bebis".


Midsommar

37461-260

En lugn midsommar för Line.....

37461-259
Hela familjen!!!

KÄRLEK

37461-258

Nu har man iallafall landat lite efter denna stora, omvälvande händelse som förändrat våra liv för alltid! I morgon blir Line 1 vecka gammal och jag kan inte förstå hur jag tidigare kunde leva utan henne. Konstigt hur en liten person kan få en att känna så starka känslor.

Allt fungerar så bra. Hon sover mycket, äter och bajsar mycket. Precis som det ska vara. Va till BVC idag på vägning och mätning och Line ökar bra i vikt och längd. Sånt känns naturligtvis väldigt skönt att höra för två nyblivna föräldrar. På måndag kommer de hit på hembesök. Det är så mysigt att känna hennes kropp emot en och lukta på henne. När hon sover kan man sitta i evigheter och bara titta på henne.

I morgon ska vi fira midsommar hemma hos mamma och pappa. Lasse, Bodil, Matilda och Mikaela är där nu så det ska blir riktigt skoj. Vi ska grilla och säkert blir det lite kubb spel om vädret tillåter.

Vi vill tacka alla ni gulliga för alla sms, telefonsamtal och hälsningar! Det betyder mycket!!!!

TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER!

Nu har ÄNTLIGEN Line kommit till oss!

37461-257

Allt känns såååååååååå fantastiskt nu!!!! Jag kan inte förstå, trots att jag har henne i min famn att hon verkligen är här. Jag kan inte slita blicken från denna underbara tjej som betyder allt för mej och Petter!!!

37461-256

Lines första åktur i vagnen. Babo vakar över henne....

Line

37461-255

Line myser på pappas bröst!

37461-254

Mikaela och Line

Så in i helvete ont...

Känns rätt jobbigt nu!! Har inte sovit den här natten heller pga kraftiga värkar förutom att jag slumrat till några gånger mellan värkarna. 5-10 minuter mellan värkarna nu och det är rejält kraftiga och gör såååååå jävla ont. Hur ska jag orka???? Ringt förlossningen igen och den här gången sa barnmorskan att jag skulle åka in när det var 3-4 minuters intervall mellan värkarna och när jag helt enkelt inte orkar vara hemma längre. Eller om vattnet gick eller om jag fick en blödning. Jag vill absolut inte åka in för tidigt men många som jag pratat med har åkt in med ungefär så många minuter mellan värkarna som jag har nu och varit så pass öppna att de fått vara kvar. Och det har dessutom inte tagit så långt tid innan förlossningen satt igång på allvar. Förstår bara inte hur jag ska orka om det fortsätter så här....så trött nu,,,,GÄSP!!

Kom igen nu Filuren...

Värkarna avtog lite vid åtta tiden i morse. Blev så länge som en halvtimme, 40 minuter i mellan och värkarna var inte lika kraftiga. Nu är det ca 15, 20 minuter i mellan och de gör mer ont. Läst att det kan hålla på så här för vissa i flera dagar, andra går det fortare för. Jag hoppas att det snart kommer igång rejält..Nu vill vi ha vår bebis!!!!!!!!!

Smärtan är lik kraftig "mensvärk" och så gör det ont ner mot ryggen!! Men än så länge kan jag kontrollera smärtan.Värkar

I natt fick jag värkar. Vaknade efter klockan 01:00 i natt och har inte sovit sen dess. 10 minuter i mellan, ibland mer så än så länge är det för lång tid mellan värkarna för att åka in. Men jag hoppas det blir mer regelbundet och att det snart blir endast 4, 5 minuter i mellan. Pratade med en barnmorska på förlossningen och hon sa att det var alldeles för tidigt. Så det är bara att vänta.... kan ju ta ett tag trots allt. Men sååååå spännande att det iallafall händer nåt!! Jag är så glad!!!!! Och Petter stackarn som är på jobbet, han får nog inte mycket gjort idag!!!!!!!!!

Vi väntar med spänning!!!!!!!!

40 veckor + 2

Varje dag som man går över tiden känns som en vecka, så sa en mamma till mej som gick rejält över. Jag måste säga att jag håller med. 3 dagar över tiden idag och det känns betydligt längre. Jag och Petter brukar prata med Filuren varje dag och be H*N komma ut nu men än så länge har H*N inte lyssnat på oss.

Känner inte att det skulle vara på gång heller. Har fortfarande sammandragningar och lite "mensvärk" då och då.

Idag åker Lisette och Micke till Grekland. Även Susanne ska dit. Hoppas ni får en underbar resa!!!

40 veckor + 1V. 41:
Du: Är det jobbigt? Irriterande? Oroligt? Du är inte ensam. Detta är BF-datumets förbannelse! Man stirrar sig blind på ett datum och när det kommer och går kan allt kännas hopplöst... Men de flesta bebisar kommer innan vecka 42. så håll hoppet uppe! Snart får du hålla din bebis! Antagligen får du gå lite oftare till din barnmorskan för att kolla blodtrycket och lyssna på hjärtljuden.
Bebisen: Bara växer och växer....och växer.      (niomanader.se)

Igår var jag till barnmorskan. Kollade blodtryck och lyssnade på bebisens hjärtljud som låg på ca 154. Fick en tid den 21 juni men då hoppas jag verkligen att H*N har kommit! Långa dagar nu när man bara väntar. Folk skickar mess och ringer och frågar om det hänt nåt, om jag känner något... alla väntar med spänning!!! Jag hoppas att den kommer snart eftersom min bror, Bodil, Mikaela och Matilda kommer hit på fredag. Vill att Bodil ska hinna träffa bebisen innan hon åker hem en vecka innan de andra. Tyvärr kan man inte göra så mycket mer än att vänta och jag har ju än så länge bara gått över två dagar idag. Idag har jag varit ute och gått och så har jag städat...kanske sätter igång om jag är aktiv????

Min mage...

37461-253
som snart är borta...hoppas jag!                                                     (V. 40 39+6)

Vi väntar och väntar...!!!

37461-252

Min svullna fot.

Den efterlängtande dagen...

Nu är dagen här som vi längtat så mycket till...10 juni....vårt BF-Datum. Nu kan det verkligen hända när som helst!!!! Hoppas på att det är snart, väldigt snart! Eftersom vi fick samma datum av både barnmorskan och sen när vi var på ultraljudet så hoppas man ju på att det ska stämma ganska så väl. Igår kväll kände jag av lite "mensvärk" och så hade jag även lite ont i ljumsken. Jag längtar efter smärtan........inte så konstigt egentligen eftersom det medför ju att Filuren är på gång!

Igår tog jag och Petter vårt första dopp. Vi åkte till ett badställe som ligger mot Ludvika hållet som Petter hittade när han jobbade i skogen. Ett väldigt fint ställe där det inte är så mycket folk. Det var verkligen jätte skönt i vattnet, inte alls så kallt som jag hade förväntat mej. Det var mysigt att bada lite med magen och jag kände mej väldigt lätt och smidig!

Kom nu lilla "Filuren"! Vi väntar på dej!!!!!!!!!!!!!!!!!

För er som undrar

...Ingen bebis än!!!

Solen skiner underbart idag oxå. Även om jag säger "Fan va varmt det är, åh va svettigt" så är det så här det ska vara... Idag ska vi glo lite på studenterna på stan, ta en fika. Vi kanske tar en tur till Eskiln oxå. Man vill ju passa på att vara ute så mycket som möjligt!

Igår hälsade vi på hos mamma och pappa.Käkade glass, solade lite och tog som vanligt en promenad med min älskling Exi. Kollade på lite kort oxå. På mej och min bror när vi var små och kort på mamma när hon var gravid och väntade min bror. Min mage är ganska lik hennes så vem vet, det kanske är en liten pojke som ligger i min mage??? Det finns så många olika teorier om hur man kan se vad det är för kön på barnet. Vissa säger att det inte går att säga vad det är. Andra säger att om magen tex är toppig så väntar man en pojke. Väntar man en tjej så syns magen bakifrån. Och så har vi det där med hjärtljuden. Låga hjärtljud är det en pojke, höga hjärtljud, en flicka. Mår man mycket illa är det en flicka. Är det egentligen så viktigt vad det är för kön???? Jag tycker inte det även om det är kul att spekulera...sen när man får barnet säger alla "jag visste att det var en tjej, vad var det jag sa????" . Ja, du hade 50 % chans att gissa rätt, inte sååååå svårt kanske!!! INGEN kan veta...det är min teori. Men gissa kan man ju alltid!!!


Längtan...

39 fullgångna veckor + 4 dagar.

Hade sammandragningar igår kväll oxå och lite "mensvärk". Känns mest på kvällarna. Man kan ju ha kraftiga sammandragningar veckor innan det är dags så det behöver inte betyda att det är på G. Men hoppas gör man ju.... Jag brukar tala om för Petter exakt hur det känns och då brukar vi titta nervöst på varandra och så ler vi. Vi längtar så efter vår lilla bebis!!!  
 

Mycket sammandragningar

Det underbara vädret håller i sej! Underbart!! Även om jag svettas mer än vanligt och kan bara sitta i solen en stund så älskar jag det.

Igår hade jag jätte mycket sammandragningar. Har inte haft det så mycket under min graviditet men igår hade jag det jätte ofta och även nu på morgonen! Men annars så känns det inget speciellt. Endast tre dagar kvar till Söndag, 10 juni, BF-datumet!!! Nervöst nu!!!

Nationaldagen

....idag! Petter och jag var ut i morse och hissade flaggan här ute på gården. En uppgift som Petter har nu när han är vicevärd. Nu är Petter på jobbet, jag har städat lite och så har jag suttit på balkongen och svettats. Som om jag inte är varm nog.... men man vill ju ha lite färg på sej oxå. När Petter kommer hem ska vi göra en utflykt med matsäck.

Va in på jobbet en sväng igår. Har ju lovat att titta in då och då innan bebisen kommer så de får se hur jag ser ut, om jag kommer svälla som en ballong de sista veckorna eller inte. Smickrande värre men eftersom jag i stort sett ser ut som då de senast såg mej så kändes det okej att visa upp sej. De vet fortfarande inte vem som kommer jobba istället för mej..riktigt dåligt måste jag säga.

Hade lite molnade värk i måndagskväll, typ mensvärk. Kan man tydligen få innan det är dags för bebisen att komma men efter det har jag inte känt någonting så det hade väl inget med det att göra. Trist, jag vill ju att det ska komma igång snart... 

Ni kan tro att vi väntar..... och längtar

V 40

V.40

Du: Grattis ? nu är du nästan framme. Livmodern, och därmed magen, har säkert sjunkt och de flesta bebisar är vid det här laget fixerade. Livmoderhalsen mognar och utplånas. Kanske känner du av förvärkarna oftare, kanske inte. Rörelserna minskar pga platsbrist, men du ska fortfarande känna av din bebis. Många kvinnor har nu tröttnat innerligt på att vara gravida och vill ha tillbaka sina kroppar. Andra är rädda för att byta den trygga invanda graviditeten mot det okända föräldraskapet. Känslorna kan vara ett virrvarr just nu och det kan kännas både jobbigt och underbart på samma gång.

Bebisen: Bebisen väntar nu bara på att förlossningen ska sätta igång. Barnets bröstkorg blir nu mer framträdande, det samlar på sig mer fett och extremiteterna blir starka. Barnet väger nu mellan 3,3 och 3,7 kg och är ungefär 49-54 cm långt. Snart är det dags.

VECKA 40, KAN KNAPPT FÖRSTÅ DET!!  Känns overkligt, spännande, underbart och skrämmande. Allt på samma gång. Jag försöker njuta så mycket jag bara kan av den här sista tiden, försöker göra sånt som jag sen inte kommer kunna göra, inte på samma, spontana sätt iallafall men det är svårt att njuta när allt jag kan tänka på är den lilla bebisen som snart ska komma till oss. Jag är redo att bli mamma nu och det är det jag vill njuta utav. Jag hoppas att den inte bestämmer sej för att dröja alltför länge. Pappa Petter börjar bli lite nervös oxå, nu när det är så nära. Varje gång telefonen ringer på hans jobb tänker han att det kanske är jag som vill säga att det är på gång. Filurens mormor är förväntansfull oxå, ringer varje dag och hör hur det är med mej....! Det är många som väntar på dej Filuren!!!!! KÄRLEK!!!!!

Solen skiner i dag oxå. Underbart eftersom jag, Annmari och Adam ska ha lite picnic idag. Annars ska jag nog fördriva tiden med en bok på balkongen.

Tjockmagen igen

37461-251


Måndag....... säger inte mej så mycket eftersom jag är LEDIG!!! Hahahaha...................

Underbart väder just nu! Tänk att man kan bli så pigg och glad av sol. Det bästa jag vet. Igår hade jag och Petter en mysig dag vid eskiln. Vi hade med oss pastasallad, lite tidningar och så låg vi där och hade det skönt. Lite färg fick man och Petter blev som vanligt riktigt brun om ryggen.
På kvällen var jag ut och käkade med Lisette och Tessan. Tessan var väldigt brun efter en vecka i grekland. Hon hade haft det jätte bra! Jätte skoj att ses och vi hade mycket att prata om. Vi sa att nästa gång vi ses så kanske jag har en liten bebis med mej! Känns konstigt att tänka så....

Filuren, kan du inte komma nu????

STORT GRATTIS TILL MIKAELA SOM FYLLER 9 ÅR IDAG!!!! SNART SES VI!!!!!!!! KRAMAR TILL DEJ STORA TJEJEN!

Vecka 39 mage

37461-250

Idag är det bara en vecka kvar till vårt BF- datum. Det känns otroligt spännande nu och varje gång jag känner något annorlunda så tänker jag "vad var det där?" "Är det på gång nu?" Kan knappt förstå att vi snart har vår lilla knodd hos oss! Det går inte att beskriva hur stor längtan är just nu. Samtidigt känns det lite skrämmande, man kan ju lugnt säga att livet aldrig blir detsamma. I fredags fick det tredje paret i föräldrargruppen sin dotter Clara. Efter att de gått över tiden med 19 dagar....1 pojke, två flickor just nu i gruppen!

37461-249
Emilia är så duktig på att gå nu!!!

Igår hade jag, Minna och Emilia en härlig picnic i Vilhelminaparken. Solen sken och vi hade det verkligen underbart. Kändes som riktig sommar. Sen klippte Minna mitt hår så nu slipper jag tänka på det på ett tag.

Idag ska vi njuta av solen!!!

Dikt

"Lite av dig
 lite av mig
 små,små hjärtslag
 i min mage
 ett litet liv
 ett litet vi
 av dig och mig
 och vår kärlek."

Hittade den här dikten, såååå fin tycker jag!!!

Vaknade 06:15 idag IGEN....Mådde illa som vanligt och var tvungen att lämna den sköna sängen. Vet att sömnen inte kommer bli sej lik sen när bebisen kommer men jag kommer iallafall slippa illamåendet...Längtar nu efter att INTE VARA GRAVID! Jag har älskat att ha mage och känslan av att ha något så underbart i mej men nu börjar jag ärligt talat bli lite trött på att vara stor och tung. Vill kunna springa och röra på mej obehindrat. Hur orkar alla stora karlar/kvinnor med sina stora magar. Jag fattar inte...

Idag ska mamma och Exi komma över. Mamma ska hjälpa mej att tvätta fönster och sy upp ett par gardiner. Såååå snällt av henne!

Längtar nu efter det fina vädret som ska komma...jag måste ju säga att min kompis Tessan som är i Grekland valde en bra vecka att åka utomlands.

Rolig jobbgrej: Ett barn kommer fram till mej i skogen, hon ser väldigt glad ut och utbrister "jag såg en röv". Jag trodde hon sa fel och menade att hon sett en räv. " Vad såg du?" "En röv" sa hon igen och såg överlycklig ut. "Där inne bor han" sa hon och pekade mot en koja. Senare kom det fram att barnen lekte att det fanns rövare i skogen som skulle röva bort oss fröknar. Flera rövare, en röv....Inte så konstigt egentligen!!!!